Vacatures kieslijst (Archief)

Vacatures voor de kieslijst van de Piratenpartij Nederland voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017

De Piratenpartij zoekt kandidaten die de lijsttrekker willen steunen tijdens de campagne en de partij willen vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. De kandidaat stelt zich beschikbaar om opgenomen te worden op de kieslijst. Als kandidaat voor de kieslijst geniet je een breed draagvlak binnen de partij en kun je goed in teamverband samenwerken. Een kandidaat beschikt over een brede kennis als het gaat om de kernpunten van de Piratenpartij en liefst diepgaande kennis op belangrijke dossiers. Het doel van de verkiezingscampagne is meerdere zetels te halen in de Tweede Kamer. Van de kandidaten die zich beschikbaar stellen voor een plek op de kieslijst en die gekozen worden, verwachten we fulltime beschikbaarheid tot het einde van de volgende bestuursperiode.

Er wordt gezocht naar kandidaten die zich beschikbaar willen stellen voor een van de drie profielen:

 1. Kandidaten die zichzelf in staat zien als lid van de Tweede Kamer de Piratenpartij te vertegenwoordigen. Na de lijsttrekker zijn dit de volgende zeven leden op de kieslijst.
 2. Kandidaten die zich door plaatsing op de kieslijst actief willen inzetten in de verkiezingscampagne en expertise kunnen aandragen. Dit is de verdere invulling van de kieslijst.
 3. Lijstduwers die door hun bekendheid stemmen trekken, maar afzien van lidmaatschap in de Tweede Kamer.

Het staat alle leden van Piratenpartij Nederland vrij om zich kandidaat te stellen. Diversiteit is erg belangrijk binnen de Piratenpartij. Veel leden zullen dit meenemen in hun afweging bij de keuze en de weging van de kandidaten.

Profielen

We zoeken kandidaten voor:

 1. Plaats 2 t/m 8 (potentieel verkiesbare plaatsen)
 2. De middengroep
 3. De lijstduwers

Geef aan of je voldoet aan de voorwaarden die worden gesteld aan een lid van de Tweede Kamer. Aan kandidaten kan gevraagd worden een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen tijdens de procedure.

Wat verwachten wij van de kandidaat?

In de sollicitatie/motivatiebrief beschrijf je kort wat jou motiveert om deze functie in te vullen.

 1. Vertel kort wat jouw visie is voor een succesvolle campagne.
 2. Beschrijf je beschikbaarheid en toewijding gedurende de verkiezingscampagne.
 3. Toon in je sollicitatiebrief aan hoe je de Piratenpartij wilt vertegenwoordigen, hoe je mensen bindt. In de functie van Kamerlid is samenwerken in een team, aangevoerd door de fractievoorzitter, erg belangrijk om samen succesvol te worden. Het spreken in het openbaar en het inspireren van de toehoorders maakt deel uit van jouw publieke rol.
 4. Maak in je sollicitatiebrief plus CV duidelijk dat je beschikt over deze competenties.
 5. Maak in je sollicitatie/motivatiebrief duidelijk naar welke categorie je voorkeur uit gaat.

Herken jij jezelf in de bovenstaande beschrijving? Dan nodigen wij je uit om een sollicitatie plus CV te sturen naar kiescommissie [at] piratenpartij [dot] nl. Deadline voor sollicitatie is vrijdag 19 augustus 2016.

Gesprekken met de kandidaten zullen plaatsvinden in twee weekenden: de weekenden van 14 en 21 augustus. In goed overleg kan daarvan afgeweken worden. Locatie zullen wij met de kandidaten afstemmen. De kiescommissie wil graag de kandidaten de gelegenheid geven zich aan de leden te presenteren. Wij vragen dan ook de kandidaten een korte introductie plus motivatie van 300 woorden aan te leveren die wij zullen plaatsen op de internetsite van de Piratenpartij Nederland.

Stel je je beschikbaar voor profiel 1, gelieve dan bij je sollicitatie aan te geven of je ook kandidaat wilt zijn voor profiel 2 in het geval je niet door de ALV gekozen wordt voor profiel 1.

Tijdens een speciale ALV tijdens het Piratencongres op 15 en 16 oktober zullen de verkiezingen plaatsvinden. Voorafgaande aan deze verkiezingen zullen een aantal bijeenkomsten in het land worden georganiseerd waar de leden de kandidaten kunnen ontmoeten. De kiescommissie streeft er naar om de leden in Nederland in de gelegenheid te stellen de kandidaten te ontmoeten en van gedachten te wisselen.