Reactie Piratenpartij nav verkiezingsuitslag TK2017

Gepubliceerd op door | 47 reacties

Is de Piratenpartij teleurgesteld in de verkiezingsuitslag? Gaat de Piratenpartij verder en hoe? Na de uitslag voor de verkiezingen van de Tweede Kamer is het logisch dat de Piratenpartij teleurgesteld is. Wél willen wij de andere progressieve partijen feliciteren die met winst uit de verkiezingen zijn gekomen en waarin wij zien dat zij onderdelen van onze idealen hebben overgenomen. Hierdoor voelen wij ons toch vertegenwoordigd en weten we dat de op ons uitgebrachte stemmen niet verloren zijn gegaan. Een grote groep kiezers heeft duidelijk zijn stem voor privacy en burgerrechten laten horen! De Piratenpartij bedankt al deze tienduizenden kiezers die hun stem aan ons toevertrouwden. Hoe nu verder met de Piraten? Dát is de enige relevante vraag.

De Piratenpartij heeft met hart en ziel haar campagne gevoerd, met een inhoudelijk zeer evenwichtig programma en niet te vergeten met een serieuze kandidatenlijst. Als kleine en beginnende partij moet je roeien met de riemen die je hebt en na ruim tien jaar Piratenpartij Nederland hebben wij laten zien dat wij een partij zijn om rekening mee te houden en dat wij met een serieuze lijsttrekker als Ancilla van de Leest geen debat hebben geschuwd. Helaas hebben we dit alles niet kunnen verzilveren in die felbegeerde zetel in het parlement. Het spreekt uiteraard voor zich dat wij ook willen leren van die zaken die minder succesvol zijn verlopen. Op de eerstkomende Ledenvergadering (ALV) zal dit aan de orde komen.

Maar niet getreurd; het afgelopen half jaar is het aantal leden bijna verdubbeld en met de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 voor de boeg gaat de Piratenpartij gewoon door. Met volle kracht vooruit in meerdere gemeentes de lokale zetels veroveren, dat is ons doel voor het komende jaar. De Piratenpartij ziet het als pure winst dat wij nu beschikken over een sterke basis met een grote aanhang en vele sympathisanten door het hele land. Het is in ieder geval duidelijk geworden dat de Piratenbeweging niet meer is weg te denken uit het politieke landschap.

Piratenpartij Nederland

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

47 comments on "Reactie Piratenpartij nav verkiezingsuitslag TK2017"

 1. stop er maar meer jullie zijn toch nep
  ik heb een paar keer op jullie gestemd op jullie fuck jullie

  als de nos jullie mee laat doen met het debat dan ben je niks in dit land klaar

  ik stem even niet meer op jullie sorry mijn stem ben je kwijt

  1. Wat verwacht je dan? Dat een kleine partij jouw problemen oplost? Dat kunnen ze niet. Ik begrijp je frustratie, maar om zo te reageren helpt je ook niet. Ook mijn partij heeft verloren. Niet veel, maar dat is niet hun schuld. Als mensen niet gaan stemmen, of toch op rechtse partijen stemmen dan gaan zulke zaken gewoon mis. We moeten nu klaar zijn om het gevecht opnieuw aan te gaan. Tegen de afbraak van de Zorg en tegen de moedwillige vernietiging van de sociale huursector. Juist NU moeten we gaan samenwerken en schouder aan schouder staan tegenover de VVD.

   Blijf niet mokkend aan de kant staan

   Stel een daad en toon je moed

   Laat je woede hand in hand gaan

   Met het goede dat je doet

   Succes.

  2. zo is dat! daadkrachtig daar hebben we wat aan.
   zorg voor meer leden
   verhoog de zichtbaarheid van die partij in alles wat je doet!
   geen stemmen maar daden

 2. Het ligt niet alleen aan jullie, het probleem is onze overheid die hun doofpotten beleid probeert te beschermen. Als dit systeem blootgelegd wordt (wat jullie doen) dan gaan mensen doorkrijgen wat er echt aan de hand is en wat er echt achter de schermen gebeurd. Kijk naar: Teeven, Opstelten, van der Steur, Miltenburg, van Rey, Swane, Hooijmaijers. Tevens allemaal VVD’ers maar ook allemaal grote criminelen. Hoe kan het zijn dat deze partij elk jaar keer op keer de grootste wordt? Zijn de mensen nou zo dom door na alle leugens op zulke partijen te stemmen of speelt er meer. Ik ben geen complotdenker en ga graag uit van feiten, maar de politiek stinkt al heel lang, en dat mensen geen vertrouwen meer hebben in ‘Nederland coalitieland’ begin ik onderhand wel te begrijpen. Het is altijd veel beloven, en er gebeurd weinig. Partijen die een gevaar zijn voor de gevestigde orde en het systeem door willen prikken zijn het grootste gevaar. Hierbij noem ik: Partij voor de Vrijheid, Forum voor Democratie, Piraten Partij. Juist omdat zij transparantie willen maar dit overduidelijk niet toegelaten wordt op TV, Media, en Radio.

  1. Heb je goede bronnen hiervoor? Over de EU is http://corporateeurope.org/ goed. Het begint met een goede set bronnen met mensen die uitzoeken wat er uberhaupt aan de hand is.

   Ook erg vervelend is de Amerophilie die er lijkt te zijn. Moet wellicht (“feest van de democratie”)Twan Huys boek eens lezen. Recente FAIR artikel http://fair.org/home/the-political-economy-of-moral-authority/ geeft aan hoe schadelijk het is. Om het duidelijk te zeggen: terughoudendheid van onze media maakt doden en slaven. (algemener dan de democratische partij trouwens, bijv Flynn https://www.reddit.com/r/media_criticism/comments/5yjomg/the_new_york_times_rewrites_their_january_20th/des3ihx/)

   Trouwens hoop ik dat er volgende keer beter word gespeeld. Als de situatie niet verbeterd is, ook harder, want ik ben bang dat het *toch* verhardt.

   * Bijvoorbeeld, geen van de partijen had connecties en het idee om een heel aantal kritische artikelen kunnen sturen naar alle Turkse kranten. En te rapporteren over het success daarvan. Eerlijk gezegt schiet me niet meer dingen in maar het lijkt me duidelijk dat de reactie “mag niet komen” zeer onimaginatief was.

   * Wellicht had het probleem dat mensen hebben met DENK gekristaliseerd worden. Het is dat Erdogan een dictator is/wil zijn. Een youtube video zou een optie kunnen zijn. Bijvoorbeeld: 1) DENK heeft zich positief uitgesproken, ook tijdens de coup poging, waar ik tegen was trouwens 2) na de poging is Erdogan veel te aggressief geweest den Gullen beweging incorrect geschandeerd. 3) dit en andere dingen zijn indicaties dat ie dictator wil zijn (hoorde op demonstratie op TV “ze willen gewoon geen machtig Erdogan”, case in point) 4) het gaat ons hierom en trukjes om het aan mensen hun gevoelens tav Turkeije te verbinden worden niet geapprecieerd. (5) trouwen, na de verkiezingen hebben jullie jaren om dat uit te leggen)

   ->Trouwens niet duidelijk of Sylvana Simons echt het wil uithouden, kan proberen daarna kijken of daar.. vaag .. iets mee te doen is. (trouwens was het wellicht een beetje te veel dat ik las dat de niet op de kaart staan op de Antillen niet erg was. (ik vraag me trouwens altijd af of een snor goed bij haar past)

   Ugh heel erg Turkije deze post. Denk dat ook misschien algemenere activisme, wellicht in samenwerking met andere partijen een idee is.

   * Een ander ding dat ik denk dat mensen pakt, is dat bijvoorbeeld bedrijven zoals Wehkamp niets te maken zouden moeten hebben met leningen verstrekken.
   * Gewoon FAIR promoten voor grote kranten en media gebouwen. Ik bedoel, serieus, die mensen in de media hebben nog steeds groot respect voor de NYT en Washington Post.

   Sorry dat deze post lang is trouwens. Algemener, goed kijken naar wat er gebeurt/is en dan brainstormen en acties plannen..(het plan moet natuurlijk wel in de som een positieve uitkomst hebbem) Misschien een beetje arrogant van me om te denken dat niets van dit al gebeurt. Sommige dingen vereisen meer actieve leden. Eerlijk gezegt voel ik me mezelf niet echt actief genoeg.

 3. Balen dat jullie geen zetel hebben gewonnen. Dit jaar was het dan ook erg links stemmen in deze ‘Niet Wilders’ verkiezingsronde. Ik heb me hier zelf ook schuldig aan gemaakt.

  Ik hoop dat de partij het goed zal doen in de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar en verder groeit zodat het de volgende ronde toch een (of liever meer) zetel kan overwinnen. Blijf vooral doorvechten!

 4. Op naar de gemeenteraadsverkiezingen 21-03-2018

  Daarna de verkiezingen Provinciale Staten (indirect 1e Kamer!) op 20-03-2019

  Always be yourself
  Unless you can be a pirate
  Then always be a pirate

  En voor de afhakers:
  Once a Pirate … Always a Pirate!

 5. Wat Dion F zegt. En doorgaan! Ik had gehoopt dat de kanteling gisteren zou plaatsvinden maar helaas gaat het nog iets langer duren. Er komt echter een moment dat de tijd voor nieuwe politiek er werkelijk is – en op dat moment zal de Piratenpartij klaarstaan: daar ben ik van overtuigd.

  De tieners, twintigers en verlichte geesten krijgen ooit de macht. Tot dat moment moeten jullie vol blijven houden. Ik zal helpen, tot dan.

 6. Laten we ook dinsdag maar afwachten: zo te zien zijn we flink gegroeid. En laten we desnoods ook buiten de kamer om het contact zoeken.
  (De kiesdeler zal het ook moeilijk maken, maar ik gok minimaal 15.000 stemmen gestegen)

 7. Teleurstellend dat de Piratenpartij geen zetel heeft weten te bemachtigen bij de 2e kamer verkiezingen. Volgens mij heeft de Piratenpartij een onderscheidend programma, maar veel te moeilijk voor de ‘gewone man’. Dat is jammer.

 8. Vind het jammer dat jullie niet in de kamer terecht gekomen zijn maar dat heb je als je niet populistische bent en zich inzet voor een groot goed privacy. Ben blij dat dit een partij is die niet schreeuwt over immigranten, is, bezuinigingen en racisme. Het is ongelovelijk dat die wolven nu weer de grootste zijn en dat zelfs denk 3 zetels heeft is niet te geloven maar blijkbaar is dit wat de maatschappij wilt door gaan met mensen die oorlog willen . Blijf bestaan en hou je vast aan ons groot goed namelijk privacy en burgerrechten

 9. De piratenpartij is een beweging die door moet gaan. Maak de beweging groter de komende jaren. Geef duidelijk aan waar je voor staat. Privacy is een groot thema maar wat is het concreet in iemands leven, want velen hechten er geen groot belang aan totdat Je in hun achtertuin staat. Ik nodig tegelijk de PP zeer genuanceerd te positioneren waar het met de samenleving naar toe wil. Willen we de jeugd al Engels en robotica eigen laten maken omdat de toekomst erom vraagt. Als we niet aanpassen dan missen we de boot; is dat zo, en waarom moeten we perse aanpassen. Zelfbeschikking idem. Het is goed als je daar alles zelf over te zeggen hebt en tegelijk moet het ook beschermd worden, dus in vertrouwde handen geven zoals medisch dossier bij de huisarts. Kortom, als taoist schuilt in hetzelfde twee gezichten. Alleen laat 1984 als toekomstbeeld zien dat dualiteiten worden opgelost, dan wordt het pas eng. Laten we niet perfect zijn als mensheid, en daar ook niet naar willen streven, die dat wel wil mag naar Mars.

 10. Natuurlijk doorgaan, Ik heb het gevoel dat er meer in zit. Zoals jullie zelf al aangeven het ledental is verdubbelt dus de basis waaruit je start is versterkt. Het is natuurlijk eeuwig zonde dat er geen zetel is behaald maar zie het als een leermoment. Het is nu niet de tijd om het hoofd te laten hangen maar de volgende campagne te starten.

 11. We worden allemaal voor de gek gehouden. Men gebruikt juist het meest oude systeem om als er iets zou lekken over fraude deze de schuld te geven. Het staat voor 100% vast dat er gehackt is om de VVD de grootste te laten worden ofwel een inside job of door een ingehuurde bevriende partij. Want Nederland bijt de spits af om de corrupte euro bende in het zadel te houden. Maar het zal niet mogen baten de EU gaat ten onder. Nu dan wat later. Maar dat Nederland afgezakt is naar het niveau van een bananenrepubliek is diep triest.

 12. 1 dingetje wat absoluut beter kan is de media-aandacht. Dat deden andere partijen beter. Nederland is gewoon een land met veel trouwe stemmers en strategische stemmers. Waar veel partijen het laten liggen is eerder en regelmatig in het nieuws komen dan slechts de 3 maanden voor de verkiezingen, maar ook met oplossingen (andere partijen klagen alleen of doen aan bangmakerij). Zeker als ‘relatief’ onbekende partij, kan de media een goed verlengstuk zijn. Hoe dan ook wordt het aanpoten en aanpassen.

  1. Media aandacht genereren is niet zo simpel… Je moet wel worden uitgenodigd!
   We moeten goed evalueren wat we daar zelf beter hadden kunnen doen, (ik ben ook kritisch op mezelf) maar uiteindelijk is er van alles gebeurd waar we een mening over hadden kunnen geven (Vault7, democratische vernieuwing, AIVDers in het huis van klokkenluiders, etc), maar daar werden we gewoon niet voor gevraagd.
   Ancilla werd uitgenodigd voor Vrouwendag bij Pauw&Jinek, maar pas op die dag zelf, terwijl we net naar België reden voor opnames van De Ideale Wereld (buitenlandse media waren meer geïnteresseerd). Toen bleek dat we het alsnog konden redden om op tijd bij P&J te zijn als we hard doorreden belden ze even later terug om af te zeggen. Zo schofterig gaat dat.
   Waar we wel in de media kwamen werd er lustig geframed en werd Ancilla weggezet als playboy-meisje die de campagne in haar eentje voerde, met een paars busje.
   Tegen zo’n golf aan tegenstand is moeilijk op te varen.

  2. Ik zie zoveel meer potentie in de partij voor publiciteit. Ik had het campagnefilmpje gezien en was zelf overtuigd maar ik snap dat het voor de gemiddelde persoon allemaal wat vaag is. Ik snap dat de speerpunten van de PP liggen bij burgerrechten, Privacy en transparantie maar dat zag ik niet terug in het filmpje. Ik zag hoofdzakelijk het beeld van de cyberapocalypse dat de piratenpartij moest oplossen. Ik zou juist voorstellen dat de piratenpartij zich wat beter allround profileert.

   De piratenpartij heeft goede standpunten op het gebied van groen en duurzaam maar daar kwam ik alleen achter door het verkiezingsprogramma te lezen. Ik zie zoveel meer potentie qua media aandacht maar ik verlies de hoop niet. De recente ledenverdubbeling maakt mij hoopvol

 13. Wellicht dat de Piratenpartij er goed aan zou doen om de partijnaam te veranderen. Het is allang geen one-issue partij meer over zaken als auteursrechten en internetpiracy. (Ik begrijp bijv. ook niet goed waarom de PvdD zich niet de Ecologische Partij noemt. Ik snap dat “piratenpartij” een international fenomeen is maar met deze partijnaam communiceert de PP niet waar de partij voor staat. Een gestructureerde partijfilosofie is er wel, nu nog de stap om dit in de naam uit te stralen en hopen dat je meer volgelingen bereikt dan een selecte groep rebelse computergebruikers. De PP moet ook marketing doen naar mensen die in eerste instantie niet de doelgroep zijn. Hoe precies? Ik heb geen idee. Succes volgende keer!

  1. Precies, standaard de naam PPNL gebruiken of als naam “Politiek 2.0” zou al beter zijn.

   Een naam als Piratenpartij valt bij mensen niet lekker. Het komt niet serieus over.

  2. De naam van de piratenpartij is altijd al een dingetje geweest. Ik denk dat de naam ervoor zorgt dat de partij uitspringt tussen andere “nieuwe” Partijen, zijnde partijen die niet in de tweede kamer zitten. Maar de naam een nadeel wordt op het moment dat de keuze komt tussen gevestigde partijen en de PP. De rede van de teleurstellende uitslag is dat de meerderheid op het laatste moment pas een definitieve keuze maken. Vaak uit emotie of zogenaamd “strategisch”… met andere woorden, uit angst.
   In principe is uit de idealen en het partijprogramma op te maken dat de piratenpartij iedereen als doelgroep heeft..zie Burgerrechten, transparantie, kennis delen en democratische hervorming. Het probleem doet zich voort dat de doelgroepen het zelf niet door hebben. Het zou een risico kunnen zijn, maar wat dacht je van de doelgroep 50+’ers? Deze groep is politiek meer betrokken, doordachter en stopt meer tijd in het maken van keuzes vanuit een neutraal oogpunt, -wat democratische hervorming aankaart-, Hebben veel levens- en bedrijfs-ervaring en snappen het belang van communicatie van bestuursniveaus, -transparantie-, en zijn vanuit hun opvoeding veel meer op hun privacy gesteld dan menig andere leeftijdsgroep. Als laatste punt, het is de grootste groep stemmers.
   Het risico eraan is dat veel 50+’ers vaker geneigd zijn om op eenzelfde politieke partij te stemmen en eerder strategisch of binnen het bekende straatje te stemmen omdat ze simpelweg 30 jaar lang in de kranten niks anders gelezen hebben en hun opvattingen een stuk vaster staan dan jongere bevolkingsgroepen.
   in ieder geval het overwegen waard.

   Peace

  3. De term “piraterij” wordt gebruikt als een laster woord om het delen van informatie ethisch op één lijn te stellen met gewelddadige aanvallen op de scheepvaart. Wanneer eigenaren van informatie ons vertellen dat het helpen van onze buren op een natuurlijke manier “piraterij” is, bezoedelen ze de burgerzin van onze samenleving. Piratenpartij is een goede naam, want de Piratenpartij staat voor deelnemen in een geest van samenwerking aan een vrije informatiesamenleving.

  4. Ik heb in mijn omgeving gemerkt dat de naam PiratenPartij doe indruk wekt van partij welke niet serieuze is.
   Wellicht dat inderdaad een naamswijziging de kans kan verhogen. Ik zeg maar wat: Digitale Revolutie?

   Daarnaast werd er ook vaak lacherig gedaan over de geschiedenis van de Ancilla. Kennelijk ben je een voorgoed ongeschikt voor de politiek als je model bent geweest.
   Belachelijk.

  5. Jammer, jammer dat er geen zetel voor jullie/ons is. Dat doet echter niets af hoe belangrijk het is dat er een partij met verstand van de toekomst in kamer komt. Een partij die verder dan 4 jaar vooruit kijkt naar alleen het milieu.

   Ik ben daarom ook voor het veranderen van de naam.

   Daar zitten ook negatieve kanten aan:
   – deels verlies van binding de internationale beweging
   – de trots die leden ervaren om ‘piraat’ te zijn (maar moet dat opwegen tegen de rationele nadelen?)
   – het opnieuw neer moeten zetten van een nieuw ‘merk’

   Maar het levert ook voordelen op:
   – mensen bereiken die nu bij voorbaat worden afgeschrikt door de naam of bij voorbaat de PP niet serieus nemen (ik ken persoonlijk verschillende weldenkende mensen waarbij dit speelt en zoveel mensen ken ik niet;-))
   – een betere dekking van waar de PP voor staat
   – geen drempel die mensen over om eerst te begrijpen waar ‘piraat’ voor staat tegen alle bestaande associaties in
   – de mogelijkheid mensen te bereiken die niet zoveel hebben met rebels zijn, maar meer waarde hechten aan stabiliteit (en hoewel de status quo absoluut wat schoppen kan gebruiken valt daar ook wat voor te zeggen)

   Bovenstaande is geen uitputtende lijst overigens, maar voor alle nadelen zal iets te vinden zijn om er mee te dealen. De voordelen krijg je echter niet zonder van naam te veranderen.

   Een naamsverandering zal ook niet zaligmakend zijn, maar ik denk wel voorwaardelijk. De partij van de Dieren heeft veel minder dan de piratenpartij een probleem met de naam. ‘Iedereen’ houd van dieren immers.

   Met een betere naam heb je nog steeds te maken met alle factoren die nu belemmerend werken, maar het bied iig de kans hier beter mee om te gaan.

 14. wat een deceptie is dit idd
  ga in ieder geval overal bij iedereen bij ieder gesprek de beginselen van de PIRATENPARTIJ ingooien
  er mankeert nadanienteniets aan die naam alleen aan die kiezers!
  en even aan die posterkoppies achter op de campagnebus
  aan jullie is het al helemaal niet te wijten
  dank u

 15. ‘Volgens mij heeft de Piratenpartij een onderscheidend programma, maar veel te moeilijk voor de ‘gewone man’. Dat is jammer.’
  dan maar meer ongewone vrouwen !!!
  die hebben vast meer in hun mars dan alleen venus
  in de partij en in de politiek!

 16. Jammer dat de PP zich in het partijprogramma niet heeft kunnen beperken tot de onderwerpen waar ze zich ooit op richtte. Ze heeft kennelijk niet de verleiding kunnen weerstaan om aantrekkelijker te worden voor de kiezer en is zich ook gaan bezighouden met vluchtelingenzaken, gezondheidszorg enz.
  Jammer, de priem die een gat kan maken is een hamer geworden die alleen de oppervlakte wat laat trillen.

 17. je mag het eigenlijk wel hopen dat er gemanipuleerd wordt want als het niet zo is dan betekent dit dat echt bijna iedereen in een afhankelijke of criminele situatie zit waardoor dit soort stupiditeit welig kan tieren

 18. Het viel me op dat jullie niet waren toegevoegd in meerdere stemwijzers.
  Jullie partij is helaas nog zeker niet overal bekent, erg jammer hoe de media jullie ook vaak ” vergeet”.

  Toch heb Ik met trots op jullie gestemd, Er kan veel veranderen en verbeteren in dit land. En mijn gevoel zegd mij dat jullie daar een goede kijk op hebben.

  Volgende keer beter!

 19. Werk aan de winkel de komende jaren. Meer naamsbekendheid en inhoudelijke bekendheid is van belang. Vaker op TV. Probeer ingangen te vinden bij de verschrikkelijke praatprogramma’s zodra t over onderwerpen die over een van de speerpunten gaat. Lobbyen lobbyen lobbyen. Pp is nu op tv vrijwel totaal genegeerd op ‘van horen zeggen’ na. En dat terwijl lijsttrekkers als Jan Roos, Baudet en Simons wel in diverse tv-programma’s te zien zijn geweest. Lobbyen dus. En bij noemenswaardige nieuwsfeiten van je laten horen.

  Nu al beginnen met acquisitie om take-overadvertenties rond verkiezingsrijd te kunnen doen, radiospotjes, noem maar op.

  Waar kan ik trouwens meer info vinden over de lokale afdelingen? Welke gemeentes hebben een lokale afdeling, welke provincies?

 20. Hoi toffe mannen en vrouwen, piraten en lawfull sailors in de politieke oceanen,

  Met (ook) velen van jullie heb ik bijeen gezeten om het mooie gedeelde gedachtengoed aan een bestaansplek in Politiek Den Haag te helpen. Dat waren de bijeenkomsten waarin wij na eerder geleerde verkiezingslessen waarin kleine partijen elkaar beconcurreerden (verdeel en heers gewoonte) tot het inzicht kwamen dat wij allen één zijn in ons wezen en ons goede wensen. De ARA (Alternatief Regeer Akkoord) bijeenkomsten werden een feit.
  Helaas, weer en meer sloeg de dwaze ‘ik kan het beter dan jij’ doctrine toe en weer besloten toffe mannen en vrouwen de vergissing van de politiek aan te gaan in onvereenigde vorm en versie. ‘Ieder voor zich in naam van allen’. En nu, de PP en al die kleine goede andere zeevaarders, zijn terug bij af. En meer berooid en (hopelijk) gedesillusioneerd dan ooit. Want leren wij van onze fouten zonder die eerst te maken? ‘There are no sins except not to learn from our sins’.
  Er komt weer een ronde. Voor wie van de zeevaarders beseft dat je slechts nieuwe en juiste politiek kan bedrijven vanuit het besef dat je zelf al één bent met alle bewustzijnswezens stel ik voor je partij politiek nu te vergeven en vergeten. Voor wie dat nog niet beseft, ach, …https://www.youtube.com/watch?v=VHpkQZErm7g.
  Hopelijk zien we elkaar bij een ARA zonder weglopers, en doen we mee next time als allenzijneen. Vereenigd.
  Ik wens jullie een goede vaart. Voor nu, de roeiers worden bedankt.
  Maak het goed, Peter van Holland.

 21. De uitslag was kut daar ben ik eerlijk over maar ik zeg we geven niet op.

  De komende 4 jaar wil ik mij inzetten voor onze partij
  want het is alleen door constante inzet en het eeuwig opnieuw proberen dat je uiteindelijk succes bereikt.

  Ik ben een piraat en daar ben ik trots op.

  JUIST NU zeg ik laten we strijden voor burgerrechten privacy en democratie

 22. Woensdag was zwaar dat kan ik niet ontkennen
  maar ik zeg we geven niet op.

  De komende 4 jaar wil ik mij inzetten voor mijn partij.
  want het is alleen door constante inzet en het eeuwig opnieuw proberen dat we uiteindelijk succes bereiken.

  Juist nu zeg ik laten we strijden voor burgerrechten privacy en democratie.

  Ik ben een piraat en daar ben ik trots op.

 23. Vooral doorgaan met dit goede partijprogramma.
  Als 50+-er, die altijd gestemd heeft voor een grote liberale partij, maar teleurgesteld is in het gebrek aan aandacht en de oplossingen voor (persoonlijke) vrijheid, een normale benadering van immigratie, een transparante en compacte overheid, inperking van het auteursrecht en het moderniseren van de democratie, heb ik deze keer een steen in de rivier verlegd door op PPNL te stemmen.
  Er is een grote verandering gaande, zowel in de wereld als in Nederland. En de PPNL dient daar een grotere rol in te gaan spelen.
  Vandaag ben ik lid geworden van de PPNL om dat te onderstrepen.

 24. verkiezingscampagne voor volgend jaar! zwarte ooglapjes uitdelen onder het mom van: wij zien met één oog meer dan de rest met 2!! blijf koers houden! blijf piraat! wij staan paraat! (+5 vanuit m’tricht)

 25. Volgens mij een compleet programma en een slimme partijleider. Wat ging er mis? Toch te weinig exposure. Misschien toch in navolging van het FvD dat via Facebook volgens meneer Baudet (tegen betaling) gericht campagne heeft kunnen voeren. Zuur dat juist de Piraten op dat gebied verslagen zijn. Wat nu? Uithuilen en vol goede moed aan de volgende verkiezingen werken.

 26. Ancilla moet de pleepartij oprichten. Niet meer dat ooglapje met aangeklede standbeelden maar met stront aan de knikker in lingerie. Wat een amateuristisch optreden deze tk2017.

 27. Oké oké, het is een cliché maar wie de jeugd heeft, heeft de toekomst; bij de scholierenverkiezingen dit jaar heeft de PP met 3,89% een achtste plaats behaald! Dit is een flinke opsteker in de aanloop naar de volgende verkiezingen:
  https://uitslagen.scholierenverkiezingen.nl/
  Zetels bemachtigen als nieuwe partij in de tweede kamer is een kwestie van de lange adem. Maar vergeet niet: A quitter never wins and a winner NEVER quits 😉
  Laten we stoppen met rouwen om deze uitslag en keihard doorgaan naar de volgende verkiezing, de gemeenteraadsverkiezingen in 2018!

 28. Een vergelijking die in mijn omgeving een aardig gesprek mogelijk maakt over waar de PP voor staat is; het is alsof we in 1990 leven en er geen enkele partij is die over het internet nadenkt. Alsof het niet bestaat. Nu kennen we de invloed van het internet, maar er waren destijds ook mensen die de invloed van het internet niet onderschatten. Hetzelfde speelt nu met Ai, automatisering, het monetair stelsel, gentech, nanotechnologie, etc. Allemaal dingen die in de komende 20 jaar de wereld significant gaan veranderen. Maar alleen de PP lijkt nu de kennis en visie te hebben die hiervoor nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *