Nieuwsbrief 2016-09

Piratenpartij.nl

Nieuwsbrief september 2016

Beste Piraat,

Hierbij ontvang je de september nieuwsbrief van de Piratenpartij. Het nieuwsbriefteam wenst je veel leesplezier toe.

In deze nieuwsbrief:

Update van het bestuur

Er is weinig nieuws vanwege de vakantie. Enige nieuws is dat Luc Boon zich heeft teruggetrokken uit het bestuur. De Ledenraad is gevraagd een nieuw bestuurslid te zoeken.

Update van het campagneteam

De komende maand is het campagneteam hard aan het werk met de lancering van onze campagne op het Piratenfestival op 15 en 16 oktober. Op dit festival zullen we ons programma en onze kieslijst vaststellen en presenteren. We kunnen nog veel hulp gebruiken. Meld je aan als vrijwilliger door te mailen naar vrijwilligers [at] piratenpartij [dot] nl, of kijk op de vacaturepagina van de campagne.

Update van de programmacommissie

De programmacommissie is veel bezig geweest met de inhoud van het programma, zowel met interne experts als met externen. Inmiddels komen we meerdere malen per week samen en is het doel om voor 26 september een voorstel concept programma aan te bieden waar leden vrij over kunnen spreken voordat een definitief conceptprogramma op 10 oktober aan de leden zal worden voorgelegd om ter stemming bekrachtigd te worden tijdens een ALV. Meedoen mag altijd. Meld je hiervoor aan via de maillijst programmacommissie [at] lists [dot] piratenpartij [dot] nl of discussieer mee via Loomio.

Het aankomende Piratenfestival

Op 15 en 16 oktober vindt in Utrecht het eerste Piratenfestival van Nederland plaats. In een ontspannen setting met muziek, workshops, kunst, speeches, lekker eten, debat en Q&A’s stellen we ons verkiezingsprogramma vast, kiezen we onze kandidaten voor de Tweede Kamer en lanceren we onze campagne. Wil je een bijdrage leveren aan de organisatie, heb je ideeën voor de programmering of zou je zelf (met je lokale afdeling) een workshop willen geven, neem dan contact op met Jelle de Graaf. Heb je vragen over de ALV-onderdelen van het Piratenfestival, neem dan contact op met het presidium.

Piratenpartij Amsterdam

Wil je op een informele manier in contact komen met Amsterdamse Piraten? Kom dan naar een van onze kroegmeetings!
We komen samen bij café Checkpoint Charlie aan de Nassaukade 48 te Amsterdam. De eerstvolgende kroegmeets vinden plaats op maandag 26 september vanaf 19:30 uur, maandag 24 oktober vanaf 19:30 uur en maandag 28 november vanaf 19:30 uur. Naast de gelegenheid om elkaar te leren kennen zorgen wij voor een inhoudelijk programma. Houd daarom onze website en Facebookpagina in de gaten. We hebben er zin in!

Amsterdam West

Het nieuwe politieke seizoen staat op het punt te beginnen. Op 13 en 27 september vergadert de bestuurscommissie weer. Op 13 september staan onder andere de herinrichting van het entreegebied van het Westerpark en de subsidieregeling voor bewonersinitiatieven en maatschappelijk initiatief op de agenda.

Vanaf 1 september versterkt Roberto Bruinhard (30) onze fractie in West als fractiemedewerker. Roberto heeft Bedrijfskundige Informatica & Rechten gestudeerd en werkte de afgelopen 7½ jaar in verschillende functies bij filmtheater Kriterion. Hij heeft zich aangesloten bij de Piratenpartij omdat we de enige partij zijn die zich consequent inzet voor internetvrijheid en privacy. Als fractiemedewerker zal hij zich bezig houden met de communicatie van de fractie en verder zal hij het team inhoudelijk ondersteunen. Hij gaat zich o.a. inzetten om het diverse woningaanbod in West te behouden en hij gaat ervoor zorgen dat het stadsdeel niet verandert in “het nieuwe de Pijp”. Binnenkort zullen we Roberto uitgebreid voorstellen op onze website.

Piratenpartij Rotterdam/Hoeksche Waard/Ridderkerk

Onze volgende kroegmeeting is op 16 september 20:00 uur in Café Walenburg, Walenburgerweg 62, Provenierswijk, 300 meter achter Rotterdam CS (de Spoorsingel uitlopen). Er zijn een aantal nieuwe mensen. Doel is, om met elkaar kennis te maken, en als er nog extra belangstellenden komen opdagen, is dat meegenomen. Kom je per auto, dan kun je in de omgeving matig parkeren: de parkeergarage voor Rotterdam CS. Het café is ook op Facebook te vinden.

Piratenpartij Delft

De Piratenpartij Delft werkt nog altijd hard aan de FOSS-campagne om de gemeente Delft te ondersteunen in het voornemen om meer met vrije en open source software te werken. In oktober staan hiervoor nieuwe afspraken gepland bij de gemeente. Ook wordt er een plan uitgewerkt om na de zomer een Upgrade2Linux Party te organiseren.

Voor de landelijke Piraten zijn wij de afgelopen anderhalve maand druk bezig geweest met de organisatie van een Piratenweekend. Het doel hierbij is om opnieuw leven in dit initiatief te blazen, zodat er meer mogelijkheid is voor landelijke Piraten om elkaar informeel te kunnen ontmoeten en spreken. Het Piratenweekend hopen wij in januari te kunnen organiseren, wil je hier nog bij helpen of nog leuke ideeën hebben, mail ons dan op delft [at] piratenpartij [dot] nl.

Onze maandelijkse kroegmeeting begint sinds augustus een half uur later, om 20.30 uur op de tweede vrijdag van de maand. Wij willen hierbij ook specifiek alle Piraten die zich kandidaat hebben gesteld voor de kieslijst uitnodigen voor onze kroegmeeting van 9 september, we zouden graag van jullie horen over jullie visie en ideeën.

Piratenpartij Groningen

Op maandag 15 augustus stond de Piratenpartij Groningen op de InformatieMarkt van de KEI-week. Naast de standaard paarse Piratenpartij-vlag wapperde deze keer ook de regenboogvlag van de Canal Parade boven ons standje. We hebben veel flyers uitgedeeld aan nieuwe studenten en andere geïnteresseerden en leuke gesprekken gehad en we hopen een aantal mensen terug te zien op onze tweewekelijkse kroegmeeting.
Contact opnemen kan via email, Twitter of Facebook.

Piratenpartij Leeuwarden

Piraten uit Groningen en Zwolle slaan de handen ineen om in Leeuwarden een lokale afdeling te helpen starten.
Op vrijdag 23 september zal om 21:00 uur een kroegmeeting gehouden worden in eetcafé Spinoza. Deze kroegmeeting zal elke vier weken worden gehouden, en hier zullen steeds Piraten uit Groningen en Zwolle aanwezig zijn. Alle Piraten en geïnteresseerden uit de omgeving van Leeuwarden zijn bij deze van harte uitgenodigd om gezellig te komen kletsen, en als er genoeg lokale Piraten zijn een beginnetje te maken aan een lokale afdeling.

Piratenpartij Winschoten (Oldambt)

Met ondersteuning van Piraten uit Groningen gaan we binnenkort in Winschoten beginnen met het houden van kroegmeetings. Mocht je interesse hebben om daarin mee te helpen, dan kun je contact opnemen met Melvin Stubbe.

Piratenpartij Eindhoven

Op 16 september 2016 om 20:00 uur is er weer een Piratencafé in Eindhoven. Dit keer is het thema ‘milieu & (groene) economie’. Maar ook andere vragen en onderwerpen kunnen worden behandeld.

Locatie: Trafalgar Pub, Dommelstraat 21, 5611 CJ Eindhoven. Vrije entree. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig. Via Facebook Event of eindhoven [at] piratenpartij [dot] nl. Spread the word & bring your friends! 😉

Piratenpartij Zwolle

Op 2 september gaat Zwolle naar de kroegmeeting van Groningen!

Op 9 september is er een kroegmeeting in café De Gezelligheid, Gasthuisplein 11 Zwolle, om 20.30 uur. En de Piratenpartij Groningen en Rico Brouwer komen ook! Voor meer info zijn wij bereikbaar op Twitter, Facebook en per email.

Recente blogposts

Update van het campagneteam 29 augustus 2016
Geschreven door: Jelle de Graaf op 29 augustus 2016

Open letter from Rick Falkvinge
Geschreven door: Redactie op 29 augustus 2016

Piratenpartij maakt zich hard voor zzp’ers
Geschreven door: Redactie op 27 augustus 2016

Thuiskopieheffing obstakel voor innovatie
Geschreven door: Wietze Brandsma op 22 augustus 2016

Campagneteam update 15 augustus
Geschreven door: Thomas de Groot op 15 augustus 2016

Het is geen crisis
Geschreven door: Rico Brouwer op 15 augustus 2016

Evidence based policies in politieke besluitvorming
Geschreven door: Wiel Maessen op 12 augustus 2016

Encryptie essentieel voor vrijheid en economie
Geschreven door: Wietze Brandsma op 12 augustus 2016

Update van het campagneteam maandag 8 augustus
Geschreven door: Jelle de Graaf op 8 augustus 2016

Tijdpad voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017
Geschreven door: Jelle de Graaf op 5 augustus 2016

Kalender

2 september 2016, 20:30Kroegmeeting Groningen
6 september 2016, 20:00Kroegmeeting Enschede
7 september 2016, 20:30Bestuursvergadering
9 september 2016, 19:30De Ideeënfabriek
9 september 2016, 20:00Kroegmeeting Zwolle
9 september 2016, 20:30Kroegmeeting Delft
10 september 2016, 20:00Nacht van de Dictatuur
13 september 2016, 20:00Kroegmeeting Enschede
16 september 2016, 20:00Kroegmeeting Eindhoven
16 september 2016, 20:00Kroegmeeting Rotterdam
16 september 2016, 20:30Kroegmeeting Groningen
16 september 2016, 20:30Kroegmeeting Leiden
20 september 2016, 20:00Kroegmeeting Enschede
21 september 2016, 20:30Bestuursvergadering
23 september 2016, 19:30Kroegmeeting Zandvoort
23 september 2016, 21:00Kroegmeeting Leeuwarden
25 september 2016, 14:00Bestuursvergadering
27 september 2016, 20:00Kroegmeeting Enschede
30 september 2016, 20:30Kroegmeeting Den Haag
30 september 2016, 20:30Kroegmeeting Groningen
15 oktober 2016, 12:00Piratenfestival

Nieuwsbrief info

Heb je zaken voor in de nieuwsbrief, agenda-items, heb je vragen, wil je helpen of een oproep doen? Mail naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl

Deze nieuwsbrief wordt opgemaakt in html. Voor een archief met verzonden nieuwsbrieven of als deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven per e-mail kun je terecht op de website: Piratenpartij Nieuwsbrief

Facebook

Deze e-mail is verstuurd naar {email} omdat je lid bent van de Piratenpartij en/of aangemeld bent om de nieuwsbrief van de Piratenpartij te ontvangen. Klik hier om je aanmelding te wijzigen of om je af te melden.