Even lachen naar de camera graag – de adverteerder kijkt mee!

Gepubliceerd op door | 3 reacties

We hebben het al eerder over camera’s op stations gehad, maar nu maken ze het wel heel bont. De NS snapt niet zo goed waar we ons druk om maken, maar blijkbaar zijn er al tussen de veertig en vijftig camera’s actief in reclameborden op NS-stations. Deze camera’s analyseren je emoties, hoelang je naar verschillende delen van de reclameboodschap kijkt en hoeveel mensen er wel en niet kijken. Het excuus van de NS: De camera’s slaan geen beelden op.

Heel fijn, maar toevallig zijn we ook actie aan het voeren tegen de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017. En wat staat er in die wet? Juist ja, inlichtingendiensten mogen onbeperkt hacken. Ook de software achter die camera’s is dus niet veilig. Sterker nog: de beelden mogen gewoon gedeeld worden met buitenlandse inlichtingendiensten. Meer weten over de sleepwet? Ga dan naar https://piratenpartij.nl/call-to-action-sleepnet-referendum/.

Los daarvan, als iemand ergens camera’s plaatst dien je daarop gewezen te worden. Of verstopt het reclamebedrijf ExterionMedia zich soms achter de melding van cameratoezicht die de NS doet? Want dat is namelijk een heel ander verhaal. Die camera’s zijn er voor de veiligheid, en de beelden mogen alleen bekeken worden door bevoegde medewerkers.

Intussen heeft JCDecaux, concurrent van Exterionmedia, in België aangekondigd de reclameborden met ingebouwde camera’s weer te gaan verwijderen. De NS stelt overigens dat cameratoezicht alleen openlijk plaatsvindt, en dus niet in het geniep middels reclameborden. Ben jij binnenkort op een NS-station en zie je een camera-abri? Plak eens een sticker, zijn we allemaal bij gebaat.

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

3 comments on "Even lachen naar de camera graag – de adverteerder kijkt mee!"

  1. iedereen krijgt zijn/haar moment of shame
    ook gij tinus!(epo ,uw moment of shame)
    we hebben allemaal niets te verbergen toch?
    o wat een heerlijk leventje
    groeten aan donald dump

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.