7 comments on "Lijsttrekker Dirk Poot bij Half 8 WNL Nederland 3"

 1. Ik schaam mij nu des te meer dat ik ooit op de VVD gestemd heb. De PP wil 1 tot 3 zetels halen om daarmee onze basisrechten te garanderen en kennis naar de kamer te brengen. Dan blijven er nog 147 zetels over om andere onderwerpen te vertegenwoordigen (lees: economie). De Piratenpartij sluit dus niks uit en zorgt voor een eerlijke basis, onafhankelijk van een politieke kleur. Punten en zetels staan in een goede verhouding.

  Wat een kapsones van de VVD om te beweren dat zij de stemmen van de piraten nodig hebben om het land te regeren en de economie te fixen. Goede wetsvoorstellen zullen altijd doorgang vinden. Verantwoordelijk bestuur in plaats van “politiek bedrijven”; dat is waar we naartoe moeten. De VVD kan hier helaas niet mee uit de voeten.

  Is de VVD sowieso niet de grootste themapartij? Welke onderwerpen behandelen zij nog naast “de economie”?

  Oftewel: Dirk, goed gedaan. Je mag iemand best uitlachen als ‘ie poep verkoopt. De VVD niet voor ACTA? Give me a break. Weet je, soms wil het iets betekenen als iemand je plannetjes als “onzin, niet belangrijk genoeg” bestempeld. Hij ziet het als een nadeel met jullie te werken. Heeft wellicht te maken met het feit dat er meer kritische vragen komen op gebieden waar ze zelf geen kaas van gegeten hebben. Ivo en ICT, om maar een voorbeeld te noemen…

  Zet hem op!

 2. De boodschap van Elias is duidelijk: Stem niet op kleine partijen maar op ons. Zijn hoofdargument is dat een kleine partij weinig tot niets voor elkaar kan krijgen. Dat is niet helemaal juist. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de discussie die Thiemen van de PvdD losmaakte omtrent het ritueel slachten. Haar wetsvoorstel kreeg in the tweede kamer zelfs een meerderheid (maar niet in the eerste kamer) en de SGP heeft dankzij haar steun aan het minderheidskabinet de weigerambtenaar in stand kunnen houden ondanks dat een kamermeerderheid hier van af wil.

  De VVD heeft iedere stem nodig om te voorkomen dat de SP de grootste partij wordt en daarom probeert Elias mensen bang te maken in de hoop dat ze alsnog op zijn partij stemmen.

 3. Ton Elias heeft daar blijkbaar alleen zijn stank zitten verspreiden want er kwam voor geen cent nuttigs uit. Wat een naïve kerel is dat zeg: Zeggen dat VVD tegen ACTA was terwijl ze zo bang waren eerst om er nee tegen te zeggen. Dirk Poot snapt gelukkig dat we moeten vechten voor onze rechten nu het nog kan; Van dat soort mensen moeten we het hebben in Nederland. Jammer dat hij niet volop de ruimte kreeg omdat die aap er steeds doorheen zat. Waarom zitten er zulke naïvelingen in de tweede kamer als Ton Elias? We hebben nieuwe mensen nodig met meer ICT kennis en die onze privacy respecteren.

 4. “Dirk van vind je daar van?” als hem gevraagd wordt over de foto van Mark Rutte in de… (mogen wij even overgeven? mag ik even een teiltje?) Privé. Dat geeft treffend het niveau van de Telegraafomroep weer, het gaat voor Henk en Ingrid immers niet om wat een politieke partij te vertellen heeft, maar om het imago van de persoon. Wat dat betreft deed Dirk het niet gek, die vroeg zich openlijk af waar Rutte de tijd vandaan haalt. De reactie van Ton Elias hierop was treffend voor de arrogantie waarmee de VVD zich in de verkiezingsstrijd begeeft.

  Als ik toch bezig ben om Van Kooten en De Bie te parafraseren, wat die reserve-VVD’er (20e op de lijst) uitbralde kwam op mij over als gelul van een dronken aardbei. 😉 Zijn insinuaties dat de PP wel eventjes Roemer aan een meerderheid ging helpen en dat je daarom maar beter op de VVD kon stemmen kon ‘ie niet onderbouwen. Nee, het gaat alleen om “de economie”. Uh-huh. Herman van Veen viel een keertje uit tegen een dergelijke VVD-opmerking (volgens mij was het tegen Ineke Dezentjé Hamming): FUCK DE ECONOMIE! 🙂

 5. Een goed optreden van Dirk tegenover een zich soms op het randje van onbeschofte man van de VVD. Ik heb me geërgerd Elias hoogmoedige houding. Als dit de houding van de huidige politiek is tegenover nieuwe partijen met een draagvlak dan wordt het me bang te moede! Maar het punt van de Piratenpartij was zeer duidelijk! Op naar de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.