Bedankt, namens het campagneteam

Achterkant busje TK 2017 verkiezing

Van het campagneteam van de Piratenpartij aan alle kandidaten alle Piraten en alle vrijwilligers,

Super bedankt voor je inzet!

Wat een grote teleurstelling was die uitslag van de verkiezingen van 15 maart. We voelden aan alles dat er iets goeds en leuks in de lucht hing.

We stonden op een zetel in veel peilingen, het ledenaantal groeide steeds sneller… en dan toch gaan we niet de Tweede Kamer in.

Dank aan Ancilla die sinds ze met grote meerderheid als onze lijsttrekker was gekozen op 26 juni zich zo heeft ingespannen voor iedere stap in groei en professionalisering die de Piratenpartij doormaakte, in aanloop naar de verkiezingen.

We hebben niet die zetel, we hebben na afgelopen jaar wel die politieke partij die laat zien waar de samenleving in Nederland naar toe onderweg is: een plek waar we met elkaar en met respect voor elkaar samen leven.

Aan de verkiezingsuitslag kan je zien dat we er nog lang niet zijn.

Juist komende tijd, buiten verkiezingstijd, kan de Piratenpartij daarom laten zien hoe wij dat doen; werken aan de samenleving.

Afgelopen jaar was voor de Piratenpartij meer dan een verkiezingscampagne, het was een organisatieverandering. We zien dat het ledenaantal na 15 maart blijft doorgroeien. Evaluaties van wat goed ging en wat niet, van waar en hoe we nu mee verder kunnen, stromen binnen. Ook jij kan jouw evaluatie sturen naar bestuur [at] piratenpartij [dot] nl

We hebben, met jullie, er alles aan gedaan wat we konden om die zetels te winnen. Als we verandering niet van binnenuit het parlement kunnen gaan brengen, doen we het van buitenaf. Deze campagne heeft geen einddatum, we zijn pas begonnen. Afgelopen maanden groeide niet alleen het aantal leden met meer dan 60% maar zijn er ook veel lokale Piratenpartijen bijgekomen. Dat is misschien wel de beste start die we de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 konden geven. En dat is waar we de komende tijd onze inspanningen op gaan richten: het versterken van onze basis door in het hele land bestaande en opkomende afdelingen te ondersteunen, maar ook – waar mogelijk – nieuwe afdelingen op te zetten!

Tot snel,

Jonathan, Wiel, Rico

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Eén reactie op "Bedankt, namens het campagneteam"

  1. als die campagnebus nu eens wat dagen per week op een plaats gaat staan in een stad of dorp en waarbij bekend is gemaakt dat mensen met hun laptopje langs kunnen komen om te laten zien hoe veilig en anoniem ze daarmee zijn?
    je kunt met een bepaalde usbstick heel wat windows bekijken namelijk
    of biedt ze wat info en advies aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.