Piratenpartijen wereldwijd steunen Catalaanse Piraten tegen censuur

Gepubliceerd op door | 2 reacties

Wij, de Piratenpartijen en NGO’s van de wereldwijde Piratenbeweging, drukken onze solidariteit uit voor de Catalaanse Piraten wiens websites over de zelfbeschikkingsreferendumcampagne en het gebruik van Tor-netwerken op dit moment gecensureerd worden door de Spaanse autoriteiten. Bovendien willen we onze solidariteit betuigen met alle Catalaanse burgers die geconfronteerd werden met gewelddadige repressie vanuit de staat enkel om hun democratisch stemrecht uit te oefenen in dit onafhankelijk referendum.  

Wij keuren elke politieke censuur af. De internetcensuur door de Spaanse autoriteiten is een onaanvaardbare schending van mensenrechten en politieke vrijheden, zonder het te hebben over het al dan niet wettelijk zijn van het Catalaanse referendum of het al dan niet verdienstelijk zijn van de wil tot afscheiden.  

We doen een oproep aan het Europees parlement, de Europese Raad en alle democratische regeringsinstanties wereldwijd om in te grijpen ter ondersteuning van de democratie en de vrijheid van meningsuiting in Catalonië. Mensenrechtenschendingen, zoals deze duidelijke minachting voor vrije meningsuiting, zijn nooit louter een interne zaak van een bepaald land, maar zijn belangrijk voor de hele mensheid.  

Ondertekenaars:
Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 comments on "Piratenpartijen wereldwijd steunen Catalaanse Piraten tegen censuur"

  1. Er wordt veel onzin verteld over de Vrijheid van Meningsuiting (dat die een “recht op belediging” zou inhouden en zo) MAAR die vrijheid dient in de allereerste plaats omdat een democratie niet werkt als kiezers niet geïnformeerd zijn – door een veelheid aan meningen.

    De regering in Madrid stapelt in haar paniek domheid op domheid. Van een Duitse Catalaanse hoorde ik dat de Spaanse regio’s lang zoveel zelfstandigheid niet hebben als de Duitse deelstaten. Ze zouden de Catalanen relatief makkelijk tegemoet kunnen komen door ze meer zelfbestuur te geven. En vooral door naar ze te luisteren in plaats van uitingen te onderdrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.