Piratenpartij Tsjechië komt als derde partij parlement binnen

Gepubliceerd op door | 1 reactie

Piratenpartij Tsjechië

Een paar dagen geleden mochten we de Luxemburgse Piratenpartij al feliciteren met het behalen van zetels in de lokale verkiezingen, nu is de Piratenpartij Tsjechië aan de beurt in de landelijke verkiezingen! De Piratenbeweging groeit door, wat ze laten zien met een verbluffende winst van 10,79% van alle stemmen landelijk. Daarmee zijn de Tsjechische Piraten qua grootte de derde partij in Tsjechië geworden. De overige winstpartijen zijn radicaal rechts, waarmee de Piratenpartij in Tsjechië een symbool is voor de hoop op progressieve politiek.

Onze hartelijke felicitaties voor de Pirátská Strana! We zijn benieuwd naar de uitslagen in IJsland eind deze maand, waar het er ook op lijkt dat de Piratenpartij aan een hernieuwde opkomst bezig is.

In Nederland doen met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 de Piratenpartij Utrecht en de Piratenpartij Amsterdam mee. In de verkiezingen van november 2018 doet Piratenpartij Groningen mee.

De PiraVerspreiding Piratenpartijtenpartij is een politieke beweging die zich inmiddels al over meer dan 40 landen heeft verspreid. Zetels halen is voor de piratenpartijen doorgaans geen doel, maar een middel om meer te kunnen betekenen. Wat de piratenpartijen kenmerkt is het activisme, ook van buitenaf kan je verandering teweeg brengen.

Deze beweging komt dus echt van onderaf: mensen die zich verenigen om samen doelen te bereiken, en idealen boven ambities te stellen. Het piratengeluid klinkt steeds luider, en wij blijven samen bouwen om het vertrouwen van mensen te herstellen. Niet alleen het vertrouwen in de politiek, maar ook het vertrouwen in elkaar.

 

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Eén reactie op "Piratenpartij Tsjechië komt als derde partij parlement binnen"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.