De Piratenpartij gaat voor de gemeenteraad

Als je in Amsterdam of Utrecht woont heb je het geluk dat je 21 maart op de Piratenpartij kunt stemmen.

Dit is de landelijke site, maar Utrecht en Amsterdam hebben een site waar je op kunt vinden hoe je mee kunt doen.

We hopen dat deze kandidaten binnenkort in de gemeenteraad zitten:

Utrecht

foto Saskia SollerSaskia Soller vertegenwoordigd ons op de lijst van de Piratenpartij Utrecht. Sinds eind augustus betrokken bij de Piratenpartij Utrecht. Begonnen als Neerlandicus en auteur bij het Wetenschappelijk Bureau Piratenpartij Utrecht. Nu voorzitter van de campagnegroep en lijsttrekker van de Piratenpartij Utrecht.

Samen met de andere kandidaten wil zij zich inzetten om het vertrouwen in de politiek terug te winnen bij de inwoners van Utrecht. Dit door meer inspraak van de inwoners, e-democacy, transparantie vanuit de gemeente en door de straat op te gaan om met de mensen te praten. Het is belangrijk om met de inwoners in gesprek te gaan – niet wanneer er al plannen zijn gemaakt, maar vooraf. Het zijn de inwoners die weten wat er speelt en wat zij nodig hebben.
Meer aandacht voor inclusiviteit en diversiteit is een persoonlijke reden geweest waarom zij gekozen heeft zich verkiesbaar te stellen .

Amsterdam

Foto Jelle de GraafJelle de Graaf is de lijsttrekker van de Piratenpartij Amsterdam. Sinds 2014 zit hij als eerste volksvertegenwoordiger van de Piratenpartij in Nederland in de bestuurscommissie van Amsterdam West. Daar houdt hij zich met name bezig met het versterken van de democratie. Jelle: “Te vaak staan partijpolitieke belangen nog in de weg van goede beslissingen. Daarom zet ik me in om de directe invloed van bewoners, die er alle belang bij hebben er samen uit te komen, te vergroten. Een rechtvaardige, sociale en duurzame stad begint met het vernieuwen van de democratie.” Als jongerenwerker in Vrijburg Amsterdam ondersteunt hij een gemeenschap van jongeren die zelf de verantwoordelijkheid hebben over een grote ruimte en alles dat daar gebeurt. Ook is hij mede-oprichter van ‘de Meent’, het Nederlandse platform voor commoners.

Andere gemeenten

We doen ook mee aan de gemeenteraadsverkiezing in Groningen die pas op 21 november gehouden wordt. Natuurlijk wil de Piratenpartij ook mee doen met alle volgende verkiezingen, maar we zijn daarvoor afhankelijk van onze leden.

 

gewijzigd 15-2-2018

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.