PERSBERICHT 3 April UPDATE Piratenpartij legt verzoek van stichting BREIN naast zich neer.

Gepubliceerd op door | 10 reacties

Piratenpartij legt verzoek van stichting BREIN naast zich neer.

Vandaag om 12:00 verliep het ultimatum dat de stichting Bescherming Rechten Entertainment INdustrie aan de Piratenpartij gesteld heeft. Hoewel het op 1 april door ons als een grap gebracht werd, is het ultimatum wel degelijk serieus.

Dit ultimatum werd begeleid door een zeer recente uitspraak waarin minderjarige houders van een andere The Pirate Bay proxy zonder enige vorm van wederhoor, en op straffe van een draconische dwangsom gedwongen werden hun proxydienst te stoppen.

Graag had de Piratenpartij BREIN zelf voor het gerecht gedaagd om hen aan te spreken op deze vorm van ex-parte censuur en extra-parlementaire jurisprudentieele wetgeving. Los van budgetaire overwegingen vinden wij, als politieke partij, het parlement echter een veel geeigender plek om deze zaak uit te vechten dan de rechtzaal.
Wanneer de industrielobby ons echter direct aanvalt is er maar één optie mogelijk en dat is uiteraard verdedigen.

De Piratenpartij gaat gewoon door met haar proxy en wacht met interesse de verdere stappen van de stichting Bescherming Rechten Entertainment INdustrie af. Het is onacceptabel dat in een democratie als Nederland een private lobbyorganisatie via een campagne van jurisprudentie de sleutels in handen krijgt van het internet. Wij kunnen niet anders dan de vrijheid van meningsuiting en het recht op bescherming van privacy en het recht op vrije nieuwsgaring voor het gerecht verdedigen.

 

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Gepubliceerd in Geen categorie.

10 comments on "PERSBERICHT 3 April UPDATE Piratenpartij legt verzoek van stichting BREIN naast zich neer."

 1. Goh, ik zou bijna sympathisant worden. Niet omdat ik zo’n downloader ben, wel omdat ik een vrij internet een groot goed vind. Hulde!

 2. Weten de geldschieters van BREIN wel dat de hele Piratebay te downloaden is als 1 simpel tekstbestand? Weten de geldschieters van BREIN wel dat BREIN enkel bezig is met zinloze tamtam, fondsen verwerven en verder niets? Waarschijnlijk wel.

  Begin jaren 80 had je de nieuwste muziek, de nieuwste films en de nieuwste software als je dat wilde. Het duurde alleen iets langer, zeg een week of twee, dan nu. Je hebt echt geen internet of Piratebay nodig als je familie en kennissen hebt. Wat bijzonder handig is met Piratebay en internet an sich is dat het makkelijk is om obscure LEGALE spullen te vinden. Natuurlijk zijn legale spullen minstens zo ongewenst als gecopieerd spul. Het is concurrentie waar niet tegenop te boxen valt, helemaal niet als je grootgrutter in kwalitatieve rotzooi bent en 5 keer per jaar hetzelfde produkt opnieuw uitbrengt in een ander jasje. Liever geen gratis films, documentaires, muziek en software. Daar is het die hele industrie eveneens om te doen. Denk bijv. ook aan de hele patentenonzin.

 3. Chapeau hopelijk hebben jullie genoeg power om jullie poot stijf te houden! Ga vooral zo door, nou hopen dat de rechter ook de providers in het gelijk gaat stellen. Leve een vrij internet!

 4. In één zin;

  Ik ben trots op jullie!

  Bedankt. Niet voor het dwarsliggen, maar voor het opkomen van de gedachten die hierachter gaan.

 5. Hulde! Weg met deze censuur! Vooral als het voor commercieel gewin is.
  Ik hoop op een positieve uitkomst in het hogerberoep van Ziggo-XS4All zaak.

  Hoe kunnen we jullie steunen?

  All the best!

 6. “CITAAT””Chapeau hopelijk hebben jullie genoeg power om jullie poot stijf te houden! Ga vooral zo door, nou hopen dat de rechter ook de providers in het gelijk gaat stellen. Leve een vrij internet!””

  Naar het schijnt heeft men de handdoek al in de ring geworpen, “we zijn maar klein en hebben niet veel geld en”” blah blah blah

  Als jullie nu een politieke partij zouden zijn, zijn jullie net zo ruggegraatloos als de Partij van de afbraak, en alle andere politieke shit in dit land, windvaantjes meer niet, erg veel geschreeuw en bijzonder weinig wol.

  Vraag een donatie van 1 treuro per persoon, geen gedoe met fonds overschreidingen etc, 100000 x1 = al veel , maal 4 is plenty.

  Hoef je tenminste na de grootspraak niet meteen door je hoeven tegaan al kippetje kuiken boeh roept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.