Nieuwsbrief 2017-08

Piratenpartij.nl

Nieuwsbrief augustus 2017

Beste Piraat,

Hierbij ontvang je de maandelijkse nieuwsbrief van de Piratenpartij. Het nieuwsbriefteam wenst je veel leesplezier.

In deze nieuwsbrief:

Doe je ook mee?

We zijn op dit moment bezig een werkgroep permanente campagne op te richten. De werkgroep is nog in een prille beginfase, maar heeft echt actieve vrijwilligers nodig om te kunnen groeien. Er bestaat namelijk een kans dat de formatie mislukt of dat het kabinet valt, en dan hebben we slechts enkele maanden de tijd tussen het uitschrijven van nieuwe verkiezingen en de verkiezingen zelf. Om hier op voorbereid te zijn hebben we een gedegen basis nodig, en die willen we met de werkgroep permanente campagne realiseren. Hiervoor hebben wij mensen nodig die graag de handen uit de mouwen willen steken!

Heb jij een paar uur per week over? Denk aan 1-4 uurtjes per week voor concrete taken? Dit kan echt van alles zijn: Ben jij een held in het gebruik van social media? Kom je grafisch goed uit de hoek? Kun je heerlijk schrijven? Of heb je wilde ideeën die je samen met de Piratenpartij wilt uitvoeren? Misschien iets heel anders waar wij nog niet eens aan gedacht hebben? Meld je dan bij Abram. De werkgroep permanente campagne is iedere woensdagavond om 20:30 uur te vinden op Mumble. De notulen van de eerste paar bijeenkomsten zullen binnenkort op de Wiki worden gepubliceerd.

De werkgroep bestaat momenteel onder andere uit vier leden die de rol van redacteur vervullen. Wil jij graag een opiniestuk (laten) publiceren op de website of andere kanalen, en heb je feedback nodig op de inhoud of de vorm? Stuur je werk dan per mail naar de redactie, dan zorgen de redacteurs ervoor dat er tijdig feedback wordt gegeven. Heb je vragen of opmerkingen over het redactieproces, of wil je zelf graag actief worden als redacteur of auteur van opiniestukken? Neem dan contact op met Abram.

 

Vacature projectteam “politieke leiding en woordvoering”

Voor het projectteam “politieke leiding en woordvoering” zijn wij op zoek naar vijf kandidaten die binnen vier weken na het starten, minimaal drie uitgewerkte scenario’s kunnen opleveren. Vanuit het bestuur krijg je twee scenario’s mee en het staat het project team vrij om hier andere scenario’s aan toe te voegen. Meer informatie hierover kun je vinden via onze website.

 

Piratenpartij Groningen

Groningse Piraten zijn zich aan het klaarmaken voor de keiweek infomarkt, een markt waar nieuwe studenten informatie kunnen krijgen over studeren in Groningen en over maatschappelijke organisaties en bedrijven. Ook zoeken we nog Piraten die hier mee willen helpen. Ben jij beschikbaar voor het bemannen van ons marktkraam op maandag 14 augustus in de ochtend of middag? Meld je dan op groningen [at] piratenpartij [dot] nl, want wij kunnen alle handen gebruiken!

Daarnaast zijn wij ons aan het klaarmaken voor de gemeenteraadsverkiezingen van eind 2018. In verband met gemeentelijke herindelingen zijn de verkiezingen in Groningen wat later. Om ons goed voor te bereiden komen we tot aan de gemeenteraadsverkiezingen iedere eerste zondag van de maand samen in de vergaderruimte van het humanistisch verbond. Iedereen die mee wil denken en helpen met deze campagne is welkom. We hopen je uiteraard te zien!

Voor deze verkiezingen hebben we inmiddels een programmacommissie aangesteld. Deze heeft de opdracht gekregen om het Groninger geluid in ons lokale programma te verwerken. Ze zijn daarnaast bezig met het oprichten en formaliseren van onze organisatie, on- en offline campagne.

Wil je ook meekletsen? We hebben tweewekelijks een informele bijeenkomst. De komende tijd is dit op vrijdag 18 augustus en 1 september in de Padangbar. Op zondag 3 september hebben we een formele bijeenkomst in de vergaderzaal van het humanistisch verbond; hier zullen we verder spreken over de koers van Groningen.

 

Piratenpartij Amsterdam

De Piratenpartij Amsterdam is actief in de hoofdstad en haar omgeving. We werken aan het beschermen van burgerrechten van onze bewoners, het vernieuwen van de lokale democratie en het versterken van alternatieve economisch-sociale systemen zoals de commons. Onze focus ligt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Voor vragen kun je contact opnemen met ons bestuur.

Piratenpartij vernieuwt de lokale democratie

Online platform ‘De Stem van West‘, waarmee bewoners belangrijke onderwerpen rechtstreeks op de politieke agenda kunnen zetten, wordt onder de naam ‘De Stem van Centrum’ uitgerold naar het centrum van de stad. Dankzij de inzet van de Piratenpartij is stadsdeel West de democratische voorloper van Amsterdam. Fractievoorzitter Jelle de Graaf: “Het succes van De Stem van West laat zien hoeveel Amsterdammers plannen hebben voor de stad en vanaf het begin van besluiten over hun omgeving betrokken willen worden. Dat ook centrumbewoners zelf de politieke agenda gaan laten bepalen is een mooie volgende stap.” Ook stadsdeel Nieuw-West heeft plannen om ‘De Stem van…’ te lanceren. Lees hier meer over de democratische vernieuwingen die de Piratenpartij in Amsterdam voor elkaar krijgt.

Piratenpartij komt op voor rechten asielzoekers

De Piratenpartij heeft het in een debat over de komst van een asielzoekerscentrum in Amsterdam West opgenomen voor de rechten van asielzoekers. Fractievoorzitter Jelle de Graaf: ‘Zorgen uit de buurt mogen er niet toe leiden dat de rechten van deze nieuwe buurtbewoners uit beeld verdwijnen. Wij richten ons op het belang van de buurt én de mensen in het centrum.’ De Piratenpartij maakt zich met name zorgen over de “vrijwillige” avondklok voor asielzoekers, het door D66 voorgestelde “preventieve” cameratoezicht en het toestaan van geweld door gemeentelijke handhavers.

In de Extra Begeleidings- en Toezichtlocatie (EBTL) worden asielzoekers opgevangen die zich in een regulier AZC hebben misdragen. De Piratenpartij heeft grote vragen bij deze in Den Haag bedachte constructie. Jelle de Graaf: ‘Het lijkt me naïef te denken dat deze mensen door ze af te zonderen in een voormalige jeugdgevangenis een volwaardig onderdeel worden van de Nederlandse maatschappij.’

Eerder schreef ook AT5 over de komst van de EBTL en de bijdrage van de Piratenpartij.

Open inloop

Elke maandagavond houdt de Piratenpartij Amsterdam vanaf 20:00 uur een inloop in café Checkpoint Charlie (Nassaukade 48, goed bereikbaar met het openbaar vervoer). De inloop staat volledig in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Elke week staat een ander thema centraal. Kijk op de website om te zien wat er de aankomende keer wordt besproken. Ben jij er ook bij?

Update gesprekken burgerlijst

De afgelopen maanden heeft de Piratenpartij met verschillende maatschappelijke groepen, progressieve politieke bewegingen en actieve Amsterdammers geprobeerd een gezamenlijke burgerlijst te vormen om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Na goede, inhoudelijke gesprekken bleek een gezamenlijke kieslijst er niet in te zitten. Wel zullen we op andere manieren actief blijven samenwerken met het netwerk van groepen waar we de afgelopen maanden mee hebben gepraat. Hierbij kun je denken aan gezamenlijk actievoeren, het organiseren van politiek-inhoudelijke evenementen en het samen met de Amsterdammers opzetten van een Agenda van de Stad. Voor vragen kun je contact opnemen met Jelle de Graaf, Melissa Koutouzis en Thomas de Groot.

Bezoek aan Piratenpartij Delft en Groningen

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is een delegatie van de Piratenpartij Amsterdam op bezoek geweest bij de Piratenpartij Delft en de Piratenpartij Groningen. De Piratenpartij Amsterdam wil bij de gemeenteraadsverkiezingen zoveel mogelijk samenwerken met andere actieve Piraten. Tijdens de bezoeken hebben we gesproken over manieren waarop Piraten uit het hele land kunnen meewerken aan ons lokale verkiezingsprogramma en andere manieren waarop we elkaar ondersteunen. We zijn overweldigd door het enthousiasme in Groningen en Delft en zijn van harte op zoek naar meer Piraten om mee samen te werken. Wil je dat we ook jouw afdeling bezoeken? Neem dan contact op met ons bestuur.

 

Recente blogposts

Vacature projectteam “politieke leiding en woordvoering” (5x)
Geschreven door: Alex Straver op 3 augustus 2017

In memoriam: Harmke Lubbers
Geschreven door: Redactie op 31 juli 2017

Bitcoin, is geen goud
Geschreven door: Rico Brouwer op 9 juli 2017

Kalender

7 augustus 2017, 20:00Open inloop Amsterdam
8 augustus 2017, 20:00Open inloop Enschede
8 augustus 2017, 20:30Bestuursvergadering
11 augustus 2017, 20:30Kroegmeeting Delft
14 augustus 2017, 20:00Open inloop Amsterdam
15 augustus 2017, 20:00Open inloop Enschede
15 augustus 2017, 20:30Bestuursvergadering
15 augustus 2017, 20:30Kroegmeeting Dordrecht
18 augustus 2017, 20:00Kroegmeeting Rotterdam
18 augustus 2017, 20:30Kroegmeeting Leiden
18 augustus 2017, 20:30Open inloop Groningen
21 augustus 2017, 20:00Open inloop Amsterdam
22 augustus 2017, 20:00Open inloop Enschede
22 augustus 2017, 20:30Bestuursvergadering
25 augustus 2017, 20:30Kroegmeeting Den Haag
25 augustus 2017, 20:30Kroegmeeting Zwolle
25 augustus 2017, 21:00Kroegmeeting Leeuwarden
27 augustus 2017, 14:00Bestuursvergadering
28 augustus 2017, 20:00Open inloop Amsterdam
29 augustus 2017, 20:00Open inloop Enschede
29 augustus 2017, 20:30Bestuursvergadering
31 augustus 2017, 20:30Ledenraadsvergadering

Nieuwsbrief info

Heb je zaken voor in de nieuwsbrief, agenda-items, heb je vragen, wil je helpen of een oproep doen? Mail naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl

Deze nieuwsbrief wordt opgemaakt in html. Voor een archief met verzonden nieuwsbrieven of als deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven per e-mail kun je terecht op de website: Piratenpartij Nieuwsbrief

 

 

Facebook

 

Deze e-mail is verstuurd naar {email} omdat je lid bent van de Piratenpartij en/of aangemeld bent om de nieuwsbrief van de Piratenpartij te ontvangen. Klik hier om je aanmelding te wijzigen of om je af te melden.