Nieuwsbrief-2017-01

Piratenpartij.nl

Nieuwsbrief januari 2017

Beste Piraat,

Hierbij ontvang je de januari nieuwsbrief van de Piratenpartij. Het nieuwsbriefteam wenst je een gelukkig nieuwjaar en veel leesplezier.

In deze nieuwsbrief:

Gelukkig Nieuwyaahhrrrr!

Wat een jaar belooft het te worden voor de Piratenpartij! Zoals Ancilla al had aangekondigd, gaat de campagne deze maand een paar tandjes hoger: in Groningen trappen we over twee weken af met een volgepland weekend, inclusief kandidatendag en de nieuwjaarsborrel. Daarna is de beurt aan Amsterdam en in het laatste weekend van januari is, terug van weggeweest, het Piratenweekend in Delft dat actieve Piraten zeker niet mogen missen. Op deze evenementen gaan alle kandidaten hun formulieren invullen, en in die weken moeten ook in alle kieskringen de ondersteuningsverklaringen worden getekend en ingeleverd opdat we overal op het stembiljet staan. Ondertussen worden de posters en ander promotiemateriaal ontwikkeld, kleding wordt besteld, video’s gemaakt, noem maar op! Zoals je ziet, hebben we het enorm druk, dus we kunnen alle hulp gebruiken. Is je goede voornemen om de Piratenpartij aan die eerste zetel(s) te helpen, bied dan je hulp aan bij het campagneteam, of steun ons met een kleine donatie. Alle beetjes helpen en samen enteren we op 15 maart de Tweede Kamer!

2016, een terugblik van de Piratenpartij

Onze lijsttrekker Ancilla van de Leest blikt in dit blog terug op een bewogen jaar.

Piratenweekend

Op 27, 28 en 29 januari a.s. organiseert de Piratenpartij een bijzonder Piratenweekend in het Kruithuis te Delft! Tijdens drie inspirerende dagen kun je deelnemen aan workshops, lezingen volgen en nader kennis maken met andere Piraten in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart.

Het voorlopige programma is als volgt:

Vrijdag 27 januari:

Vanaf 19:00 uur zijn alle Piraten welkom. Vrijdagavond zal informeel zijn, we gaan borrelen en een spel doen.

Zaterdag 28 januari:

Om 9:00 uur gaan we ontbijten. Om 10:00 uur begint de eerste presentatie.
Deze zaterdag spreekt Robin Ketelaars over het Basisinkomen, Piraat Dmitri Schrama spreekt over ‘Holarchie en de Piratenpartij’ en hoogleraar Bart Jacobs van de Radboud Universiteit Nijmegen geeft een presentatie over cyber security. Zaterdagavond zal er een zeer bekende spreker zijn die we nog aan zullen kondigen.

Zondag 29 januari:

Om 9:00 uur gaan we ontbijten. Om 10:00 uur begint de eerste presentatie.
Deze zondag zullen de meeste van onze Tweede Kamerkandidaten aanwezig zijn en je kunt dan dus kennis met hen maken. Er zal o.a. een presentatie zijn over de nieuwe economie / commons / CommonEasy, en de afsluiting van het weekend zal verzorgd worden door Ancilla: zij zal een soort vraag- en antwoordsessie gaan doen.

Dit programma is voorlopig; er zullen spoedig nog meer sprekers en workshops aangekondigd worden. Op de zaterdagavond zal er een zeer interessante ‘keynote’ spreker zijn. Wij kunnen op dit moment helaas nog niks verklappen, maar we raden je aan om in ieder geval deze avond in je agenda vrij te houden, daar zul je geen spijt van krijgen! Houd dus vooral de campagnewebsite in de gaten voor de aankondigingen van de sprekers op het Piratenweekend.

Je kunt overigens in het Kruithuis blijven slapen, dus je kunt ’s avonds lekker lang blijven doorzakken. Het weekend is vrij toegankelijk! Op het weekeinde kun je consumpties en overnachtingen alleen met écht geld betalen: cash of bitcoins.

Meld je nu hier aan voor het Piratenweekend. Wil je liever direct mailen of heb je nog vragen voordat je je wilt aanmelden? Stuur dan een mail naar Jan Vlug.

Campagneteam

Vanaf 6 december coördineren Wiel, Jonathan en Rico alle onderdelen van de verkiezingscampagne tk2017. Je kunt hier alles over lezen. Als je dat nog niet gedaan hebt: via die site kun je je ook aanmelden om mee te gaan doen. Het zit achter een login; iedereen die lid is kan een account maken.

Er lopen tegelijkertijd meerdere campagneprojecten en werkgroepen. Het worden er meer en zo veel als er goeie ideeën zijn (en Piraten die ze helpen uitvoeren natuurlijk). Het campagneteam bestaat eind december uit ruim dertig Piraten en natuurlijk de kandidaten van de kieslijst. Gerichte vragen, over hoe en waar je kunt gaan meedoen, kun je ook stellen bij de coördinatoren die je vindt op deze pagina. We maken gebruik van een bottom-up campagne; daarom zijn we vooral erg nieuwsgierig naar jouw ideetjes en hulp. Ken je iemand die een stageplaats zoekt in de periode tot 15 maart rondom organisatie, marketing of public relations? Laat hem of haar contact met ons opnemen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan opleidingsopdrachten rondom social media, de landelijke campagneorganisatie en activiteiten in Nederland.

In januari beginnen we met het verzamelen van handtekeningen voor de ondersteuningsverklaringen en doen we de distributie van de posters en flyers. Wil jij flyers en verkiezingsposters, laat dan van je horen! Heb je geen tijd maar wil je wel wat doen? De campagnesite biedt nu ook de mogelijkheid gericht financieel bij te dragen (funding). Wil je daarbij helpen? Draag alsjeblieft bij als je kunt, en vraag in je omgeving ook om dat te doen; vraag mensen om lid te worden of gericht te doneren! Goede acties mogen we niet laten stranden vanwege een tekort aan geld. Dit is onze pagina waarop je contributies kunt doen.

In december zijn er veranderingen gekomen op onze kieslijst. Justien, Frank en Dirk hebben zich teruggetrokken en meerdere lijstduwers zijn er bijgekomen. We zijn trouwens nog in gesprek met lijstduwers; de lijst is pas eind januari officieel en compleet. Je kunt de Piraten die de campagne hebben voorbereid, de lijstduwers en alle andere kandidaten van de kieslijst trouwens ontmoeten op de nieuwjaarsborrels in Groningen op 15 januari, in Amsterdam op 22 januari en in Delft op 29 januari. Op die dagen wordt ook de eerste distributie van het campagne promotiemateriaal gestart. Er zijn veel meer events tot 15 maart – je kunt er over lezen op de agenda. Geef de events die je zelf organiseert zo snel mogelijk door, zodat we ze kunnen toevoegen en er aandacht aan geven. Er is ook campagnemuziek; er zijn twee Piratennummers opgenomen en er is een spotje voor zendtijd Politieke Partijen gemaakt, dat medio januari af is (fingers crossed).

Tot 15 maart komen de kandidaten van de kieslijst naar jouw evenementen, debatten etc. toe. Laat dus weten wat je organiseert bij jou in de buurt en hoe we jou kunnen helpen, dan doen we mee. Wil je de Piratenpartij op televisie zien of horen op de radio, lezen in je lokale krant? Neem contact op met onze campagne-persgroep en benader samen actief alle media.

Ondersteuningsverklaringen

Om mee te kunnen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen hebben wij in elke kieskring minimaal dertig getekende ondersteuningsverklaringen nodig. We hebben dus meer dan 600 handtekeningen van jullie nodig! Je kunt je via handtekening [at] piratenpartij [dot] nl aanmelden. Vanaf 16 januari kun je dan bij je eigen gemeentehuis je handtekening onder de ondersteuningsverklaring zetten. Voor de volledige procedure en meer informatie kun je terecht op deze wiki-pagina.

Voor elke kieskring is een coördinator nodig die de hele papierwinkel verspreidt en weer inzamelt, en dan controleert en inlevert. We zoeken nog coördinatoren voor de volgende kieskringen: Flevoland, Zeeland, Noord-Brabant-West, Noord-Brabant-Oost, Limburg en Caribisch Nederland. Voor bijna alle kieskringen kunnen we ook nog back-up coördinatoren gebruiken. Meld je hiervoor aan op handtekening [at] piratepartij [dot] nl.

Posters

Bij deze verkiezingen gaan we vanaf begin februari ook weer posters plakken. Als je wilt meehelpen, kijk dan op deze pagina voor de regels. Als je ziet dat de gegevens van jouw gemeente verouderd zijn, kun je ze zelf op de wiki aanpassen.

Campagnedag Zuid-Holland

Op zaterdag 21 januari 2017 voeren wij campagne in Rotterdam en Dordrecht. Thema: stemrecht vanaf 16 jaar.

10.00 – 13.00 uur: flyeren en spontane zeepkist-speeches op het Museumplein en de Lijnbaan. Wellicht extra aandacht voor speeddates en meet & greet met de top-kandidaten van onze partij.

14.00 – 17.00 uur: zelfde aanpak, maar dan in de Visstraat, Sarisgang en Vriesestraat te Dordrecht.

Vanaf 17.00 uur spontane kroegmeet in Café De Tijd aan de Voorstraat in Dordrecht met alle campagnetijgers.

We krijgen hulp van de Piraten uit Antwerpen, maar kunnen alle denkbare hulp gebruiken van Nederlandse Piraten. De top vijf kandidaten zijn van harte uitgenodigd om invulling te geven aan de zeepkist-speeches en de meet & greet.

Vacature afdeling ICT

De ICT-afdeling zoekt versterking! Ook wij merken dat de campagne los aan het gaan is, en krijgen het zo nu en dan wat te druk. Daarom zoeken wij dus per direct mensen die het ICT-team kunnen versterken. Het gaat daarom vooral om het ondersteunen van andere afdelingen met het inrichten van ICT-services en websites en het onderhouden van de verschillende servers en bestaande diensten. Dit varieert van het aanpassen van de mailserver tot het installeren van plug-ins in een website.
Dus ben jij iemand die veel weet van Linux-systemen en je thuis voelt tussen webservers en mailservers, laat het ons dan weten. Maar ook mensen die goed zijn met HTML/CSS en WordPress of Wiki zijn van harte welkom. Stuur een mail naar ict [at] piratenpartij [dot] nl en we zullen zo snel mogelijk contact opnemen.

Beroepscommissie

De beroepscommissie bestaande uit de recent verkozen Peter Roozemaal, Rogier Huurman en Lars Janssen hebben op dit moment het beroepschrift m.b.t. het royement van de heer D. in behandeling.

Door de heer D. is onlangs tevens een wrakingsverzoek ingediend tegen een van de commissieleden, dit na aanleiding van de door de heer D. veronderstelde betrokkenheid van het commissielid bij ledenraadsbesluiten uit het verleden. Daaropvolgend hebben de overige twee leden van de commissie op 27 december jongstleden, met betrekking tot dit verzoek, een zitting gehouden op Mumble en aanwezige partijen gehoord. De commissie streeft ernaar om het vonnis binnen twee weken gereed te hebben en aan de betrokken partijen te overhandigen.

Dit vonnis heeft alleen betrekking tot de wraking en niet het beroepschrift. In afwachting van het vonnis zal vervolgens worden bekeken in welke vorm doorgang gevonden kan worden voor de verdere behandeling van het beroepschrift.

Piratenpartij Leeuwarden

Vrijdag 13 januari vindt er vanaf 21:00 uur weer een kroegmeeting van de Piratenpartij Leeuwarden plaats in eetcafé Spinoza. Het belooft een bijzondere avond te worden: de lokale afdeling PP Leeuwarden zal officieel van start gaan, en onze lijsttrekker Ancilla is erbij! Ook zullen er weer enkele Groninger Piraten aanschuiven. Er wordt nog nagedacht over de exacte invulling van de avond, maar we zullen het in ieder geval over de campagne voor de aanstaande verkiezingen in maart gaan hebben. De PP Leeuwarden staat momenteel nog in de kinderschoenen, dus we kunnen wel wat hulp gebruiken. Vandaar een oproep aan alle Piraten uit Leeuwarden en omstreken: kom langs tijdens de eerstvolgende kroegmeeting, of laat van je horen via onze pagina op Facebook!

Piratenpartij Groningen

Januari is een drukke maand voor Groningen: wij hebben onze standaard kroegmeets op vrijdag 6 en 20 januari om 20:30 uur in de Padangbar. Op zondag de 15e organiseren wij de nieuwjaarsborrel aansluitend aan de Kandidatendag (zie hieronder). Daarnaast zijn we in Groningen erg actief bezig met de aankomende campagne en hebben we het voortouw genomen om nieuwe Piratenpartij-branded kleding te ontwerpen. Deze kleding zal in de webshop te bestellen zijn, maar is het eerst te zien en te koop op de Kandidatendag op zondag 15 januari. Ook zijn wij iedere dinsdag voorafgaand aan het campagneoverleg om 20:00 uur op Mumble om te zorgen dat alles in de regio gesmeerd loopt tijdens de verkiezingscampagne. Wij zullen Ancilla verwelkomen in het weekend van 13 tot 16 januari en hebben hieromheen diverse activiteiten gepland.

Ancilla in het Noorden

vrijdag 13 januari:

Ancilla zal aanwezig zijn bij de officiële oprichting van de Piratenpartij Leeuwarden.

zaterdag 14 januari:

Ancilla neemt deel aan twee panels tijdens het Eurosonic/Noorderslag festival, georganiseerd door BUMA STEMRA.
12:00 uur: Panel “GeenStijl vs Sanoma: Kans of Bedreiging?”
15:00 uur: Panel “Verkiezingen 2017: Wat kan de (Pop-)Muziek uit Den Haag Verwachten”
Avond: Uit eten met Groninger leden en aanwezige Piraten.

zondag 15 januari:

14:00 start Kandidatendag waarin we de handtekeningen van de kandidaten verzamelen voor de kieslijst en kandidaten gaan helpen acties en ideeën van de grond te krijgen die tot nu toe zijn blijven liggen, maar die ze wel graag willen doen.
Op deze Kandidatendag is ook voor het eerst de nieuwe kleding te koop. De oplage is zeer beperkt, dus wees er snel bij!
20:00 Piratenpartij Nieuwjaarsborrel. Op een gezellige locatie vieren we met mede-Piraten en geïnteresseerden het nieuwe jaar en natuurlijk een succesvolle campagne.

maandag 16 januari

Ancilla spreekt in de Martinihal voor een uitverkocht SMC050 naast Dimitri Tokmetzis (de Correspondent) over “Privacy: je hebt wél iets te verbergen!”

Meer nieuws over dit weekend volgt nog, maar hou het dus vrij als je in de buurt bent of kunt komen.

Piratenpartij Amsterdam

Nieuwjaarsborrel
Op zondag 22 januari organiseert de Piratenpartij Amsterdam een nieuwjaarsborrel. De locatie en het programma houden we nog even geheim. Je kunt in ieder geval rekenen op een lekker drankje en inspirerende sprekers uit Amsterdam en onze kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

ALV Amsterdam
Voorafgaand aan de nieuwjaarsborrel organiseren we ook onze Amsterdamse Algemene Ledenvergadering. We zullen met elkaar in gesprek gaan over het vertalen van de uitgangspunten van de Piratenpartij naar de lokale praktijk, en een nieuw afdelingsbestuur kiezen. Wil je je kandidaat stellen voor het bestuur of op een andere manier bijdragen? Kijk dan op onze vacaturepagina.

Open inloop
Elke maandagavond houdt de Piratenpartij Amsterdam vanaf 20:00 uur een inloop in café Checkpoint Charlie. Naast de landelijke verkiezingen, waar we ons ook in januari mee bezig zullen houden en waar de focus op zal blijven liggen, zullen we de komende maand ook al de eerste gesprekken voeren over de gemeenteraadsverkiezingen van begin 2018. Op de 23ste is er deze maand geen inloop.

Piraten in gesprek over ‘commons’ in Pakhuis de Zwijger
Op woensdag 11 januari gaan de Amsterdamse Piraten Thomas de Groot en Jelle de Graaf met andere ‘commoners’ in dialoog in Pakhuis de Zwijger. Commons zijn door communities opgebouwde, beheerde en gedeelde gemeenschapsgoederen. Ze kunnen zowel reëel (grond, coöperatieven) als virtueel (informatie, kennis, software) zijn. Gesprekspartners van Thomas en Jelle zijn o.a. Sophie Bloemen (‘Commons Network’), Christiaan Fruneaux (‘futurologisch bureau Monnik’) en Bart Cosijn (‘Burgertop Amsterdam’). Meer informatie over de avond staat hier. Eerder waren Thomas en Jelle in Brussel voor de European Commons Assembly. Het stuk wat zij daarover schreven in de Volkskrant kun je hier teruglezen.

Terugblik: “Radical inclusion – Moving forward with refugees”
1 miljoen vluchtelingen: hoe gaan we dat regelen, voor nu, en voor de toekomst?
In Duitsland leeft dit thema sterk in de media en bij bevolking. Gelukkig heeft de Piratenpartij in bepaalde gebieden nuttig stemrecht. Zoals in Kleve, waar Piraat Jordi met zijn mede-Piraten voorstellen mag maken om de situatie te verbeteren. Zij kwamen naar Amsterdam, en volgden hier de workshop “Radical Inclusion – Moving forward with refugees” van Tjerk Feitsma, nummer 6 op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Gedurende drie uur hebben zij gekeken vanuit welke kwaliteiten we terugslaan. Eerlijkheid, medemenselijkheid, waardigheid, solidariteit, vriendschap, gelijkheid – dit bleken sleutelbegrippen voor de Duitse Piraten en werden gebruikt in de oplossingen om de negatieve tendensen tot “slavernisering van de nieuwe bewoners, separatie tussen groepen en de oproepen tot het terugsturen van vluchtelingen naar onveilige gebieden” tegen te gaan.

Bestuurscommissie Amsterdam West
Bewoners van Amsterdam West kunnen in het nieuwe jaar zelf de politieke agenda van de bestuurscommissie gaan bepalen. Twee jaar geleden maakte de Piratenpartij met D66, PvdA en GroenLinks afspraken over democratische vernieuwing. Nadat we vorige maand konden rapporteren over het succes van het eerste bewonersforum van onze hoofdstad, wordt nu de bestuurscommissie zelf onder handen genomen. Op 20 december kreeg het algemeen bestuur van West de eerste presentatie van een nieuw online platform. Hiermee kunnen bewoners onderwerpen bediscussiëren en met genoeg steun op de politieke agenda zetten. Het platform wordt de komende maanden uitgetest en afhankelijk van de wensen van bewoners en bestuurders uitgebreid.

Ook sprak de bestuurscommissie over de gebiedsplannen, de overkoepelende stukken met alle ideeën voor de gebieden van West in 2017. Onder aanvoering van de Piratenpartij kreeg de oppositie, met daarin verder de SP en VVD, het voor elkaar dat pas over de ideeën in de gebiedsplannen wordt besloten wanneer ook duidelijk is welke financiële middelen er zijn. Fractievoorzitter Jelle de Graaf: “Zo voorkomen we dat we bewoners nu blij maken met een mus waarvan we pas bij het vaststellen van de financiën over een maand weten of hij nog leeft.” Ook twee moties van de Piratenpartij om leegstaande panden tijdelijk te laten gebruiken door kunstopleidingen en sociale initiatieven van bewoners konden rekenen op steun van de meerderheid van de bestuurscommissie. Voorstellen om een gelote groep bewoners in een bewonersforum te laten beslissen over de parkeerproblematiek in West of om vier keer per jaar in de buurt in een informele setting met bewoners in gesprek te gaan haalden helaas geen meerderheid.

Piratenpartij Delft

De Piratenpartij Delft begint het nieuwe jaar met een vliegende start. Op vrijdag 13 januari is onze maandelijkse kroegmeeting in Stadscafé de Waag en op 27, 28 en 29 januari is er dus het grootse Piratenweekend in het Kruithuis, waar we jullie natuurlijk allemaal verwachten te zien. Vergeet je vooral niet via de website in te schrijven als je van plan bent om te komen.

Piratenpartij Enschede

We komen wekelijks op dinsdag vanaf 20:00 uur bij elkaar bij TkkrLab. Hierbij is ook kandidaat Dave Borghuis aanwezig. Mocht je de Enschedese Piraten willen ontmoeten, kom dan gerust langs.

Piratenpartij Eindhoven

Op vrijdag 20 januari om 20 uur is er weer een Piratencafé in Eindhoven. Komt allen, en nodig ook vrienden en vreemden uit. 😉

Locatie: The Trafalgar Pub, Dommelstraat 21. Aanmelden (niet verplicht, wel handig) via eindhoven [at] piratenpartij [dot] nl of Facebook event.

Piratenpartij Oldambt

Iedere vier weken houden we een kroegmeet in café Carambole in Winschoten (Blijhamsterstraat 2). In januari is dat op vrijdag de 27e, vanaf 20:30 uur. De Piratenpartij Oldambt is inmiddels ook te vinden op Twitter en Facebook.

Piratenpartij Zwolle

Op vrijdag 27 januari houdt de Piratenpartij afdeling Zwolle haar vierwekelijkse kroegmeet. Hiermee willen wij meer mensen bekend laten worden met de Piratenpartij en informeren waar wij voor staan. Je kunt met ons bespreken hoe wij onze ambities willen waarmaken; heb je vragen over TTIP, CETA, privacy, sleepnetten, de economie en vooral over burgerparticipatie waaronder referenda, dan ben je van harte uitgenodigd om aan te schuiven en een heerlijk biertje met ons te komen drinken.
Iedereen is welkom vanaf 20.30 uur bij restaurant De Admiraal, Jufferenwal 5. We zitten in het souterrain en zijn herkenbaar aan onze paarse shirts.

Recente blogposts

2016, een terugblik van de Piratenpartij
Geschreven door: Ancilla van de Leest op 1 januari 2017

Update over de verkiezingscampagne
Geschreven door: Campagne team op 11 december 2016

De voodoo-economie van het auteursrecht in de EU
Geschreven door: Wietze Brandsma op 4 december 2016

Aankondiging Piratenweekend 27, 28 en 29 januari
Geschreven door: Jos Sanders op 3 december 2016

Kalender

2 januari 2017, 19:30Open inloop Amsterdam
3 januari 2017, 20:00Open inloop Enschede
6 januari 2017, 20:30Kroegmeeting Groningen
9 januari 2017, 19:30Open inloop Amsterdam
10 januari 2017, 20:00Open inloop Enschede
11 januari 2017, 19:30European Commons Assembly
12 januari 2017, 20:00Kroegmeeting Almere
13 januari 2017, 20:30Kroegmeeting Delft
13 januari 2017, 21:00Kroegmeeting Leeuwarden
14 januari 2017, 12:00Eurosonic Noorderslag met Ancilla van de Leest
15 januari 2017, 14:00Kandidatendag Groningen
15 januari 2017, 20:00Nieuwjaarsborrel Groningen
16 januari 2017, 19:30Open inloop Amsterdam
16 januari 2017, 19:45Privacy: je hebt wél iets te verbergen!
17 januari 2017, 20:00Open inloop Enschede
20 januari 2017, 13:00Privacy café met lezing van Dave Borghuis
20 januari 2017, 20:00Kroegmeeting Eindhoven
20 januari 2017, 20:00Kroegmeeting Rotterdam
20 januari 2017, 20:30Kroegmeeting Groningen
20 januari 2017, 20:30Kroegmeeting Leiden
21 januari 2017, 14:00Campagnedag Rotterdam en Dordrecht
22 januari 2017, 13:00Kieslijst kandidaten dag
22 januari 2017, 17:00Nieuwjaarsborrel in Amsterdam
24 januari 2017, 20:00Open inloop Enschede
27 januari 2017, 19:00Piratenweekend
27 januari 2017, 20:30Kroegmeeting Den Haag
27 januari 2017, 20:30Kroegmeeting Oldambt
27 januari 2017, 20:30Kroegmeeting Zwolle
28 januari 2017, 00:00Internationale dag van de Privacy
30 januari 2017, 19:30Open inloop Amsterdam
31 januari 2017, 20:00Open inloop Enschede
31 januari 2017, 20:00Reddit “Ask Me Anything” met Ancilla van de Leest

Nieuwsbrief info

Heb je zaken voor in de nieuwsbrief, agenda-items, heb je vragen, wil je helpen of een oproep doen? Mail naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl

Deze nieuwsbrief wordt opgemaakt in html. Voor een archief met verzonden nieuwsbrieven of als deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven per e-mail kun je terecht op de website: Piratenpartij Nieuwsbrief

Facebook

Deze e-mail is verstuurd naar {email} omdat je lid bent van de Piratenpartij en/of aangemeld bent om de nieuwsbrief van de Piratenpartij te ontvangen. Klik hier om je aanmelding te wijzigen of om je af te melden.