Nieuwsbrief 2017-01-extra

Piratenpartij.nl

Nieuwsbrief campagne TK2017

Beste Piraat,

Hierbij ontvang je een speciale campagnenieuwsbrief van de Piratenpartij. Deze versturen wij je omdat we deze week al jullie hulp kunnen gebruiken bij het verzamelen van ondersteuningsverklaringen zodat wij mee kunnen doen aan de Tweede Kamervekiezingen. Het nieuwsbriefteam wenst je veel leesplezier.

In deze nieuwsbrief:

Ondersteuningsverklaringen

Om landelijk mee te kunnen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen hebben wij in elke kieskring minimaal dertig ondertekende ondersteuningsverklaringen nodig. We hebben dus meer dan 600 handtekeningen van jullie nodig! Je kunt je hiervoor aanmelden via handtekening [at] piratenpartij [dot] nl. Vanaf vandaag, 16 januari, kun je dan deze week bij je eigen gemeentehuis je handtekening onder de ondersteuningsverklaring zetten.

Voor de volledige procedure, het H4-formulier en en meer informatie kun je terecht op deze wiki-pagina: https://wiki.piratenpartij.nl/tk2017:inschrijving (2x klikken als je de eerste keer wordt geredirect naar de campagnesite!)

Voor elke kieskring is een coördinator nodig die de hele papierwinkel verspreidt en weer inzamelt, en dan controleert en inlevert. We zoeken nog coördinatoren voor de volgende kieskringen: Zeeland, Noord-Brabant-West, Noord-Brabant-Oost, Limburg en Caribisch Nederland. Voor bijna alle kieskringen kunnen we ook nog back-up coördinatoren gebruiken. Meld je hiervoor aan op handtekening [at] piratepartij [dot] nl.

Posters

Op 29 december hebben we foto’s gemaakt van de top drie kandidaten en onze Lars heeft daarna met de campagnegroep de verkiezingsposter ontworpen. Die is inmiddels gedrukt en wordt as we speak naar tientallen plekken in Nederland verspreid. Rico maakte daar een leuk filmpje over.
De posters liggen bij jou in de buurt klaar om aan te gaan plakken. Doe mee en ga ze verspreiden in jouw woonplaats! Als je contact met ons opneemt en vertelt waar je wilt plakken, dan brengen we je in contact met de dichtstbijzijnde afhaalplek en met andere Piraten die met je mee willen doen. We hebben posters op A1- en A2-formaat voor op de aanplakborden, en van veel gemeentes hebben we de aanplakregels inmiddels op deze pagina verzameld. Staat jouw gemeente er nog niet bij, neem dan zelf even contact met ze op en help ons door de wiki verder aan te vullen!

We hebben ook kleinere posters op A3 formaat gemaakt. Zo kun je de Piratenpartij-verkiezingsposter achter je raam hangen, op je school, in de supermarkt, uitdelen enzovoort. Daar zijn ze voor! Het is niet “zo lang de voorraad strekt”, het is: als ze op zijn, regelen we nieuwe. Liggen ze niet bij jou om de hoek, dan heeft onze webshop ze ook en die wil ze graag aan jou toesturen.

In een aantal gemeenten moesten de posters dit keer digitaal worden aangeleverd. Daar waar we die gemeenten gevonden hebben, hebben we ons posterontwerp aangeleverd. We zijn trouwens niet vooral een partij van papieren posters; ze zijn er natuurlijk ook digitaal. Het ontwerp van de poster is gepresenteerd op de Piratenpartij nieuwjaarsborrel in Groningen op 15 januari en staat inmiddels op de campagne-website. Sharing is caring; je kunt de poster-ontwerpen daar downloaden en digitaal verspreiden. Er zijn niet alleen rechtenvrije campagnefoto’s van Ancilla gemaakt, maar ook van Matthijs en Rico.

Weekend Groningen

Wij kunnen terugkijken op een geslaagd weekendje in Groningen. Zo hebben we vrijdag de lokale afdeling Leeuwarden geformaliseerd. Het is mooi om te zien hoe Leeuwarden in korte tijd is opgestart. Ancilla is zaterdag op Eurosonic aanwezig geweest, waar ze met succes het debat aanging over copyright, vrij internet en een discussie rondom muziek en de politieke realiteit van Den Haag. Tegelijkertijd hebben lokale Piraten geflyerd in de stad. Dit is afgesloten met een zeer gezellig etentje, en aansluitend een afzakkertje. Zondagochtend kon iedereen weer even bijkomen en de gladheid trotseren om vervolgens met de kieslijst bijeen te komen om te spreken over onze toekomstige campagneplannen en het uitwerken hiervan. Hierna is er in een vrije setting gedineerd op onze vaste plekje Eetcafé de Padang in Groningen, en afsluitend is hier een zeer gezellige en geslaagde nieuwjaarsborrel gehouden! Als afsluiter zal Ancilla maandagavond samen met Dimitri Tokmetzis spreken op smc050 om te praten over privacy, en waarom je wel iets te verbergen hebt.

Piratenweekend

Op 27, 28 en 29 januari organiseert de Piratenpartij het Piratenweekend in het Kruithuis te Delft! Het worden drie inspirerende dagen, met workshops, lezingen en een veel gezelligheid. We maken er een echt teambuilding-evenement van, ter voorbereiding op de Tweede Kamerverkiezingen in maart.
Vanaf het begin van de vrijdagavond is iedereen welkom. Vrijdag is informeel. Een borrel, WiFi en je beste Piraten! Voor de zaterdag hebben we enkele zeer aansprekende sprekers kunnen regelen. Onder andere hoogleraar cyber security Bart Jacobs, bedenker van PGP Phil Zimmermann en leider van de IJslandse Piratenpartij Birgitta Jónsdóttir zullen aanwezig zijn! Op zondag zijn er veel kandidaten van de kieslijst. Je kunt in het Kruithuis blijven slapen, dus je kunt ’s avonds lekker lang blijven doorzakken. Het weekend is vrij toegankelijk! Op het weekeinde kun je consumpties en overnachtingen alleen met écht geld betalen: cash of bitcoins.

Meld je nu aan voor het Piratenweekend.

Wil je liever direct mailen of heb je nog vragen voordat je je wilt aanmelden? Stuur dan een mail naar Jan Vlug op delft [at] piratenpartij [dot] nl.

Voorlopige programma van het Piratenweekend 2017:

Vrijdag 27 januari – informeel

19:00: Open voor bezoekers
20:30: Chillen met je Piraten, bordspelen, films, drankjes.

Zaterdag 28 januari

09:00: Ontbijt
10:00: Presentatie van Ir. Jaap van Till“The Pirate Parties are at the Core of the Network Society”
11:30: Presentatie van lijstduwer Floor Ziegler“Zo bouw je bottom-up community’s”
12:30: Gezamenlijke lunch
14:00: Voorstelling van Robin Ketelaars“Wat is het basisinkomen en waarom hebben we het steeds over geld?”
15:00: Workshop van Dmitri Schrama“Holarchie en de Piratenpartij”
16:30: Presentatie van Bart Jacobs (externe spreker) – “De publieke zaak in de digitale wereld”
17:30: Gezamenlijk diner
19:00 Presentatie van Phil Zimmermann (externe spreker)
20:00: Keynote van Birgitta Jónsdóttir

Zondag 29 januari

09:00: Ontbijt
10:00: Presentatie van Jip de Ridder – “Economie, CommonEasy en het raakvlak met de Piratenpartij”
11:30: Workshop van Jelle de Graaf – “Hoe zet je internationale Piratenpartijstandpunten om naar de lokale praktijk?”
12:30: Gezamenlijke lunch
14:00: Afsluitende activiteit met Ancilla van de Leest

Vrijwilligers

De Piratenpartij is een kleine partij afhankelijk van haar vrijwilligers – wij hebben bijvoorbeeld geen budget voor betaalde medewerkers. Dat betekent dat iedereen binnen de partij een vrijwilliger is. Daarom hebben we diverse groepen beschikbaar waarin we jouw hulp kunnen gebruiken. Daar kun je mensen vinden om juist jouw idee samen mee uit te voeren. Je kunt je via deze pagina heel gemakkelijk aanmelden als vrijwilliger. Bijvoorbeeld om samen met ons posters op te hangen, of om te flyeren in een stad, maar zeker niet alleen dat. Misschien ben je grafisch erg sterk? Of weet jij precies hoe je video’s moet bewerken? Ben jij een koning met social media? Of heb je juist een heel ander idee? We hebben meer dan genoeg te doen tijdens deze verkiezingscampagne, en overal kunnen wij extra mensen gebruiken. Zo zullen we ook online vertegenwoordigd zijn, en kan je ons ook helpen van achter een computer. Wij kunnen dit echter niet realiseren zonder jou, en we gaan met zijn allen voor die zetels!

Donaties

Het verzamelen van de ondertekende ondersteuningsverklaringen en de distributie van de posters en flyers is begonnen. Wil jij flyers en verkiezingsposters, laat dan van je horen! Heb je geen tijd, maar wil je wel wat doen? De campagnesite biedt nu ook de mogelijkheid gericht financieel bij te dragen (funding). Wil je daarbij helpen? Draag alsjeblieft bij als je kunt, en vraag in je omgeving ook om dat te doen; vraag mensen om lid te worden of gericht te doneren! Goede acties mogen we niet laten stranden vanwege een tekort aan geld. Dit is onze pagina waarop je financieel kunt bijdragen.

Recente blogposts

Oproep tekenen ondersteuningsverklaring
Geschreven door: Campagne team op 15 januari 2017

Kalender

16 december 2017, 00:00Ondersteuningsverklaringen tekenen
27 januari 2017, 19:00Piratenweekend

Nieuwsbrief info

Heb je zaken voor in de nieuwsbrief, agenda-items, heb je vragen, wil je helpen of een oproep doen? Mail naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl

Deze nieuwsbrief wordt opgemaakt in html. Voor een archief met verzonden nieuwsbrieven of als deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven per e-mail kun je terecht op de website: Piratenpartij Nieuwsbrief

Facebook

Deze e-mail is verstuurd naar {email} omdat je lid bent van de Piratenpartij en/of aangemeld bent om de nieuwsbrief van de Piratenpartij te ontvangen. Klik hier om je aanmelding te wijzigen of om je af te melden.