Oproep tekenen ondersteuningsverklaring

ondersteuningsverklaringDe Piratenpartij Nederland gaat voor de derde keer meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Om op 15 maart op jouw stembiljet te staan heeft de Piratenpartij meer dan 580 handtekeningen nodig. Vind jij ook dat de Piratenpartij mee mag doen aan de komende verkiezingen? Lees dan vooral verder.

Wat wij van jou vragen is heel simpel: je print dit H4-formulier uit, gaat deze week naar jouw gemeentehuis en tekent daar onder toeziend oog van de juiste ambtenaar de ondersteuningsverklaring. Daarna stuur je het volledig ingevulde formulier naar ons per post of per mail naar h4 [at] piratenpartij [dot] nl. Een volledige toelichting op de procedure van tekenen kun je op onze wiki vinden.

Dus ga vanaf morgen met zoveel mogelijk familie, buren en vrienden naar het gemeentehuis zodat de Piratenpartij straks ook een keuze is om op te stemmen. Jouw keuze!

Let op! Deadline voor ondertekening is vrijdagavond, 27 januari. Inleveren vóór zondagavond!

Iedereen alvast hartstikke bedankt voor de hulp!

Namens het PPNL Campagneteam

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

34 comments on "Oproep tekenen ondersteuningsverklaring"

 1. Wat een bizarre ‘voorwaarde’ ?

  Is er onzekerheid van deelname?

  Als het om aandacht te vragen is er zeker iets beters te bedenken.

  Go Pirates ✔🙋🏻‍♂️

  Doan
  #kansrijknl supporter van
  #ppnl

 2. Super stomme regel die juist de gevestigde orde vast goed uitkomt!

  Is er wellicht ook een kaartje te maken net als het leden-kaartje, waar je per kieskring aangeeft of je al voldoende verklaringen binnen hebt, of dat daar nog werk aan de winkel is?

  Zeker met de korte termijn die er nog rest, ben ik zeer benieuwd of we het gaan redden!

  Succes!

  1. Je kunt alleen een H4 ondertekenen als je staat ingeschreven bij de gemeente als inwoner (in die kieskring). De gemeente heeft je gegevens dus al. Het ondersteunen van deelname aan de verkiezingen is een democratisch basisrecht en staat iedereen vrij.

  2. er vindt geen registratie plaats binnen je gemeente. Wel zal je ondersteuningsverklaring via ik vermoed de kiesraad ( landelijk iets) op geldigheid getoetst worden

 3. Hoi,

  Als je in het buitenland zit, sta je bij Den Haag ingeschreven. Hoe kan je voor een geldige ondersteuningsverklaring zorgen wanneer je niet persoonlijk even langs kan gaan?

  1. Dag Rob, hebben we nagevraagd, maar dat kan helaas niet. De enige manier voor stemgerechtigde buitenlanders om een ondersteuningsverklaring te tekenenen is door fysiek naar een stadskantoor in Den Haag te gaan.

  1. Ondersteuningsverklaringen voor mensen die niet in Nederland wonen maar wél een NL paspoort hebben kunnen helaas alleen in het stadhuis van de Gemeente Den Haag ondertekend worden.

 4. Hey,

  Ik ben gisteren langs het gemeentehuis geweest en zojuist de verklaring opgestuurd. Ik zie hierboven dat de deadline 27 jan is, maar door de gemeente (Amsterdam) werd mij verteld dat er nog tot 3 feb 15:00 uur de mogelijkheid is. Kan het zijn dat het per kiesring anders is? Want dan zou er meer tijd zijn.

  1. Maandag 30 januari is de dag van de kandidaatstelling. De Piratenpartij overlegt dan de verzamelde ondersteuningsverklaringen en de overige documenten op het centraal stembureau in Den Haag. Dus het is wel handig als we de ondersteuningsverklaringen tijdig ontvangen. 🙂

  2. Eigenlijk moet alles vandaag (27e) bij PP binnen zodat het maandag ingeleverd kan worden, maar mocht er na controle nou blijken dat iets niet helemaal in orde is en daardoor niet aan de vereisten voldaan wordt dan heeft de PP tot de 3e om er iets aan te doen.

 5. Kieskringen? Het gaat hier in Nederland steeds meer op de USofA lijken! Hoeveel geregistreerde stemmers zijn er per gemeente nodig? Ikzelf woon in een dorp genaamd “Leusden”…..

  1. Er zijn in Totaal 20 kieskringen waar er per kring 30 onderschriften nodig zijn minimaal rekening houden met enkele afwijzingen trachten wij ronde de 45 stemmen uit te komen ook om eventuele tekorten bij te vullen bij kringen die net het net niet haalden. U zelf kan in de gemeente waar u staat ingeschreven op het stadshuis stadskantoor of gemeentehuis met een H4 formulier het onderschrift ophalen en deze dan aan ons opsturen

  2. Hallo Henk,

   Ik woon ook in Leusden, en kan je verzekeren, het registeren gaat snel: Afspraak maken op leusden.nl met onderwerp Verkiezingen, alles meenemen, en je staat binnen 5 minuten weer buiten. Wel even naar het tijdelijke stadhuis op de Fokkerstraat rijden 😉

 6. Moet dit ondertekenen van het formulier per se op het gemeentehuis gebeuren waar je woont. Of mag dit ook in de gemeente waar je werkt?
  Mvg Gustaaf

  1. De ambtenaar moet voor – zover ik weet – nagaan of je in een gemeente in die kieskring staat ingeschreven. Maar hij of zij kan enkel de gegevens van inwoners van de eigen gemeente inzien…

 7. waar kan ik in Amsterdam mijn ondertekende papier inleveren? Overigens geen probleem om het te scannen en ote mailen, maar volgens de mevrouw van het stadsdeelkantoor moeten jullie het origineel hebben

  1. De Kiesraad beoordeelt de ondersteuningsverklaringen aan de hand van de bepalingen die in de Kieswet staan. Afdeling II, Hoofdstuk I, Paragraaf1, Artikel I2, lid 1a beschrijft welke ondersteuningsverklaringen meetellen, en welke niet. Zoals je ziet, vermeldt de wet in deze niets over originelen of kopieën. Maar de mevrouw van het stadsdeelkantoor bedoelde het ongetwijfeld goed. 🙂

   De wikipagina (zie linkje “onze wiki” in het bericht) vermeldt het postadres van de Piratenpartij.

 8. Hoe erg is het dat jullie op de Caribische Eilanden geen ondersteunings verklaringen hebben? Gelden deze ook voor deelname aan de NL kamerverkiezingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.