Nieuwsbrief 2016-11

Piratenpartij.nl

Nieuwsbrief november 2016

Beste Piraat,

Hierbij ontvang je de november nieuwsbrief van de Piratenpartij. Het nieuwsbriefteam wenst je veel leesplezier toe.

In deze nieuwsbrief:

Update van het presidium

De uitnodiging voor de volgende Algemene Ledenvergadering, te houden op zondag 27 november 2016 van 11:00 tot 18:00 uur, is reeds verstuurd. De notulen van de vorige vergadering staan hier. Wij zullen met een voorstel komen betreffende het vergaderreglement. Het concept wordt tot twee weken voordien online gezet.

Er worden verkiezingen georganiseerd voor de volgende organen binnen de partij:

  • Presidium
  • Bestuur
  • Raad van toezicht
  • Beroepscommissie
  • Kascommissie

Kandidaten kunnen zich vanaf heden aanmelden. Voor sommige organen zal het nodig zijn een korte presentatie te geven. De profielschetsen en meer informatie zijn hier te vinden. Moties kunnen tot 72 uur vóór de vergadering worden ingediend.

Vacatures: help mee met de Piratenpartij!

Het verenigingsjaar 2016 zit er bijna op, en het was een druk jaar voor de Piratenpartij. Nieuwe statuten, een lijsttrekker en kieslijst gekozen, en een interim-bestuur. Onder de nieuwe statuten, die op 1 januari 2017 ingaan, zijn er diverse rollen die moeten worden ingevuld door onze leden. Deze worden op zondag 27 november gekozen:

Bestuur

Het bestuur vertegenwoordigt de vereniging en neemt de dagelijkse besluiten. In 2017 worden we als het goed is een landelijk vertegenwoordigde partij, dus we hebben dan een sterk en deskundig bestuur nodig. Zie hier de vacature.

Presidium

Deze ALV wordt net als andere georganiseerd door het presidium. Dit presidium stelt de plaats en datum vast, zorgt dat de vergadering plaats kan vinden, leidt de vergadering en notuleert de besluiten. Wil je meehelpen met deze belangrijke taken, klik dan hier.

Raad van toezicht

De raad van toezicht is een nieuw orgaan, dat de ledenraad vervangt. Deze houdt toezicht op het functioneren van onder meer het bestuur, en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Houd jij je graag bezig met het reilen en zeilen van de partij, maar heb je niet genoeg tijd om in het bestuur te zitten, lees dan deze vacature.

Beroepscommissie

Wanneer iemand het niet eens is met een beslissing van het bestuur, kan deze naar de beroepscommissie stappen. De beroepscommissie zal dan neutraal en weloverwogen een uitspraak moeten doen. Voel jij je geroepen om het geweten van de partij te zijn, bekijk dan de vacature.

Kascommissie

In een grote vereniging zoals de Piratenpartij gaat veel geld om, en nog meer wanneer we zo meteen volksvertegenwoordigers en subsidie hebben. Deskundig en onafhankelijk financieel toezicht op het bestuur is dus hard nodig. Ben jij hiervoor geschikt, hou dan deze pagina in de gaten voor de aankomende profielschets.

Kiescommissie

De kiescommissie heeft ook een zeer belangrijke vacature: Lijstduwers!! Deze meer of minder bekende Nederlanders gaan ons helpen bij de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen, door hun stem en steun te verlenen! Zie voor deze vacature de website.

Piratenlied

In de zomervakantie schreef ik, Rico, een liedje voor de Piratenpartij. Dat wordt momenteel in twee versies afgemixt. Beide versies zijn vermoedelijk binnen twee weken helemaal af, en eentje zing ik dan zelf. Op het congres heb je van die andere een stukje al kunnen horen en het is gebruikt onder deze clip over de TTIP/CETA-demonstratie. Het lijkt mij leuk als de muziek straks af is, dat we het visualiseren. Een videoclip. Hoe, weet ik ook nog niet, maar als er Piraten zijn met ideeën, laat weten?

Vrijwilligers

Een aantal kandidaten voor de kieslijst hebben zich aangemeld op de vrijwilligerslijst. Iedere week wordt er een samenvatting aan de vrijwilligerslijst gestuurd over afgelopen week en events voor komende weken. Als je je wilt inzetten bij jou in de buurt, meld je dan even aan op deze lijst. Zo blijf je op de hoogte en kun je actief meewerken aan de campagne-events komende maanden.

Organisatie

Michiel, Rico en Wiel hebben de handen ineengeslagen om evenementen te organiseren rond de IJslandse verkiezingen op 29 oktober, en daarnaast de werkgroep organisatie weer nieuw leven ingeblazen om als communicatieorgaan te dienen voor het opzetten van latere evenementen in het kader van de campagne. Zie verderop in deze nieuwsbrief voor de details over de IJslandse verkiezingen.

Update van Ancilla

Beste Piraten!

Wat ís het een prachtige maand geweest voor de Piratenpartij! Niet alleen was ons allereerste Piratencongres een succes, we mochten de maand oktober afsluiten met een prachtig resultaat voor de IJslandse Piratenpartij.

In Nederland hadden we onder andere hierom geen gebrek aan publiciteit. Ik deed mee aan de Nationale Privacy Test van de NPO met De Correspondent-correspondenten Maurits Martijn en Dmitri Tokmetzis. Had je trouwens mijn voorwoord meegekregen in hun boek “Je hebt wél wat te verbergen”? Het boek is een aanrader voor alle jarige ooms en tantes. Verder kon je Piraten vaak langs horen komen in nationale en regionale media als kranten en radio-programma’s.

Ook met het Piratencongres kregen we een hoop pers mee. We hebben gesproken met The Post Online, Geenstijl, Trouw, De Correspondent, NRC en Radio Veronica. Ik vergeet er vast nog een! De pers benadert ons graag kritisch, maar toch waren ze overwegend positief over ons. Dat is wel eens anders geweest, dus ik zie dit als grote stappen voorwaarts! Kudo’s voor het team dat dit mooie evenement met beperkte middelen in elkaar heeft gedraaid.

De ALV bracht de langverwachte kieslijst voort. Ik kijk ernaar uit samen een mooie campagne neer te zetten! De beslissing om je verkiesbaar te stellen is niet niks, dus heel veel respect voor het lef dat de kandidaten tonen en de strijdkracht om zich daadwerkelijk in te zetten voor een Nederland waarin burgerrechten, ook in een digitaal tijdperk, gerespecteerd worden. Ook veel dank aan de vrijwilligers van de kiescommissie, die zich ingezet hebben om alle kandidaten oprecht te leren kennen.

Ons programma staat nu. In de komende maanden zullen we onze kernpunten en basisprincipes toepassen op de actualiteit. Dank iedereen die keihard heeft gewerkt aan dit document. Dit zal de komende tijd de basis zijn voor onze partijstandpunten in de media, en de kern van wat we willen bereiken in de Tweede Kamer.

In IJsland gaven een hoop internationale Piraten aan ons te willen komen helpen in de laatste weken van de campagne. Ik ben erg trots onderdeel te mogen zijn van zo’n supportive internationaal netwerk. Zoveel verschillende nationaliteiten die achter dezelfde principes kunnen staan, is ongeëvenaard in de geschiedenis van de politiek. Laten we die krachten bundelen.

De aankomende maand belooft een spannende te zijn. De Amerikaanse verkiezingen zitten eraan te komen, zodat wij de kans krijgen om ons in relatieve mediastilte voor te bereiden op de campagne. Heb je een unieke kwaliteit die je bij wil dragen? Meld je dan aan bij de vrijwiliigerscoördinator. De Piratenpartij is als geen ander een inclusieve burgerbeweging die proactieve participatie van leden expliciet omarmt. Kom maar op met je ideeën!

PS; Aankomende donderdag ben ik om 22 uur op NPO2 te zien bij Nieuwsuur. Daar praat ik over de nieuwe film Snowden van Oliver Stone, die je ook zeker gezien moet hebben.

Uit de campagne

Oktober was een hectische en fantastische maand voor onze partij; op 15 en 16 oktober lanceerden we onze campagne op het eerste Piratencongres in onze geschiedenis, op 22 oktober demonstreerden we in Amsterdam tegen foute handelsverdragen en op 29 oktober vierden we onze geweldige verkiezingsoverwinning in IJsland.

#Piratencongres

Op ons Piratencongres lanceerden we onze campagne. We kozen onze kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen en stelden het verkiezingsprogramma vast. Verder waren er interessante sprekers uit binnen- en buitenland, prikkelende workshops en lekker eten. Voormalig lijsttrekker Dirk Poot werd achter Ancilla van de Leest gekozen tot nummer twee op de lijst. De prominente Amsterdamse Piraat Matthijs Pontier maakt de top drie compleet. Speerpunten in ons verkiezingsprogramma zijn een open overheid, directe democratie en het beschermen van burgerrechten zoals het recht op privacy, goede toegang tot de gezondheidszorg en vrije toegang tot informatie. Graag bedanken we ook via deze weg alle vrijwilligers voor hun harde werk dat dit weekend tot zo’n succes heeft gemaakt!

#PiratesForIceland

We are Pirates. We are everywhere. We support each other. And we win won.

Wat een avontuur! Op het congres kwam het idee bovendrijven om ‘iets te doen’ met de IJslandse verkiezingen. Ancilla zou die kant op gaan, en zou het nou niet leuk zijn als ze via een stream een kijkje achter de schermen kan geven, en dat we dan op een paar plekken in Nederland die stream zouden bekijken. Niet lang daarna hadden we bedacht dat misschien ook in andere landen Piraten zouden willen meegenieten. Eén A4-tje pitch en één hashtag later en het idee ging viral! Wereldwijd werden Pirate parties georganiseerd, en de hashtag #PiratesForIceland overspoelde Facebook en Twitter. Een heel team vertrok naar IJsland en in Amsterdam, Delft en Groningen organiseerden de lokale afdelingen hun eigen feestjes. We hebben ons een beetje gek laten maken door de peilingen, en in dat licht viel de uitslag misschien tegen. ‘We’ kregen tien zetels van de 63 – dat zou in Nederland 24 zetels zijn! We feliciteren onze IJslandse mede-Piraten met een enorme winst en wensen ze veel wijsheid in de coalitiegesprekken. We verwelkomen alle vrijwilligers die hebben toegezegd ons te gaan helpen in maart!

Ook de komende maand is de campagne weer druk bezig. Zo organiseren we van 1 tot 30 november, parallel aan de nationale inbraakpreventieweken, de digitale inbraakpreventieweken. We zullen op onze website dagelijks een tip over veilig internetgebruik geven en elke week een wijdverbreid misverstand over online veiligheid ontmantelen. Ook zullen we met een paar online veiligheids-gerelateerde acties komen.

Wil je bijdragen aan onze bottom-up campagne? We kunnen je hulp goed gebruiken. Als je een idee hebt voor een actie, mail dan naar Thomas de Groot. Weet je nog niet wat je wilt doen, kijk dan op onze vacaturepagina. Hier kun je zien waar we ons team nog willen aanvullen. Heb je zelf slimme, wilde of creatieve ideeën over hoe je een bijdrage kunt leveren, dan staan we daar meer dan open voor.

Piratenpartij Amsterdam

Op 22 oktober kwamen Piraten uit het hele land in Amsterdam samen om mee te doen aan de demonstratie tegen foute handelsverdragen als CETA, TTIP en TISA. Er waren veel Piraten op de drukbezochte demo, onder wie de top drie van onze kieslijst: Ancilla, Dirk en Matthijs. Zij liepen vooraan de stoet en waren prominent in beeld in de landelijke media. In ons speciaal voor de demonstratie ingevlogen stemhokje lieten mensen hun stem horen tegen CETA en vóór de democratie. Hier hebben meer dan honderd mensen de brief aan de regering en de Tweede Kamer tegen CETA ondertekend.

Elke maandagavond houdt de Piratenpartij Amsterdam vanaf 20:00 uur een inloop in café Checkpoint Charlie. Ook in november staan deze avonden in het teken van de verkiezingscampagne.

Amsterdam West

Bij de bestuurscommissievergadering van 11 oktober heeft Jelle een motie ingediend die is aangenomen, over groenbehoud bij de herinrichting van de openbare ruimte in Bosleeuw Midden. Uit de “Visie Openbare Ruimte Bosleeuw Midden” bleek dat ook fietsrekken op groenvlakken geplaatst hadden kunnen worden. De motie zorgt ervoor dat van de gealloceerde 1300m² minimaal 1000m² echt groen blijft. In het voorbereidende deel van de vergadering heeft Jelle met veel interesse geluisterd naar verschillende presentaties over het preventieve anti-radicaliseringsproject van Amsterdam West, ‘Stay West’. Thomas heeft zich verdiept in een nieuw stadsbreed beleid voor mobiele verkoop van diensten en waren, voor pop-up stores, foodtrucks etc. Vanuit de PPA heeft hij bepleit om een uniform beleid voor ondernemers te ontwikkelen waarbij stadsdelen en lokale vertegenwoordigers een stem krijgen. Het blijft van belang dat bewoners een vinger aan de pols kunnen houden zodat jonge, creatieve en ondernemende concepten zoals bakfietsen met koffie en pop-up acties voor dienstverleners ook een plaats kunnen krijgen. Uiteindelijk heeft de PPA veel inzichten kunnen meegeven aan de ambtenaar van de gemeente, die hiermee aan de slag gaat.

Waterschap Amstel- Gooi- en Vechtstreek

Tijdens de commissievergadering van 26 oktober heeft Matthijs Pontier vragen gesteld over de bizarre manier waarop de provincie Noord-Holland de plannen voor windmolens op het Westelijk Havengebied van Amsterdam dwarsboomt. Wij vinden dat lokale besturen vanuit het subsidiariteitsprincipe prima zelf kunnen beslissen of ze windmolens willen plaatsen. De gemeente Amsterdam overweegt een rechtszaak en Waterschap Amstel Gooi en Vecht overweegt dit te steunen. To be continued… Tijdens de Voor de Wind fietsparade zullen we de druk op de provincie opvoeren. Iedereen is welkom om hieraan mee te doen.

Verder stelde Matthijs vragen over het budget van €300.000,- per jaar dat aan het vergroten van het ‘waterbewustzijn’ besteed wordt. Kun je een hoop ‘dialoog’ van houden. Het lijkt er echter op dat een groot gedeelte van dit bedrag in de nieuwe huisstijl en de nieuwe website zijn gaan zitten. Daarnaast lijkt men nog niet te beseffen dat social media bij uitstek een plek zijn om niet alleen informatie te verzenden, maar om juist een dialoog aan te gaan.

Tenslotte gaven we opnieuw de tip om de ICT-kosten omlaag te brengen door een transitie naar open source te maken. Wij wachten in spanning af op de beantwoording van onze vragen hierover.

Piratenpartij Delft

Wat een drukte laatste tijd! Het congres in Utrecht met de ALV moest worden voorbereid en de stand ingericht. Dankzij de samenwerking met Den Haag en Leiden werd de Zuid-Holland stand de meest flitsende 😉 Een paar dagen later hadden we weer een afspraak bij de gemeente over Vrije Opensourcesoftware (FOSS) en nog wat later wilden we de Piratar in IJsland een duwtje in de rug geven met een videostream tijdens de verkiezingsavond. Dat belooft wat voor de komende campagne! Gelukkig zijn er ook steeds meer vrijwilligers om het werk te verzetten. We kunnen nog wel wat hulp gebruiken van mensen die netjes voor de deadline stukjes kunnen schrijven ;P

FOSS

Houd onze blog in de gaten, hier komt nog een uitgebreider verslag over onze tweede werkafspraak ‘Hoe eet je een olifant’ met de gemeente. We kunnen al wel vast wat verklappen, het eerste concrete succes is binnen: De e-mail server is aangepast zodat deze geen “TNEF” bijlagen meer de wereld instuurt. Dat betekent dat je een e-mail met bijlage van de gemeente nu op iedere telefoon, tablet of Linux computer kunt openen in plaats van een vage “winmail.dat” attachment te zien.
Nog een succes is dat onze campagne navolging krijgt van het waterschap AGV. Wil je in jouw gemeente of provincie ook een FOSS campagne starten? De eerste vragen brief is zo gekopieerd! Wij willen je er wel bij helpen.

IJsland

Dit is nu een mooi voorbeeld van een goeie actie. Iemand heeft een idee, vinden minimaal twee andere Piraten het ook een goed idee? Dan ga je niet oeverloos vergaderen en “ja maar” roepen, doe het dan gewoon. Wat je tegenkomt los je onder weg wel op. En wat is er nu allemaal voor nodig? Een locatie, een camera en internet verbinding. Hoe moeilijk kan het zijn? Kan het volgende keer beter? Vast. Wat heeft het nu opgeleverd? Een heleboel aandacht en volgers op social media en een gezellige avond. Ook hebben we de wereld laten zien dat de Piratenpartij echt een internationale beweging is. In Nederland nog klein, maar dat kan zomaar veranderen. #Campagnetijd!!

Piratenpartij Eindhoven

Op vrijdag 18 november van 20u t/m 22u organiseren we weer onze tweemaandelijkse Piratencafé / kroegmeeting. Deze keer komt Petra Downs (#6 kieslijst) een speech houden. Dus extra reden om vooral wél te komen!

Vrij toegang. Iedereen is welkom (ook niet-leden). Aanmelden niet verplicht, maar wel erg handig i.v.m. reservering ruimte. Via Facebook of eindhoven [at] piratenpartij [dot] nl.
Locatie: The Trafalgar Pub, Dommelstraat 21, 5611 CJ Eindhoven

PS: Op 12 november vindt in Eindhoven T-DOSE plaats, waarbij ook een privacycafé wordt gehouden. Ook hier is iedereen van harte welkom!

Piratenpartij Enschede

Tijdens het afgelopen Piratencongres zijn er maar liefst twee kandidaten uit Enschede op de kieslijst gekomen, namelijk op #19 Jan Maarten Batstra en op #25 Dave Borghuis.
Iedere dinsdagavond is er van 20:00 t/m 22:00 uur open inloop; Dave Borghuis en andere Piraten zijn dan hier aanwezig om vragen over de Piratenpartij te beantwoorden.
Adres: Hengelosestraat 525, Enschede
Contact: enschede [at] piratenpartij [dot] nl

Piratenpartij Groningen

Groningen is bezig om Piraten in Zwolle, Winschoten en Leeuwarden te organiseren door middel van kroegmeetings, zodat deze lokale afdelingen kunnen opzetten. Wij zorgen ervoor dat er minimaal vijf Piraten op die locaties tijdens de kroegmeeting zitten. Leeuwarden begint al van de grond te komen: er zijn daar Piraten die toegezegd hebben om daar elke vier weken te gaan zitten en die actief met de verkiezingscampagne mee willen doen. Vanuit Groningen is een toezegging om deze nieuwe afdelingen te ondersteunen waar wij dat kunnen.

Het #PiratesForIceland-feestje in The Irish pub was een groot succes. We zaten daar afgelopen zaterdag met zeker 15 Piraten in een gezellige huiskamer sfeer en hadden ook nog inloop van klanten van de pub. Daardoor zijn leuke discussies ontstaan tussen de (Ierse) pub bezoekers en Piraten.

Binnen PP-GRN zijn wij Trello, een tool voor online samenwerken, gaan gebruiken om de werkzaamheden in kaart te brengen en te verdelen onder de Groninger Piraten. Dit is nu een test om te kijken of dit werkt voor het reguleren en organiseren van de landelijke Tweede Kamer verkiezingscampagne om acties te organiseren in Groningen. We zullen met een update van onze bevindingen komen in een volgende nieuwsbrief.

De volgende acties worden in november door PP-GRN georganiseerd of actief ondersteund:
4 november Kroegmeeting Oldambt, 20:30 -23:30, Café Carambole, Blijhamsterstraat 2, 9671 AV Winschoten
4 november Kroegmeeting Zwolle, 20:30 -23:00, Stadscafé Blij, Grote Markt 13A, Zwolle
11 november Kroegmeeting Groningen, 20:30 – 23:30 Eetcafe de Padangbar, Padangstraat 3, 9715 CK Groningen
12 november Overleg PP-GRN, 20:00 -23:00, Locatie opvraagbaar bij Groningen [at] piratenpartij [dot] nl
18 november Kroegmeeting Leeuwarden, 20:30 -23:00, eetcafé Spinoza, Eewal 50-52, 8911 GT Leeuwarden
25 november Kroegmeeting Groningen, 20:30 – 23:30 Eetcafe de Padangbar, Padangstraat 3, 9715 CK Groningen

Voor de kroegmeetings maken wij gebruik van groepsretour van de NS (Piratepad). Bij vier of meer aanvragen worden de kaarten besteld.

Piratenpartij Hoeksche Waard

Wim van den Dool heeft zitting genomen in een comité bedoeld om een volksraadpleging over de gemeentelijke herindeling van de grond te krijgen. Dit is een initiatief in samenwerking met de SP.

Piratenpartij Leeuwarden

Op 21 oktober heeft er weer een kroegmeeting plaatsgevonden in eetcafé Spinoza te Leeuwarden. Er waren ongeveer tien personen aanwezig, en het was erg gezellig! De Groninger Piraten, die aan het ‘bootstrappen’ zijn geslagen, waren goed vertegenwoordigd en hebben hun kennis en ervaring met de aanwezigen gedeeld. Aangezien de afdeling Leeuwarden nog niet erg actief is, is het voorlopig vooral van belang dat er meer Liwadders op de kroegmeetings af gaan komen.

Op 18 november, vanaf 21:00 uur, vindt de eerstvolgende kroegmeeting plaats op dezelfde locatie: eetcafé Spinoza, Eewal 50-52, 8911GT, Leeuwarden. Iedereen is welkom!

Piratenpartij Oldambt

Op 4 november is onze tweede kroegmeeting (Facebook), wederom met medewerking van de bootstrappers uit Groningen. Kom gezellig kennis maken, napraten over de verkiezingen in IJsland of vooruitblikken op de Nederlandse campagne. We zitten vanaf 20:30 uur in café Carambole in Winschoten (Blijhamsterstraat 2). Meer info: melvin.stubbe [at] piratenpartij [dot] nl.

Piratenpartij Ridderkerk

Aangezien er geen reactie was op de vorige nieuwsbrief, wil Martin van Vuuren (kieslijst 34) en ook de enige Piraat uit Ridderkerk op de kieslijst, de eerste kroegmeeting organiseren, en die is al om de hoek, op vrijdag 4 november bij Taveerne Den Dill in Ridderkerk. Vanaf 20:30 uur zijn leden en niet-leden welkom – misschien zullen er meer van de kieslijst erbij komen. Je kunt Martin van Vuuren gerust vragen stellen, zowel via e-mail als op Twitter en er is nu ook de officiële Piratenpartij Ridderkerk Twitter account.
Adres: Taveerne Den Dill, Dillenburgplein 20, 2983 CC Ridderkerk. Tot dan!

Piratenpartij Rotterdam

De volgende kroegmeeting is op vrijdag 18 november, waarschijnlijk op een andere locatie. De vorige was redelijk goed bezocht, door 13 mensen.

Piratenpartij Zwolle

Ahoy! De Piratenpartij Zwolle is stappen aan het zetten om de organisatiegraad te verhogen. Dat is politiekpraat voor: ‘We willen meer doen in Zwolle’. Als onderdeel daarvan hebben we besloten om de kroegmeetings weer in Zwolle op te zetten.

Op vrijdag 4 november om 20:30 uur komen we bijeen bij Stadscafé Blij, Grote Markt 13A. We zullen daar herkenbaar zijn aan de paarse Piratenpartijshirts. Aanmelden hoeft niet, maar mag wel, op Facebook.

Helmond, Asten, Deurne, Someren, Venlo, Weert, Horst, Venray

In deze steden is nog geen actieve club en wordt nog geen kroegmeeting georganiseerd. Mocht hier interesse in zijn, kan dit uiteraard wel opgestart worden. Ik woon zelf midden tussen Eindhoven en Venlo in, dus kan op deze plaatsen zeker meehelpen bij het opzetten van kroegmeetings! Meld je vooral, zodat we samen aan de slag kunnen! Neem voor vragen of informatie contact op met Roel van Dijnen.

Recente blogposts

Vacatures voor bestuur, presidium, raad van toezicht, beroepscommissie en kascommissie
Geschreven door: Redactie op 1 november 2016

Lijstduwers vacature voor Piratenpartij TK2017
Geschreven door: Redactie op 1 november 2016

Rico Brouwer te gast bij Over Flevoland Gesproken
Geschreven door: Rico Brouwer op 30 oktober 2016

Pirates For Iceland livestream vanuit Reykjavik
Geschreven door: Jos Sanders op 29 oktober 2016

Piratenpartij verkiezingsprogramma en kieslijst bekend
Geschreven door: Redactie op 16 oktober 2016

Overzicht amendementen programma
Geschreven door: Jonathan van Dijken op 10 oktober 2016

Piratenpartij Nederland geeft startsein campagne
Geschreven door: Redactie op 7 oktober 2016

Kalender

4 november 2016, 20:30Kroegmeeting Oldambt
4 november 2016, 20:30Kroegmeeting Ridderkerk
4 november 2016, 20:30Kroegmeeting Zwolle
7 november 2016, 19:30Open inloop Amsterdam
8 november 2016, 20:00Open inloop Enschede
11 november 2016, 20:30Kroegmeeting Delft
11 november 2016, 20:30Kroegmeeting Groningen
14 november 2016, 19:30Open inloop Amsterdam
14 november 2016, 20:30Big Brother Awards
15 november 2016, 20:00Open inloop Enschede
18 november 2016, 20:00Kroegmeeting Eindhoven
18 november 2016, 20:00Kroegmeeting Rotterdam
18 november 2016, 21:00Kroegmeeting Leeuwarden
21 november 2016, 19:30Open inloop Amsterdam
22 november 2016, 20:00Open inloop Enschede
25 november 2016, 20:30Kroegmeeting Den Haag
25 november 2016, 20:30Kroegmeeting Groningen
27 november 2016, 11:00Algemene Ledenvergadering
28 november 2016, 19:30Open inloop Amsterdam
29 november 2016, 20:00Open inloop Enschede

Nieuwsbrief info

Heb je zaken voor in de nieuwsbrief, agenda-items, heb je vragen, wil je helpen of een oproep doen? Mail naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl

Deze nieuwsbrief wordt opgemaakt in html. Voor een archief met verzonden nieuwsbrieven of als deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven per e-mail kun je terecht op de website: Piratenpartij Nieuwsbrief

Facebook

Deze e-mail is verstuurd naar {email} omdat je lid bent van de Piratenpartij en/of aangemeld bent om de nieuwsbrief van de Piratenpartij te ontvangen. Klik hier om je aanmelding te wijzigen of om je af te melden.