Gay Pride 2013 van start

Van zaterdag 27 juli tot 4 augustus staat Amsterdam in het teken van de Gay Pride, met als bekendste element de botenparade op zaterdag 3 augustus.

Het thema van de Gay Pride 2013 in Amsterdam is ‘Reflect’. Er wordt gereflecteerd op waar de gemeenschap van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders staat qua vrijheden in relatie tot andere plekken in de wereld. Een thema dat de zorgen om de vrijheden in andere landen uitdrukt.

Het meest recente voorbeeld hiervan is de ‘anti-homo’ wet die onlangs in Rusland werd aangenomen. Sindsdien is homohaat en zelfs geweld tegen de LGBT-gemeenschap zeer regelmatig in het nieuws, wat de Pride van dit jaar een extra dimensie geeft. In Nederland maakt het voor de wet niet uit van wie je houdt; in andere landen moet je jezelf censureren of wordt dat voor je gedaan. Zelfs de doodstraf of levenslange straffen worden in landen als Oeganda, Jemen en Singapore niet geschuwd om homoseksualiteit te ‘bestrijden’.

De komende week maken we in Nederland gebruik van onze vrijheid en recht op zelfbeschikking om de wereld te laten zien dat homoseksualiteit niet gecensureerd mag worden. Als Piraten juichen wij dit toe en wensen de deelnemers en toeschouwers van de Gay Pride 2013 een geweldige tijd!

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 comments on "Gay Pride 2013 van start"

  1. Helaas zijn er nog teveel groeperingen binnen het christendom die actief aanzetten tot haat en hun geloof misbruiken om dat te rechtvaardigen. De meest bekende is de vorige paus, die zijn volgelingen verzocht om LGBTers uit te sluiten van de gemeenschap. Rusland heeft daar duidelijk gehoor aan gegeven door wetgeving aan te nemen die LGBTers effectief vogelvrij verklaard. Ik vind het schandelijk dat onze overheid dat zwijgend toestaat en hoop dat tijdens de gay pride hier aandacht voor wordt gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.