Duitse Piraten in Amsterdam

Gepubliceerd op door | 1 reactie
Klik om kaart te tonen
Wanneer:
17 december 2016 @ 20:00
2016-12-17T20:00:00+01:00
2016-12-17T20:15:00+01:00
Waar:
Café Checkpoint Charlie
Nassaukade 48
1052 CM Amsterdam
Nederland
Kosten:
Consumpties voor eigen rekening.
Contact:
Op vrijdag 17 december delen we vanaf 20:00 in Checkpoint Charlie ervaringen en informatie uit met een groep Piraten uit Kleve, net over de Duitse grens.
Op zaterdagochtend 18 december zullen zij in een brainstorm ingaan op het thema Diversiteit. Onze eigen nummer 7 Tjerk Feitsma zal daar namens de landelijke partij een presentatie geven.
Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Eén reactie op "Duitse Piraten in Amsterdam"

  1. Hallo Dit gaat over het krantenartikel AIVD hackt Whatsapp

    In de jaren dat ik bij de AIVD werkte (informant dus ondergewaardeerd en onderbetaald en ook geintimideerd met bijstandsfraude – grootste fout van mijn leven vooral nadat ze me lieten weten me scherp in de gaten te houden en ook bedreigd) hebben we allerlei hackerspaces in Nederland onderzocht op mogelijke recruits (tussen de 18 en 25 omdat ze dan nog te kneden zijn). Ook op twee network events in de zomer. Ze hebben al lang de middelen om telefoons te hacken (alle merken en types) want de keys staan gewoon op de gsm en soms ook onversleutelde berichten. Dus het kraken van Whatsap datastreams is grote onzin want het kost teveel resources (je hebt een enorm sleepnet en veel processorkracht nodig). Wat ze bij de inlichtingendiensten doen is gewoon de telefoons direct hacken. Daar merk je trouwens niks van en alles wat ze nodig hebben is een 06-nummer. Het kraken van Whatsapp is kul, want na Whatsapp komt weer een andere app. Maar op de foon direct heb je alle access. Hoe ik dit weet? Ik heb van ze zelf een telefoon gekregen die andere informanten ook krijgen en daar zat de malware op. Na een geheimhoudingsverklaring (mondeling) ben ik ook te weten gekomen dat de data niet via Wifi verstuurd wordt omdat ze rekening houden met mensen die hun verbinding monitoren. Het gaat altijd via 3G (misschien nu 4G maar dat is speculeren) en de extra verbruikte data bij de provider wordt daar gewoon aangepast en niet in rekening gebracht. Het klopt precies met de gemodificeerde data op de telefoon in de log (rootkit heeft alle privileges). Ik ben in de zomer gestopt met voor ze te werken maar ik weet dat er nog zeker 4 anderen rondlopen die actief mensen zoeken in hackerspaces in elke stad door het land en op de speciale networking events. Ik ben gestopt wegens spijt en sympathie voor de recruits omdat een van de 10 die ik probeerde te groomen paranoide werd en zelfmoord heeft gepleegd. Ik zit nu zelf met een depressie in behandeling van het GGZ. Wat ook raar is dat ze op security.nl bepaalde berichten over de AIVD filteren, ik vind dat verdacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.