De Stembus 2017

stembusMake Voting Great Again

800.000 jongeren mogen voor het eerst stemmen. Wij willen dat ze ook écht gaan stemmen. Een aantal jonge bekende Nederlanders is een actie gestart om jongeren in maart naar de stembus te krijgen. Volg ze op Twitter of Facebook.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren niet of amper stemmen. Ruim 850.000 jongeren mogen dit jaar voor het eerst gaan stemmen, maar het merendeel van hen is niet geïnteresseerd in politiek.
Bij de laatste scholierenverkiezingen voor de Tweede Kamer deed de Piratenpartij het al heel goed, maar bij de afgelopen verkiezingen voor het Europees Parlement kwam de Piratenpartij zelfs als tweede uit de bus, net na de PVV.

piratenpartij, scholieren, jongeren

De verkiezingen gaan over onze toekomst, over die van ouderen, maar ook zeker die van jongeren. Zij krijgen straks te maken met de besluiten die nu worden genomen, en de Piratenpartij wil dat zij die besluiten zelf nemen.

Onze vragen zijn:

  • Wil jij leven in een surveillance-maatschappij waar overheden en bedrijven je voortdurend in de gaten houden, tracken en tracen, of wil je leven in vrijheid? Zingen en dansen wanneer het jou uitkomt.
  • Vind je het normaal dat het het vrij delen van informatie, kennis en cultuur nog steeds wordt belemmerd door oeroude auteursrechtwetgeving, of moet die wetgeving worden aangepast aan het vrije internet, waar het delen en verspreiden vrijwel niks meer kost?
  • Is het te verantwoorden dat patenten op medicijnen er voor zorgen dat veel medicijnen niet toegankelijk zijn voor veel mensen omdat die te duur zijn? En dat, wanneer het patent verloopt, goed werkende medicijnen van de markt worden gehaald omdat er niet meer genoeg aan te verdienen valt?

Er is meer: bekijk in ieder geval ons partijprogramma en ga stemmen op 15 maart!

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

3 comments on "De Stembus 2017"

  1. Hallo, ik ben heel erg blij met jullie initiatief. Is het mogelijk dat jullie in de weken voor de verkiezingen een dag(deel) op de binnenplaats van de Hogeschool Arnhem Nijmegen campus in Nijmegen (Kapittelweg 33) komen staan om studenten en jongeren in de buurt te informeren? Ik ben docent Culturele Maaatschappelijke vorming: invulling van een les kan ook altijd. Liefst op een maandag of donderdag. Succes met jullie activiteiten.

  2. Ik juich dit initiatief ook van harte toe. En ik nodig jullie graag uit om te komen naar het TUe terrein in Eindhoven. Dit is een campus met veel jongeren. Ik zelf werk op de Pabo als opleingsdocent geschiedenis. Dit gebouw is aan de Lismortel 25. Daarachter is een groot grasveld. Onze aanstaande basisschoolleraren gaan graag met jullie in gesprek. Kunnen jullie op een donderdagmiddag vanaf 13.00 uur? Ik hoor het graag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.