Update van het bestuur

Beste Piraten,

Afgelopen dinsdag is het nieuwe bestuur voor het eerst bijeengekomen om op Mumble te vergaderen.
We hebben over een groot aantal zaken gesproken, een eerste taakverdeling gemaakt en een planning gemaakt voor de komende weken.

De notulen zijn voorlopig hier te vinden en zullen later ook in uitgewerkte vorm op de wiki pagina komen.

Veel mensen die in de afgelopen tijd onmisbaar zijn geweest door hun harde werk tijdens en voor de campagne hebben na de verkiezingen bij het bestuur aangegeven hun taken over te willen dragen om het wat rustiger aan te gaan doen of om zich lokaal te gaan richten op de gemeenteraadsverkiezingen. We willen al deze mensen die achter de schermen zo hard gewerkt hebben hartelijk bedanken voor hun inzet!

Er ligt dus een schone taak voor het nieuwe bestuur om de organisatie opnieuw in te richten en te bemannen. We beginnen allereerst met ons eigen team van acht mensen te organiseren. Hiervoor hebben we aankomende dinsdag Dmitri Schrama uitgenodigd om het bestuur te helpen aan de slag te gaan met Holarchie omdat deze aanpak goed past bij de decentrale structuur van de Piratenpartij maar tevens een meer gestructureerde houvast biedt. Daarnaast gaan de verschillende bestuursleden de komende twee weken aan de slag om een plan van aanpak op te stellen om diverse werk- en projectgroepen (opnieuw) vorm te geven.

Er zullen later deze maand dus volop vacatures komen voor vrijwilligers, so keep your eyes peeled 😉

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

3 comments on "Update van het bestuur"

  1. In hoeverre kan de PP eigenlijk ervaren software (web) developers gebruiken? En wat voor projecten verwacht de PP dan dat zij gaan uitvoeren? En welke middelen kunnen hiervoor gebruikt worden?
    Natuurlijk wel vrijwilligerswerk en wat ze produceren moet natuurlijk open-source zijn. In dat geval, welke licentievorm heeft dan de voorkeur?
    De kracht van de PP zit vooral in de gemeenschap van ICT’ers maar als de PP alleen maar bestaande OS producten gebruikt en geen verzoeken doet tot de ontwikkeling van nieuwe OS producten dan voelen deze ICT’ers zich al snel minder nuttig. Want de rest is politiek, niet ICT.

  2. “Hiervoor hebben we aankomende dinsdag Dmitri Schrama uitgenodigd om het bestuur te helpen aan de slag te gaan met Holarchie omdat deze aanpak goed past bij de decentrale structuur van de Piratenpartij maar tevens een meer gestructureerde houvast biedt.”

    –> Mooi! Dit kan onze organisatie een stuk efficienter maken, en laagdrempeliger toegankelijk voor nieuwe mensen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.