Ontmoet de Piratenpartij op Cannabis Bevrijdingsdag

Cannabis Bevrijdingsdag

Op zondag 17 juni wordt in het Amsterdamse Westerpark de jaarlijks Cannabis Bevrijdingsdag gevierd. 

Op de markt vind je ook de stand van de Piratenpartij. 

De Piratenpartij wil zich daar graag laten zien omdat dit past bij een paar van onze belangrijkste uitgangspunten. 

Persoonlijke integriteit:

Het invoeren van de wietpas vinden wij een schandalige maatregel. Het is een grove schending van de privacy, het is stigmatiserend, discriminerend en het is riskant. Coffeeshops moeten ledenlijsten gaan bijhouden, maar nergens is vastgelegd hoe het zit met de beveiliging van de persoonsgegevens van de leden. 

De belastingdienst heeft inmiddels al geëist dat deze lijsten 7 jaar bewaard moeten blijven!

Zelfbeschikkingsrecht

De Piratenpartij vindt dat ieder mens recht heeft op zelfbeschikking en is dan ook voor legalisatie van drugs. Bovendien kan het niet zo zijn dat de meeste schadelijke drugs, zoals alcohol en tabak legaal zijn en hele lijsten van drugs waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze niet of nauwelijks schadelijk zijn, verboden zijn.

De piratenpartij wil een rationeel cannabisbeleid en is het dus niet eens met het huidige op emoties en vooroordelen gebaseeerde cannabisbeleid. 

Daarom is de Piratenpartij graag aanwezig op het Cannabis Bevrijdingsfestival. Je vindt onze stand op de markt, waar de lijsttrekker van de Piratenpartij Dirk Poot ook aanwezig zal zijn. 

Het evenement duurt van 14.00 tot 22.00 uur en de markt sluit om 21.00 uur.

Zie: http://www.voc-nederland.org/cannabisbevrijdingsdag-2012/

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Gepubliceerd in Geen categorie.

6 comments on "Ontmoet de Piratenpartij op Cannabis Bevrijdingsdag"

 1. “De Piratenpartij vindt dat ieder mens recht heeft op zelfbeschikking”. Hier moet nog bij: behalve wanneer het gaat om netneutraliteit.

  Als ik namelijk een internetverbinding aanbied met mijn eigendommen aan anderen, mag ik hier volgens het zelfsbeschikkingsprincipe mee doen wat ik maar wil. Mocht iemand het hier niet mee eens zijn, kan diegene naar een ander gaan. Zo werkt het principe van een vrije samenleving en zelfbeschikking.

 2. Beetje oppervlakkig,

  Wied stinkt, zelfbeschikking alléen dekt de lading dus ook niet.
  Om mensen zelf te laten beschikken over waar ze zich wel of niet
  door laten beïnvloeden moeten er strikte regels zijn.
  Drugs is een sociaal verschijnsel.
  Waar 1 iemand begint, volgen er meer.
  Het is helemaal niet eenvoudig uit te leggen voor elk persoon afzonderlijk of
  drugs schadelijk zijn of niet.
  Je kunt zowieso zelfstandig vrij weinig (wetenschappelijk) laten onderzoeken.
  Zeg nou zelf: kun jij jezelf door een arts medisch laten keuren op jouw tolerantie voor
  bepaalde drugs? Of je meer risico hebt om er nare bijwerkingen van te ondervinden?
  Kun je naar een arts gaan met de vraag of je je mag laten keuren of je verslaafd bent aan wiet, of misschien aan sigaretten of misschien aan games?
  Dat is neurologisch onderzoek en je kun tje niet ‘eventjes laten doorverwijzen’ voor neurologisch onderzoek.
  Dus voordat we beginnen over ‘zelfbeschikkingsrecht’, vind ik het veel belangrijker dat we eerst het recht krijgen om zelfstandig dit soort zaken medisch te laten keuren, met z’n allen.
  Nu mist iedereen persoonlijk overzicht en heeft niemand zelfbeschikkingsvermogens op dit punt.

  De overheid is helemaal niet zo fel tegen drugsmisbruik als sommigen onder ons misschien wel hopen. Pas dus vooral maar op met drugs, voor je het weet ben je een proefkonijn met het leven als jouw labhok.
  En bedenk wel: ookal vliegen die illegale waar je soms om de oren, een alert mens weet ze doorgaans goed te ontwijken.
  Oppassen geblazen! dus.

 3. “de meeste schadelijke drugs, zoals alcohol en tabak legaal zijn en hele lijsten van drugs waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze niet of nauwelijks schadelijk zijn, verboden zijn.”

  Ik schrik ervan : Jullie weten als geen ander dat de ondoorzichtigheid van de samenleving en met name het grote geld mensen manipuleert . En nu zie ik dat jullie er ook voor vallen

  Wie in de piratenpartij heeft de moeite genomen om het hele verhaal rond tabak eens goed door te nemen. Ik raad het jullie van harte aan. het is een hele kluif om alle relevante info te zoeken en te lezen – maar dan heb je ook wat Namelijk een * eigen* mening over roken en niet een nagepraat verhaaltje !

 4. Ik ben t helemaal eens met de piratenparty wat betreft het weedbeleid t slaat nergens op waarom zou ik me moeten indentificeren ? Wat bereikt men ermee? Ik blow en zie wekelijks de probleme in eindhoven mensen gaan nu weer illegaal kopen roken doen ze toch wel verder word je aangesproken door buitenlanders zonder pas die lopen te bedelen of je iets mee wilt nemen uit de shop ga zo maar door dit is niet normaal

 5. Het is een feit dat mensen sinds hun geschiedenis al nou eenmaal drugs (geestverruimend middelen) willen gebruiken en dit zal daarom ook hoogstwaarschijnlijk niet veranderen ongeacht het illegaal, legaal, gedoogd is..

  Duidelijk is dat dit gecontroleerd/gereguleerd dient te worden om dit zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen.
  Om dit zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen laten verlopen is het dus belangrijk om uit te zoeken welke geestverruimende middelen hier het meest voor in aanmerking komen.

  Maar inplaats van dat te onderzoeken is het natuurlijk makkelijker om gewoon cannabis de schuld te geven van de drugs problematiek.

  Want iedereen vergeet voor het gemak dat alcohol ook drugs is een dodelijke hard drug zelfs die je vanaf je 16e zo in de supermarkten kan kopen.

  Dus als dit geheel echt om meer veiligheid en verantwoord gebruik ging zou het logischer zijn om bij deze vele malen gevaarlijkere drug te beginnen.

  Maar nee wijs maar weer gelijk naar die rustige cannabis/gebruiker voor de overlast en problemen in plaats van die comazuiper die met bierflesjes/blikjes staat te gooien zich irritant/agressief gedraagd “typisch het vechtgrage alcoholistische gedrag”. Nee geef hem maar de schuld die is nu toch te rustig en stoned om zin te hebben tegen ons in te vechten dus.
  “wij zuipen gewoon lekker door”.

  U valt cannabis nu wel af maar had u dan liever dat uw kind hij/zij een andere drugs ( alcohol) gebruikt. En dat u dan middernacht een telefoontje krijgt van politie/ziekenhuis dat uw kind met een alcoholvergiftiging (overdosis) in ziekenhuis ligt. ( of erger)
  Maarja dan is het te laat om in te zien dat hij/zij beter een jointje had kunnen roken en hij/zij dan iedergeval nog in leven was het is zelfs beter nog hij/zij was dan helemaal niks overkomen.

  Ik stem eindig deze eindeloze oorlog tegen cannabis / teelt en krijg er openheid en daarmee veiligheid/controlle/geld voor terug.
  Dat lijkt mij een top deal waar geen straatdealer tegen op kan.

  Gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *