Nieuwsbrief 2017-06

Piratenpartij.nl

Nieuwsbrief juni 2017

Beste Piraat,

Hierbij ontvang je de maandelijkse nieuwsbrief van de Piratenpartij. Het nieuwsbriefteam wenst je veel leesplezier.

In deze nieuwsbrief:

Update van het Bestuur

Een krappe maand nadat we als bestuur begonnen zijn, hebben we zondag 4 juni voor het eerst fysiek vergaderd. Naast dat het gezellig was en het goed is om elkaar IRL te zien, is er de hele middag hard gewerkt en zijn er veel stappen gezet om verder te bouwen aan de organisatie van de vereniging. Het opnieuw inrichten van een organisatie kost tijd maar we vinden het belangrijk nu eerst tijd hierin te investeren en een beter raamwerk neer te zetten waarmee de vereniging goed kan functioneren. Verdere updates over de concrete invulling zullen spoedig volgen via de website.

 

Update van de Ledenraad

Beroepscommissie

Beroepscommissielid Nils Vogels is vorige maand benoemd als bestuurslid. Hierdoor kwam er een plaats vrij in de beroepscommissie (bc). De Ledenraad heeft Frank van der Loos benoemd als lid van de bc per 12 juni 2017. Deze functie vervulde hij reeds eerder, van 2013 tot 2015. De huidige samenstelling van de bc vind je hier.

 

Piratenpartij Groningen

Op zondag 25 juni aanstaande zal er een algemene ledenvergadering (ALV) voor de Piratenpartij Groningen plaatsvinden vanaf 12:30 uur in het gebouw van het Humanistisch Verbond op de W.A. Scholtenstraat 2, 9712 KW Groningen. Deze locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer en ligt op loopafstand van het centrum. Parkeren kan in de parkeergarage Boterdiep. Een agenda kan worden gevonden op: https://groningen.piratenpartij.nl/event/alv-piratenpartij-groningen/

Tijdens deze ALV zullen onder andere bestuursverkiezingen plaatsvinden. We zoeken een nieuwe voorzitter, secretaris en penningmeester. Alle aanmeldingen zijn gepubliceerd op de website van Piratenpartij Groningen (zie link van de agenda).

Er is ruimte om samen de richting van PP-GRN te bespreken. Wat is onze relevantie in Groningen? Wat is ons doel? Willen we ook meer aandacht gaan steken in flyeren en actievoeren? Of misschien wat vaker in zaaltjes spreken? Of juist cursussen organiseren? En hoe gaan we dit met elkaar bereiken? Daarnaast zijn we druk bezig om het eerste blok te vullen met leuke, informatieve lezingen.

Mocht je zelf een extra agendapunt of eventuele moties willen aandragen, dan kan dit via groningen [at] piratenpartij [dot] nl tot 18 juni. Moties dienen ingediend te worden met ondersteuning van tenminste drie Piraten, inclusief jezelf. Kom eventueel vooraf langs op een van de open inloopmeetings. De eerstvolgende is op 23 juni bij de Padangbar in Groningen; hier zijn altijd Piraten te vinden om je te helpen.

Wij zien je graag op 25 juni!

 

Piratenpartij Hoeksche Waard

Op 3 juni was de allereerste Piratenbarbecue te Goudswaard in gezelschap van Asta McCarthy. Ongeveer tien hongerige Piraten meldden zich voor het lekkerste vlees van Nederland. Vlees van de EKO-boer van dieren die een zeer goed leven hebben gehad. Dit was ook terug te vinden in de smaak! Er werd natuurlijk ook op amusante wijze gekletst in een ongedwongen setting. Het werd zelfs gezellig. Drie Piraten hebben overnacht in hun meegebrachte tent.
De aanwezigen hebben gevraagd om dit volgend jaar te herhalen Dat zal mogelijk in het weekend van 2 en 3 juni kunnen zijn. We danken de schietvereniging Goudswaard voor het beschikbaar stellen van de faciliteiten en de anonieme sponsor uit het Westland voor de vleestomaten.

 

Nieuwe start in Nijmegen

Na een korte afwezigheid zijn de Piraten in Nijmegen weer helemaal terug in de oudste stad van Nijmegen. Zaterdagmiddag 17 juni is dan ook als datum geprikt voor een hernieuwde kennismaking met oude en nieuwe Piraten. Onder het genot van een frisje of biertje zal worden gesproken over enkele actuele politieke thema’s zoals de betaalbaarheid van jongerenwoningen en de energietransities op lokaal niveau.
Heb je zin mee te praten, kom dan op zaterdag 17 juni vanaf 16:00 uur naar café de Bijstand in het centrum van Nijmegen.

Contact: Bart Steenbergen

 

Piratenpartij Eindhoven

De volgende derde vrijdag van de oneven maand is vrijdag 21 juli. Dan is er weer een formeler Piratencafé (met agenda, zie onze website) in The Trafalgar Pub, Dommelstraat 21, 5611 CJ Eindhoven.
Vergeet niet onze eigen website en onze Facebook-pagina te volgen!
We zijn bezig met opzetten van informelere bijeenkomsten in de even maanden. Nieuws daarover volgt en zal ook op onze website komen te staan!
Mochten er mensen nog eerder of vaker willen treffen of ideeën hebben voor andere (spontane of geplande) acties, meld je dan via de Brabant maillijst of eindhoven [at] piratenpartij [dot] nl.

 

Recente blogposts

bijdrage op de internet consultatie voor het concept wetsvoorstel Computercriminaliteit III
Geschreven door: Alex Straver op 31 mei 2017

Kalender

16 juni 2017, 20:00Kroegmeeting Rotterdam
16 juni 2017, 20:30Kroegmeeting Leiden
16 juni 2017, 20:30Kroegmeeting Oldambt
17 juni 2017, 16:00Kroegmeet Nijmegen
19 juni 2017, 20:00Open inloop Amsterdam
20 juni 2017, 20:00Open inloop Enschede
20 juni 2017, 20:30Bestuursvergadering
20 juni 2017, 20:30Kroegmeeting Dordrecht
23 juni 2017, 20:30Kroegmeeting Zwolle
23 juni 2017, 20:30Open inloop Groningen
25 juni 2017, 14:00Bestuursvergadering
26 juni 2017, 20:00Open inloop Amsterdam
27 juni 2017, 20:00Open inloop Enschede
27 juni 2017, 20:30Bestuursvergadering
30 juni 2017, 20:30Kroegmeeting Den Haag
30 juni 2017, 21:00Kroegmeeting Leeuwarden

Nieuwsbrief info

Heb je zaken voor in de nieuwsbrief, agenda-items, heb je vragen, wil je helpen of een oproep doen? Mail naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl

Deze nieuwsbrief wordt opgemaakt in html. Voor een archief met verzonden nieuwsbrieven of als deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven per e-mail kun je terecht op de website: Piratenpartij Nieuwsbrief

 

 

Facebook

 

Deze e-mail is verstuurd naar {email} omdat je lid bent van de Piratenpartij en/of aangemeld bent om de nieuwsbrief van de Piratenpartij te ontvangen. Klik hier om je aanmelding te wijzigen of om je af te melden.