Nieuwsbrief 2017-03

Piratenpartij.nl

Nieuwsbrief maart 2017

Beste Piraat,

Hierbij ontvang je de laatste nieuwsbrief van de Piratenpartij voor de verkiezingen van 15 maart. Het nieuwsbriefteam wenst je veel leesplezier.

In deze nieuwsbrief:

Update van Ancilla

Beste Piraten!

Vandaag is het nog maar 14 dagen voor de verkiezingen. Een spannende tijd is aangebroken! We bestaan in Nederland nu 7 jaar. Inmiddels hebben we onze voet tussen de deur in Amsterdam West.

We zijn inmiddels met bijna 1500 Piraten! Sommigen van jullie zijn er al vanaf het eerste uur bij (chapeau!) en anderen zijn onlangs met veel enthousiasme aangehaakt. Matthijs, Rico en ik staan te trappelen om de komende 4 jaar de boel lekker wakker te schudden in ‘t Haegsche. We hebben de wind het afgelopen jaar mee gehad: onze kernpunten zijn meer dan ooit in het nieuws geweest. De noodzaak om op ons te stemmen is steeds duidelijker aan het worden. Wij hoeven ‘m alleen maar in te koppen 🙂

15 maart kiest Nederland of wij in de Tweede Kamer zitten en ook vanuit het hol van de leeuw voor onze idealen kunnen gaan strijden. Bij de gemeenteraadsverkiezingen kwamen we 189 stemmen (dafuq?!) tekort voor een zetel en momenteel peilen we steeds net boven die ene zetel. Het is dus een razend spannende verkiezing voor ons. We hebben alle hens aan dek nodig! Kun je iets bijdragen, dan IS DIT HET MOMENT. “If you were waiting for a sign, this is it!” 😉

Flyers, posters, filmpjes en een busje staan klaar. Kun je opiniestukken schrijven, doe het! Heb je media-contacten, zet ze in! Kun je ons met mede-Piraten bij demonstraties vertegenwoordigen, zet het op! Kun je bij debatten flyeren, graag! Kun je grappige plaatjes fotosoepen met inspirerende teksten, ga los! Kun je lawaai maken op internet: zet je netwerk in of verdedig onze standpunten in de comments op Twitter, Reddit, 4Chan, FB, of MSM nieuwssites. Geen idee is te gek. Creativiteit is onze vriend.

Dit is ons moment! Zorg dat je 16 maart doodmoe en heel tevreden kunt zeggen dat je bijgedragen hebt aan ons eerste nationale succes van de internationale Piratenbeweging!

Ik hoop je snel weer te zien bij een lokale actie!

“Never doubt a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. In fact, it’s the only thing that ever has.”

Update van het campagneteam

We naderen de eindstreep nu heel erg snel, na de verkiezing op 15 maart weten we met hoeveel zetels we de Tweede Kamer in gaan. Al ons harde werk gaan we vieren, door met zijn allen het beste feest te maken dat de Piratenpartij gezien heeft. We hebben hiervoor Millers Café afgehuurd in Den Haag, tegenover het Binnenhof. Vanaf 19:00 uur gaan we de zaal aankleden, en de inloop is om 20:00 uur. Je kunt je hier aanmelden (niet verplicht, wel gewenst).

Het wordt een feest als we tot 15 maart met zijn allen nog heel veel werk verzetten. Hier is onze agenda; meld er je eigen evenementen op aan en ga naar Piratenevenementen toe. Hoe meer Piraten, hoe beter. Je kunt hier zien waar onze campagnebus offline campagne voert; kom gezellig meedoen! En ook online kun je natuurlijk mee campagne voeren. Daar wordt het verschil misschien wel gemaakt deze verkiezingen.

Wil je meehelpen, fijn! Er is een vrijwilligersmaillijst waar je gemakkelijk lid van kunt worden. Hier kun je ook mensen vinden om samen mee jouw geweldige ideeën tot uitvoer te brengen.

Je helpt ook als je simpelweg naar mensen gaat luisteren en vervolgens met mensen gaat praten. Je collega’s, vrienden, kennissen, maar ook mensen die je nog niet kende! Het zijn alleen vreemden als je nog niet met ze in gesprek bent. Probeer in andere bubbels te breken. Juist daar valt of staat ons succes met naamsbekendheid en bekendheid met ons programma. Probeer ook eens de website waaromkiesjij.nl uit. Wees overal online tot 15 maart.

Heb je posters geplakt, rij er dan een weekje later nog eens langs! Soms worden posters stuk gemaakt. Als je dat ziet, plak er dan een nieuwe over heen! Je kunt nog steeds flyers en posters ophalen, bijvoorbeeld bij de campagnebus, en ze zijn online te downloaden (en printen/drukken). Daarnaast kun je ook een hoop goodies via de webshop aanschaffen.

We hebben signalen gehoord dat het voor nieuwe vrijwilligers soms lastig is om snel hun draai te vinden in onze organisatie; dat kan ontmoedigend werken. Laat dat je niet weerhouden om mee te doen, je vinger op te steken en zeggen ‘ik kom graag meedoen, wat kan ik doen?’. Nadat je jezelf hebt aangemeld op de bovengenoemde vrijwilligerslijst, is dat de belangrijkste stap.

Donaties
Het einde van onze campagnekas komt rap in zicht. Dit betekent dat we niet zoveel promotiemateriaal en promotieacties hebben als gewenst. We willen natuurlijk zoveel mogelijk promotiemateriaal voor tijdens de laatste weken; mocht je extra ruimte hebben in jouw budget om deze campagne te ondersteunen, dan kunnen wij jouw hulp graag gebruiken. Uiteraard is het jouw keuze. https://tk2017.piratenpartij.nl/donaties/

Update van het bestuur

We zijn bezig met de laatste loodjes, maar de strijd is nog niet gestreden. In deze laatste twee weken voor de verkiezingen hebben we jou harder dan ooit nodig! Praat met je collega’s, vrienden en familie en overtuig ze dan ook echt op ons te stemmen. Gebruik alle social media die je hebt en bazuin het rond: “Ik wil een Piraat in de Kamer!”
Wat we centraal konden sturen is gedaan; nu ben jij onze campagne! Als je nog zat te wachten op een opdracht of vraag, wacht dan niet langer; dit is het moment. Like, share, tweet, comment, praat, op alle social media en daarbuiten… Zoek je lokale mede-Piraten op en organiseer een flyermiddag of plak posters waar ze nog niet hangen… Trek alles uit de kast om die extra stemmen te veroveren! We zien jullie op woensdag 15 maart in Millers Café!

Ledenaantal

20170227leden

Momenteel hebben we meer dan 1300 leden. Heb jij je lidmaatschapsgeld voor dit jaar nog niet betaald? Dit geld kunnen wij zeer goed gebruiken voor onze campagne. Mocht je nog geen lid zijn dan kun je je hier aanmelden als lid van de Piratenpartij. Hiermee steun je, zonder enige verplichtingen, de campagne van de Piratenpartij en krijg je stemrecht op onze Algemene Ledenvergaderingen.

#Piratenpartij twitterstorm

Heb jij een Twitteraccount? Meld je dan aan bij twitter [at] piratenpartij [dot] nl voor onze #Piratenpartij Twitterstorm. Wij sturen je dan de details van deze actie op, die uiteraard plaats zal vinden voor 15 maart.

Piratenpartij Amsterdam

Amsterdam wordt de laatste weken voor de verkiezingen volgehangen met posters in alle bekend ontmoetingsplaatsen. Posters plakken in de stad wordt digitaal door de gemeente zelf gedaan. Laatste twee weken wordt er flink geflyerd. Er zijn de komende tijd tal van debatten in Amsterdam. Zie de kalender op de site.

Amsterdam West

De fractie van de Piratenpartij in Amsterdam lanceerde samen met PvdA en alle andere partijen in de bestuurscommissie een nieuw Grondrecht voor Amsterdammers: het recht op agendering! Via de Stem van West kunnen bewoners nu hun ideeën voor de stad presenteren en onderling bespreken. Het idee met het meeste draagvlak wordt in de raad besproken. De Stem van West is het hoogtepunt van ‘Open Stadsdeel’, een programma dat mede door de Piratenpartij werd gelanceerd om democratische vernieuwing te brengen in alle lagen van het Amsterdamse bestuur.

Het eerste bewonersidee wordt op 7 maart in de bestuurscommissie van Amsterdam West besproken. De vergadering zal live te volgen zijn via een live stream.

In Amsterdam is er veel opschudding ontstaan door het initiatief van D66 met ondersteuning van VVD en SP om de stadsdelen(buurtcommissies) af te schaffen en te vervangen door zogenaamde bestuurders. Hierdoor wordt de lokale democratie en invloed van burgers de nek omgedraaid. Thomas de Groot en Jelle de Graaf hebben zich met hand en tand verzet tegen deze draconische maatregel.

Piratenpartij Delft

Vrijdag 24 februari was de Piratenpartij Delft bij de Delftse Stadsborrel over de Tweede Kamerverkiezingen aanwezig. Het verslag kun je op onze site teruglezen. Onze volgende kroegmeeting is op vrijdag 10 maart. We gaan daarnaast ook nog flyeracties organiseren in de week voor de verkiezingen. Wil je hierbij meehelpen? Mail dan naar delft [at] piratenpartij [dot] nl.

Piratenpartij Eindhoven

Zaterdag 4 maart zal Ancilla aanwezig zijn bij De Eindhovense Hackerspace.
Maandag 6 maart van 20:00 tot 21:30 is Ancilla bij het debat van het Studium Generale op de TU/e in Eindhoven.
Zondag 12 maart gaan we met een groep flyeren in het centrum van Eindhoven, extra vrijwilligers altijd welkom! Aanmelden via eindhoven [at] piratenpartij [dot] nl.
Vrijdag 17 maart is er weer een Piratencafé. Na TK2017 gaan wij direct aan de slag voor GR2018. 😉
Vanaf 20:00 uur in The Trafalgar Pub, Dommelstraat 21, 5611 CJ Eindhoven.
Tot 20 uur verzamelen we bij binnenkomst linksaf, onder bij de trap/bar. Na 20 uur gaan we de trap op naar de vergaderruimte.
Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig! Mail naar eindhoven [at] piratenpartij [dot] nl of via het event op Facebook.

Piratenpartij Groningen

Op een enkele gemeente na is de hele provincie voorzien van de Piratenpartij-posters. Iedereen wordt erg bedankt voor de inzet. De komende weken gaan we natuurlijk de straat op om te flyeren. Wil je hierbij helpen, meld je dan aan op groningen [at] piratenpartij [dot] nl. Ook ben je komende vrijdag 3 maart vanaf 20:30u natuurlijk van harte welkom op onze tweewekelijkse kroegmeet in Eetcafé de Padang. Kijk voor meer informatie op onze website.

Piratenpartij Hoeksche Waard

Op 20 februari is de gemeenteraad van Binnenmaas akkoord gegaan met hogere windmolens, zo hoog als de Euromast. De initiatiefnemer, o.a. Eneco, was al akkoord met de gemeente over 160 meter, maar ze waren even vergeten dat er ook nog een bos stond. Veel insprekers waren er uit Barendrecht, die de plaatsing van windmolens afraadden. Sterker nog, de VVE Steekant 85-167 gaan nu procederen, daar hun appartement met sprongen minder waard wordt. De provincie en initiatiefnemer hadden een goed gesprek gehad (lees: onder druk gezet). Omdat men de regie niet kwijt wilde, is de raad akkoord gegaan “met het pistool tegen de kop”.

Dan heeft de gedeputeerde samen met de CdK ook de Provinciale Staten weten te overtuigen van een gemeente Hoeksche Waard per 1 januari 2019. Het voorstel wordt nu naar de Tweede Kamer gestuurd. Ik hoop dat de stemming dan in nieuwe samenstelling zal plaatsvinden. Wellicht kunnen nieuwe Kamerleden de discussie een andere afloop geven, want drie van de vijf gemeenten zijn tegen. Lijkt ons niet zo democratisch. Mocht het tot één gemeente komen, dan roep ik alle Piraten op om nogmaals campagne te voeren voor drie zetels in de raad: we kunnen het!

Voor de huidige campagne heb ik (Wim van den Dool) veel geplakt en staan er nog twee verkiezingsmarkten in de agenda die we samen met Rotterdam en eventueel Delft gaan oppakken: 11 maart in Hellevoetsluis en Capelle a/d IJssel.

Verder worden er nog mensen gezocht voor de campagnedag in Middelburg op 4 maart 2017.

Piratenpartij Rotterdam

Ancilla bij Pixelbar

Afgelopen woensdag, 22-2-2017, was Ancilla te gast bij de Hackerspace Pixelbar in Rotterdam. Er zijn toen beeldopnamen gemaakt; deze beelden zijn gebruikt voor een reportage over privacy. Deze reportage is te zien op YouTube. Daarnaast zal deze reportage een week lang te zien zijn op schermen in het openbaar vervoer van Rotterdam (zoals in metrostation Beurs) en Amsterdam, sportclubs, tankstations en scholen.

Posters plakken
Dankzij het harde werken van de vrijwilligers hangen op de meeste verkiezingsborden al posters, maar nog niet overal. De posters zijn geplakt in de deelgemeenten: Centrum, Overschie, Feijenoord, Hillegersberg/Schiebroek, Hoogvliet, IJsselmonde, Kralingen/Crooswijk, Noord, Charlois, Pernis en Prins Alexanderpolder. Deelgemeenten die nog geplakt moeten worden zijn: Delfshaven, Hoek van Holland en Rozenburg. (Bron: https://wiki.piratenpartij.nl/tk2017:posters:gemeente_regels:zuidholland – inlog vereist)

Extra bijeenkomst in Rotterdam
Piratenpartij Rotterdam organiseert maandelijks een kroegbijeenkomst (derde vrijdag van de maand), maar de volgende is net na de verkiezingen. Om die reden is besloten om tussendoor nog een extra bijeenkomst in te lassen. Dit kan helpen om voor de verkiezingen nog de puntjes op de i te zetten. De extra bijeenkomst werd georganiseerd op dinsdagavond 28 februari.

Lokale afdeling Rotterdam
Aangezien het aantal actieve Rotterdamse leden groeit, zijn er plannen om van Rotterdam een volwaardige lokale afdeling te maken. Dit zal vanwege de verkiezingsdrukte pas na 15 maart gebeuren. De exacte datum is nog niet bekend. (Bron: e-mail ‘Welkom bij de piratenpartij!’ van Wim van den Dool, verzonden op 26-2-2017, aan diverse Rotterdamse Piraten; Gesprek met Wim van den Dool bij Kroegbijeenkomst Rotterdam op 17-2-2017.)

Piratenpartij Zwolle

Woensdag 1 maart is Rico Brouwer te gast bij Club Cele | VPRO Tegenlicht Meet Up: ‘Uitdagers van de Democratie’ in Zwolle.
Woensdag 15 maart is Piratenpartij Zwolle te gast bij UitslagenFeest Overijssel [UFO].
De volgende kroegmeeting is op vrijdag 24 maart. (Facebook)

Recente blogposts

Wat is vooruitgang?
Geschreven door: Redactie op 28 februari 2017

Sleepnet-surveillance
Geschreven door: Redactie op 26 februari 2017

Patenten op medicijnen: een erfenis uit de oude economie
Geschreven door: Redactie op 25 februari 2017

Save the date! Verkiezingsfeest op 15 maart
Geschreven door: Jonathan van Dijken op 16 februari 2017

Intellectueel eigendom versterkt ongelijkheid en vertraagt economische groei
Geschreven door: Wietze Brandsma op 14 februari 2017

Vincent van der Velde te gast bij Over Flevoland Gesproken
Geschreven door: Redactie op 12 februari 2017

Vervang inkomensafhankelijke toeslagen door minder belasting en basisinkomen
Geschreven door: Redactie op 10 februari 2017

Over onze Paay-tweet
Geschreven door: Wiel Maessen op 10 februari 2017

Ancilla te gast bij Nachtkijkers op Radio1
Geschreven door: Redactie op 6 februari 2017

Presentatie campagnespot 2017
Geschreven door: Wiel Maessen op 3 februari 2017

Kalender

1 maart 2017, 19:30Debat: Democratisch offensief met Ancilla van de Leest
1 maart 2017, 20:30VPRO Tegenlicht Meet Up: ‘Uitdagers van de Democratie’ met Rico Brouwer
2 maart 2017, 12:30Discussie politieke partijen Amsterdam University College met Rico Brouwer
2 maart 2017, 19:00Verkiezingsdebat Jongerencentrum MGT met Matthijs Pontier
3 maart 2017, 00:00FlevoMeer Bibliotheek met Rico Brouwer
3 maart 2017, 20:00STEMBANGEN-debat met Rico Brouwer
3 maart 2017, 20:30Kroegmeeting Groningen
4 maart 2017, 14:00Privacy Café met Ancilla van de Leest
6 maart 2017, 08:00Ancilla van de Leest te gast bij Domien Verschuuren op 3FM
6 maart 2017, 15:30Verkiezingsdebat “Fraude(bestrijding)” met Rico Brouwer
6 maart 2017, 20:00Open inloop Amsterdam
6 maart 2017, 20:00Verkiezingsdebat TU Eindhoven met Ancilla van de Leest
7 maart 2017, 20:00Hackerspace Tkkrlab met Ancilla van de Leest
7 maart 2017, 20:30Plenair campagneoverleg
8 maart 2017, 19:30Verkiezingsdebat ‘DE KIEZER AAN ZET’ met Dirk Poot
8 maart 2017, 20:00Privacy Matters debat met Ancilla van de Leest
9 maart 2017, 14:30Verkiezingsdebat met Dirk Poot
9 maart 2017, 20:00Verkiezingsdebat Brielle met Bas Dieleman
10 maart 2017, 19:30Protestsong 2.0 en politiek (jongeren)café met Rico Brouwer
10 maart 2017, 20:30Kroegmeeting Delft
10 maart 2017, 21:00Kroegmeeting Leeuwarden
12 maart 2017, 13:00Live Stem Wijzer met Gert Jan Kleinpaste
12 maart 2017, 13:30Het Laakerhuis Debat met Dylan Hallegraeff
13 maart 2017, 20:00Open inloop Amsterdam
14 maart 2017, 20:00Open inloop Enschede
14 maart 2017, 20:30Plenair campagneoverleg
15 maart 2017, 00:00Tweede Kamerverkiezingen 2017
15 maart 2017, 20:00Verkiezingsfeest
17 maart 2017, 20:00Kroegmeeting Eindhoven
17 maart 2017, 20:00Kroegmeeting Rotterdam
17 maart 2017, 20:30Kroegmeeting Groningen
17 maart 2017, 20:30Kroegmeeting Leiden
20 maart 2017, 20:00Open inloop Amsterdam
21 maart 2017, 20:00Open inloop Enschede
21 maart 2017, 20:30Kroegmeeting Dordrecht
24 maart 2017, 20:30Kroegmeeting Oldambt
24 maart 2017, 20:30Kroegmeeting Zwolle
27 maart 2017, 20:00Open inloop Amsterdam
28 maart 2017, 20:00Open inloop Enschede
31 maart 2017, 20:30Kroegmeeting Den Haag
31 maart 2017, 20:30Kroegmeeting Groningen

Nieuwsbrief info

Heb je zaken voor in de nieuwsbrief, agenda-items, heb je vragen, wil je helpen of een oproep doen? Mail naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl

Deze nieuwsbrief wordt opgemaakt in html. Voor een archief met verzonden nieuwsbrieven of als deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven per e-mail kun je terecht op de website: Piratenpartij Nieuwsbrief

Facebook

Deze e-mail is verstuurd naar {email} omdat je lid bent van de Piratenpartij en/of aangemeld bent om de nieuwsbrief van de Piratenpartij te ontvangen. Klik hier om je aanmelding te wijzigen of om je af te melden.