Nieuwsbrief november 2015

 

Piratenpartij.nl

Nieuwsbrief November 2015

Beste Piraat,

Voor u ziet u de Piratenpartij nieuwsbrief van november. Deze maand zal voor ons in het teken staan van de Algemene Leden Vergadering welke zal plaatsvinden op zondag 29 november. Meer informatie vindt u hier.

In deze nieuwsbrief:

Bestuur

Het bestuur heeft zich de afgelopen maand vooral bezig gehouden met de nieuwe statuten en Huishoudelijk Reglement. Daarnaast is kort het functioneren van de Communicatie mailinglijst besproken.

het-roer-moet-om

Ledenraad

Vanuit de ledenraad een oproep: Kascommissie De kascommissie bestond het afgelopen jaar uit slechts één persoon, die helaas niet meer beschikbaar is. Wie zichzelf geschikt vindt om namens de leden de kascontrole te doen kan zich melden bij ledenraad [at] piratenpartij [dot] nl. Omdat de ALV op korte termijn is, betekent dit dat we snel op aanmeldingen zullen reageren en dat je ook in de paar weken vooraf aan de ALV nog in samenspraak met de penningmeester de kascontrole uit zult moeten voeren. Daarvan dient er een kort verslag gedaan te worden op de ALV. Dus daar aanwezig kunnen zijn heeft de voorkeur. Ps. ledenraadsleden en bestuursleden mogen niet in de kascommissie plaatszitten.

piratekey_small

Werkgroep Communicatie

Deze werkgroep heeft zich uitgebreid beraden over het functioneren van de bij deze groep behorende mailinglijst waarvan werd geconstateerd dat deze zo nu en dan uit de hand loopt. Ook de organisatie rond deze nieuwsbrief is een vast punt op de tweewekelijkse agenda naast de mogelijke blogs op de site.
Nieuw op de agenda is het organiseren van een ledenwerfactie begin volgend jaar.
 globe

Werkgroep ICT

We gaan verder met het samenvoegen van sites. Op de planning staat nu om de twee wiki systemen die er zijn, te gaan samen voegen in 1 systeem. Dit betekend dat er gewerkt wordt met een centrale codebase, en dat daarvan makkelijk nieuwe wiki’s aangemaakt kan worden. Dit geeft ook de mogelijkheid om lokale afdelingen hun eigen wiki te geven.
Deze migratie zal op dezelfde manier gaan als met de websites. Oude urls zullen blijven werken, en alle aanwezige content, tot 2010, terug zal gemigreerd worden.
De planning is nog niet duidelijk, dus daar wordt nog aan gewerkt. Ook zal ICT contact opnemen met de mensen die de wiki’s beheren. En tot slot zal de toegang tot de wiki straks ook via LDAP gaan, wat betekend dat dit dezelfde login wordt als voor op de websites van de Piratenpartij Nederland.

Verder nog een oproep voor mensen die nog oude content missen. De oude content staat nog twee maanden online achter een wachtwoord, en zal in 2016 offline gehaald worden. De data zal dan bewaard worden op een backup server. Deze oproep komt volgende maand nog een keer langs. Mis je nog oude content, mail naar ICT [at] piratenpartij [dot] nl. Probeer wel zo duidelijk mogelijk te zien. Het liefst een oude link die het niet meer werkt.

Webshop

Een tijd geleden zijn er ‘virtuele’ manchetknopen in onze webshop gezet om te zien hoeveel vraag hier naar is. Omdat zelf manchetknopen laten produceren voor ons niet de beste optie is hebben we contact opgenomen met de webshop van de Zweedse Piratenpartij, die bleek namelijk al manchetknopen aan te bieden. Zij willen ons graag voorzien van manchetknopen zodat wij die in onze webshop kunnen verkopen. Ergens begin november zouden ze bij ons in de webshop verkrijgbaar moeten zijn, dus hou de webshop in de gaten als je geinteresseerd bent!
Ook zijn wij van plan om een samenwerking aan te gaan met de officiële webshop voor Piratenparij IJsland. Zij hebben een ‘print-on-demand’ webshop die mede-beheerd wordt door een Nederlander, die ons benaderde over de samenwerking. Onze huidige webshop -met fysieke voorraad- zal blijven bestaan zodat we voor een schappelijke prijs artikelen kunnen blijven aanbieden. Daarnaast zullen wij een eigen gedeelte krijgen bij de ‘print-on-demand’ webshop die nu merchandise voor Piratenparij IJsland aanbiedt.
Het ‘print-on-demand’ concept betekent dat er geen bedrukte voorraad ligt maar dat het artikel pas bedrukt wordt na bestelling. Dit maakt de artikelen duurder maar geeft wel de mogelijkheid om altijd snel andere artikelen en bedrukkingen aan te kunnen bieden. Het is de bedoeling dat PPNL designs voor bedrukking aanlevert en zelf kan bepalen op welke artikelen we die willen aanbieden. Voordat we hiermee beginnen willen we eerst een aantal goede designs verzamelen zodat we meteen wat keuze kunnen bieden. Voor ieder verkocht design ontvangen wij een fee. Ook biedt het ‘print-on-demand’ concept verzending naar vele buitenlanden, dus als we designs aanbieden die ze over de grenzen ook begrijpen dan biedt dit ons de mogelijkheid om nog meer inkomsten hieruit te ontvangen.
Dat er bij deze opzet geen bedrukte voorraad is biedt dus ook mogelijkheden voor de creativelingen onder ons; we kunnen zoveel designs aanleveren als we willen. Heb je een goed idee voor een Piratenpartij design voor o.a. op kleding, of heb je al een zelf gemaakt design klaarliggen dat je wilt doneren aan de Piratenpartij? Stuur dan een e-mail naar luc.boon [at] piratenpartij [dot] nl zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden.
 

Verslag demonstratie tegen TTIP

TTIP heeft zulke ernstige negatieve effecten voor onze democratie, dat het haast onmogelijk zal zijn om onze idealen te verwezenlijken als TTIP aangenomen wordt. Het kon dus niet anders dan dat de Piratenpartij ook vertegenwoordigd was op 10 oktober bij de grootste demonstratie tegen TTIP in Nederland tot op heden.
Het aanvankelijke plan was om een grote paarse vlek in de groep te vormen maar door licht tegenvallende opkomst van ongeveer 30 Piraten, hebben we het plan aangepast. We hebben ons in kleine groepjes verspreid over de demonstratie om op die manier toch zo veel mogelijk in beeld te komen. Doordat velen windjacks en vlaggen van de partij meehadden (en sommigen hadden extra meegenomen voor deelnemers die hier niet over beschikten), lukte het ons toch om duidelijk aanwezig te zijn.
We werden ook diverse keren aangesproken door mensen die ons nog niet kenden en nieuwsgierig waren wie wij zijn en waar wij voor staan. Hiermee hebben wij onze bekendheid weer een stukje kunnen vergroten. Al met al een geslaagde demonstratie. Doe jij de volgende keer ook mee?
 

Kalender

iedere dinsdag, 20:00 uurMeeting Enschede
4 november, 20:30Bestuursvergadering
10 november, 20:30Ledenraadsvergadering
13 november, 19:30Kroegmeet Haarlem
13 november, 20:00Kroegmeet Zwolle
13 november, 20:00Kroegmeet Delft
13 november, 20:30Kroegmeet Groningen
18 november, 20:30Bestuursvergadering
20 november, 20:30Kroegmeet Leiden
24 november, 20:30
Ledenraadsvergadering
27 november, 19:30Kroegmeet Zandvoort
27 november, 20:30Kroegmeet Groningen
27 november, 20:30Kroegmeet Den Haag
29 november, 12:00ALV November 2015

Nieuwsbrief info

Heb je zaken voor in de nieuwsbrief, agenda-items, heb je vragen, wil je helpen of een oproep doen? Mail naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl

Deze nieuwsbrief wordt opgemaakt in html. Voor een archief met verzonden nieuwsbrieven of als deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven per e-mail kun je terecht op de website: Piratenpartij Nieuwsbrief

Facebook

Deze e-mail is verstuurd naar {email} omdat je lid bent van de Piratenpartij en/of aangemeld bent om de nieuwsbrief van de Piratenpartij te ontvangen. Klik hier om je aanmelding te wijzigen of om je af te melden.