Mariska: vrijwilliger bij de NoiZ

Elke stad heeft helden nodig. En Utrecht kent er vele. Sommige helden zijn zo bekend dat er bruggen of straten naar hen vernoemd worden. Maar volgens mij zijn de echte helden de mensen die, “stil en ongedwongen alles voor een ander doen”. Deze helden gaan niet voor prijzen of medailles. Deze helden doen wat ze doen omdat ze een kans zien iets voor een ander te doen en die kans te grijpen.

Mariska is voor 32 uur per week sociaal beheerder bij de NoiZ en zij is een held. De NoiZ is een afdeling van de Tussenvoorziening en is een nachtopvang voor daklozen die volledig wordt gerund door daklozen onder begeleiding van voormalige daklozen.

Op kerstavond 2016 klopte Mariska voor het eerst aan bij de NoiZ. Dakloos en op zoek naar een slaapplaats. Twee maanden later had ze haar zaken genoeg op orde om weer zelfstandig te kunnen wonen. Maar de mensen en de situatie van de daklozen in Utrecht hadden haar geraakt en dus besloot ze om bij de NoiZ vrijwilligerswerk te gaan doen. Haar werk bestaat hoofdzakelijk uit het zijn van een luisterend en begrijpend oor en daar is deze held goed in. En al hoewel er natuurlijk vele hartverscheurende verhalen zijn, houdt ze zich emotioneel goed staande. Ook dankzij de goeie ondersteuning vanuit hun moederbedrijf de Tussenvoorziening. Vanuit de Sociale Dienst heeft Mariska een jaar vrijstelling van solliciteren gekregen om haar leven weer op de rit te krijgen. En mede dankzij haar werk bij de NoiZ is ze daar goed in geslaagd. Over een maand of 2 zal ze weer moeten gaan beginnen met betaald werk zoeken. Dan is het tijd voor een andere ex-dakloze om haar taak over te nemen.

Mariska is een hoogblonde, goedlachse en emotioneel sterke jongedame met een goede MBO2 opleiding. Natuurlijk gaat het haar lukken om een fantastische baan te vinden. Helemaal met de schat aan levenservaring die ze meebrengt.

Ook jij kan een held zijn!

Ben je geĂŻnspireerd door dit verhaal en wil jij je ook inzetten voor de daklozen in Utrecht, neem dan contact op met de Tussenvoorziening. Zij kunnen nog veel hulp gebruiken bij de vele projecten die ze in Utrecht doen voor deze kwetsbare groep.

“Overcoming poverty is not a task of charity, it is an act of justice.” – Nelson Mandela

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie:


Dit bericht verscheen eerder op de site van Piratenpartij Utrecht.

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 comments on "Mariska: vrijwilliger bij de NoiZ"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.