Kandidaten

Europarlement Verkiezingen 2014

Lijsttrekkerskandidaten TK 2017

Matthijs

1. Matthijs Pontier

Matthijs heeft een achtergrond als wetenschapper. Hij schrijft regelmatig opiniestukken over privacy, digitale vrijheid, een transparante, democratische overheid en een verstandiger drugsbeleid. Zo nu en dan komt hij hierover op de radio of TV, doet hij mee aan debatten of geeft hij hier presentaties. Via deze weg is hij ook bij de Piratenpartij terecht gekomen. Politieke ervaring heeft Matthijs opgedaan door activisme en in de ondernemingsraad van de Vrije universiteit. Matthijs zet zijn ervaring graag in voor de Piratenpartij in het Europees Parlement.

Lees meer over Matthijs →

Janmaarten

2. Janmaarten Batstra

Janmaarten is een innovatieve ondernemer, met focus op duurzaamheid. De realisatie dat overheden op een bijna treurige manier achter technologische innovatie aanhobbelen, met een falend beleid en een totalitaire politiestaat aan de horizon tot gevolg, is voor Janmaarten de motivatie om aan de slag te gaan. Hij staat voor samenwerken waar mogelijk, maar schuwt een fel debat om de kernwaarden van de Piratenpartij te verdedigen absoluut niet.

Lees meer over Janmaarten →

Charif

3. Charif Mews

“Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd,” het levensmotto van Charif. Met een wiskundige achtergrond en een liefde voor programmeren, politiek, ondernemen en psychologie is hij bezig om een betere wereld te realiseren. Zijn bevlogenheid als het gaat om transparantie en de bescherming van de privacy van het individu, verklaart zijn hang naar techniek, politiek, journalistiek en psychologie. De Piratenpartij was dus ook gelijk de partij waar hij actief voor zou worden na zijn studie.

Lees meer over Charif →

Gerben

4. Gerben Brands

Gerben Brands zit sinds 2012 in het partijbestuur, en is sinds oktober 2013 onze secretaris. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan het opzetten van de afdeling Groningen, waarin hij zowel bestuurslid als woordvoerder is geweest. Brands is afgestudeerd maatschappelijk werker heeft ervaring in allerlei inspraakorganen. Hij wil meedoen met de verkiezingen om de Piratenpartij en onze standpunten onder de aandacht te brengen.

Lees meer over Gerben →

Steven

5. Steven Russchenberg

Politiek is Steven met de paplepel ingegoten. Al in zijn jonge jaren stond hij met zijn ouders op de barricaden te demonstreren tegen kernwapens. Toen in 2012 de Piratenpartij in zijn vizier kwam, werd hij direct actief lid. Eerst vooral in Leiden, later in de Ledenraad en uiteindelijk als bestuurslid, verantwoordelijk voor onder andere de werkgroep Communicatie. Hij ziet de EU als de plaats waar bij uitstek een groot deel van onze kernpunten in wetgeving verankerd kunnen worden en hoopt dan ook in Brussel een steentje hieraan bij te dragen.

Lees meer over Steven →

Gijs

6. Gijs Peskens

Gijs zet zich vanaf jonge leeftijd al in voor privacy en internet rechten. Gijs is autodidact en heeft zich ontwikkeld tot ervaren ICT’er. Al vroeg kwam Gijs in aanraking met activisme en heeft hij zich op die manier ingezet voor een andere wereld. Hoewel Gijs in 2013 een demonstratie organiseerde tijdens de kroning voor democratie en gelijkheid zal
hij de wil van de leden volgen en zich inzetten voor directere democratie.

Lees meer over Gijs →

Wiel

7. Wiel Maessen

Wiels kenmerkende profiel vergeet je niet vlug, en hij is bekend van zijn activisme tegen het rookverbod. Hij is open minded en breed geïnteresseerd. Hij heeft een lange ervaring en interesse in de politiek, en weet het een en ander van wat er aan de democratie schort wat betreft intransparantie en gebrek aan verantwoording. Iets waar hij graag verandering in zou brengen, als wij hem die kans geven.

Lees meer over Wiel →

Rogier

8. Rogier Huurman

Rogier is masterstudent theoretische natuurkunde aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast is hij actief in het Europese Jeugdforum om te strijden voor jeugdrechten, heeft contacten in vrijwel alle Europese landen en spreekt zeven talen. Sinds 2010 is Rogier actief voor de Piratenpartij met als specialiteit privacy-issues. Op dit moment houdt hij zich bezig met binnen en buiten de partij zo veel mogelijk mensen aan de e-mailversleuteling te krijgen. Op die manier kunnen mensen hun privacy beschermen als de overheid het niet doet.

Lees meer over Rogier →

Dylam

9. Dylan Hallegraeff

Vanuit zijn technisch-creatieve achtergrond wil Dylan samen met de Piratenpartij het beleid veranderen door mensen bewust te maken van het belang van een vrije informatiesamenleving. Naar zijn mening is de huidige wetgeving rondom auteursrechten en patenten een slechte grap. Een systeem dat ooit met de beste bedoelingen is opgezet om creativiteit te stimuleren sorteert nu het tegenovergestelde effect.

Lees meer over Dylan →

Dirk

10. Dirk Poot

Dirk heeft bedrijfskunde en geneeskunde gestudeerd. Hij is werkzaam als programmeur en ontwikkelt medische applicaties. Voor Dirk is een vrij internet een voorwaarde voor een open en democratische samenleving, een bron van inspiratie en kennis, en vooral ook een bron van kritische informatievoorziening.

Lees meer over Dirk →