In memoriam – Ronnie Popkema

Fotograaf: Gerlinde SchrijverVandaag heeft ons het verdrietige nieuws bereikt dat één van de gezichten van de Piratenpartij, Ronnie Popkema, in de nacht van vrijdag op zaterdag plotseling is overleden aan de gevolgen van kanker. Ronnie was lijsttrekker en aanjager van de afdeling Zwolle, hij is 41 jaar geworden.

De mensen waar Ronnie mee samengewerkt heeft bij de Piratenpartij voelen zich teneergeslagen, boos en verdrietig vanwege dit droevige nieuws. Ronnie wist sinds kort dat hij ongeneeslijk ziek was. De snelheid waarmee zijn strijd voorbij was heeft iedereen geschokt.

Ronnie was een geweldige piraat die zich continu hard maakte voor de rechten van anderen. Dit blijkt onder andere uit de manier waarop hij zichzelf presenteerde in zijn campagnevideo voor de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. “Sinds ik eraan begon, ben ik alleen maar meer overtuigd geraakt van de noodzaak van de Piratenpartij in de Zwolse raad, ben ik steeds meer bekend geworden met de details van de speerpunten, er steeds meer in gaan geloven dat het zelfs mogelijk is om voor meerdere zetels te gaan en er vooral steeds meer zin in gekregen,” schreef Ronnie in de blogpost waarmee hij zichzelf voorstelde op de website.

Ronnie was een gepassioneerd muzikant, zo is hij onder andere drummer geweest bij de Kampense punkband ‘the Jeremy’s’.

Het bezoek van de campagneboot aan Zwolle op maandag 5 mei 2014 gaat gewoon door, maar met een aangepast programma. De boot is beschikbaar voor iedereen die samen met anderen het verdriet wil verwerken en herinneringen aan Ronnie op wil halen.

De Piratenpartij wenst de naasten van Ronnie alle liefde en kracht die ze nodig hebben.

k1x7tcv

Ronnie Popkema: Ze hebben ons gehoord (campagnevideo)
Piraten stellen zich voor: Ronnie Popkema (lijsttrekker PP Zwolle)
http://piratetimes.net/pirates-in-the-netherlands-prepare-for-local-elections/

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

19 comments on "In memoriam – Ronnie Popkema"

 1. Ik hoorde het vanmiddag via mijn buurman partijlid Marcel Kamphuis, Ik ben erg geschrokken, net als alle anderen denk ik. Ik wens familie, vrienden en andere partijleden veel sterkte met dit verlies. Rust zacht Ronnie.

 2. I am standing upon the seashore. A ship at my side spreads her white sails to the morning breeze and starts for the blue ocean. She is an object of beauty and strength. I stand and watch her until at length she hangs like a speck of white cloud just where the sea and sky come to mingle with each other. Then someone at my side says, “There, she is gone.”

  “Gone where?”

  Gone from my sight. That is all. She is just as large in mast and hull and spar as she was when she left my side, and she is just as able to bear her load of living freight to her destined port. Her diminished size is in me, not in her. And just at the moment when someone at my side says, “There, she is gone!” there are other eyes watching her coming, and there are other voices ready to take up the glad shout, “Here she comes!” And that is dying.

  – Henry van Dyke (1852 – 1933) American author, educator, and clergyman

 3. Misschien wel een late reactie van mij…. maar beter laat dan nooit.

  Ik heb Ronnie gekend uit mijn jeugd tijd in Swifterbant.
  De familie Popkema waren toen onze achterburen.
  Ik herinner me Ronnie toen als een zeer actieve en bedreven jongen die stond voor zijn mening.

  Het schokte mij ook toen ik dit nieuws onlangs voorbij hoorde komen.

  Rust zacht Ronnie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.