Hartelijk dank voor de bitcoins!

Gepubliceerd op door | 2 reacties
 
De gedoneerde bitcoins zijn zojuist verkocht, ze hebben in totaal €1301,36 opgebracht. Zodra het bedrag binnen is op onze eigen rekening wordt dit direct overgemaakt naar Giro 555.

 
Het was voor het eerst dat de Samenwerkende HulpOrganisaties (SHO) met Bitcoin in aanraking zijn gekomen en die reageerden erg enthousiast. We hebben de afgelopen week verschillende medewerkers gesproken en uitleg kunnen geven over het idee en de praktijk van Bitcoin.
We hebben verteld hoe Bitcoin voor bijvoorbeeld Wikileaks een tijd lang de enige mogelijkheid was om donaties te ontvangen omdat Paypal en de creditcard maatschappijen hen probeerden af te snijden van fondsen. Zij konden zelf zien ze hoe betalingen snel en transparant verwerkt werden. Het is hen zeker opgevallen dat er geen provisies of transactiekosten in rekening worden gebracht. Het zou mooi zijn wanneer bij een volgende hulpactie de bitcoins rechtstreeks naar het goede doel kunnen worden overgemaakt. 
 
Wij willen iedereen die heeft gedoneerd ook hartelijk danken; de twee gulle gevers die ieder een hele bitcoin hebben bijgedragen in het bijzonder!
 
Transparant!
Om te laten zien hoe transparant fondsenwerving kan zijn:
Hier vind je de verkoopbevestiging. Het aantal verkochte bitcoins, het ontvangen bedrag en zelfs het rekeningnummer waarheen het geld wordt overgemaakt:
 
Zoals je hier kunt zien is de collectebus helemaal leeg. 
 
Hier de transactie waarmee alle bitcoins naar het adres van bitonic.nl werden gestuurd.
Omdat de  koers net voor de transactie nog iets steeg, is het bedrag uiteindelijk nog wat hoger geworden dan in de 'public note' in de gele balk te zien is.
 
Het kan zijn dat iemand later nog eens bitcoins wil overmaken naar Giro 555, wij zullen alle toekomstige donaties ook doorsturen, maar er waarschijnlijk niet weer een heel blog aan wijden 🙂
 

 

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Gepubliceerd in Geen categorie.

2 comments on "Hartelijk dank voor de bitcoins!"

  1. Een mooie demonstratie van hoe fondswerving transparant en efficient gedaan kan worden mbv Bitcoins. Ook een heel mooi bedrag voor de Filipijnen!

  2. Idd een hele mooie demonstratie, het is echter nog niet geheel zonder transactie kosten, dit omdat Bitonic een marge heeft tussen in en verkoop koersen van zo’n 5 – 6%. (Zoals ieder wisselkantoor)

    Hoogste tijd om BTC geaccepteerd te krijgen in fondsenland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.