Geldinzameling t.b.v. hoger beroep vooralsnog een succes

Sinds de aankondiging van het hoger beroep in de rechtzaak tegen BREIN hebben wij zeer veel steun mogen ontvangen! Financieel alsook via steunbetuigingen, van mensen zowel binnen als buiten de Piratenpartij. Alle donaties dragen hun steentje bij, en de beschrijvingen van de overboekingen zijn werkelijk een hart onder de riem!! Maar we zijn er nog niet. De grootste advocatenrekeningen zijn inmiddels betaald, maar de bodem van de schatkist komt weer in het zicht. (De teller toont alleen de inkomsten.) Het zou doodzonde zijn als we de rechtzaak, en hiermee ons recht, zouden moeten opgeven, omdat onze advocaat zijn facturen niet meer kan declareren.

Veel mensen vragen zich weleens af of hun tientje nou wel echt bijdraagt bij een geldinzamelingsactie en bij het zien van het totaalbedrag. Het valt echter wel te verwachten dat hogere bedragen minder gedoneerd worden dan lagere. In ons geval is dit opvallend regelmatig. Een 2x zo hoog bedrag wordt ongeveer half zo vaak gedoneerd. Hiermee kan dus duidelijk worden opgemaakt dat alle bijdragen wel degelijk hun eigen steentje bijdragen. Er hebben bijvoorbeeld 541 mensen een tientje overgemaakt. Bij elkaar is dit dus al goed voor maar liefst €5.410,-! Daarnaast hebben wij ook enkele donaties in de honderden euro's ontvangen.

Deze grafiek toont de spreiding van alle donaties die wij dit jaar hebben ontvangen. Bijvoorbeeld: alle donaties van €50 en lager hebben, bij elkaar opgeteld, tot nu toe  €17.708,38 opgeleverd.

Heeft jouw tientje dus geholpen? Nou reken maar!! Zonder de kleine bijdragen hadden we het niet gered. Maar ook diegenen die een hoog bedrag hebben kunnen missen (tot wel €1.000!) zijn wij zeer dankbaar!

En dan die geweldige commentaren die ik daarbij voor mijn ogen krijg! Bij deze een selectie:

Voor de strijd tegen het onrecht
Democraten 66 helpen Piraten
Voor een Breinloos Nederland
Succes met de strijd voor een vrij internet
Braindead…
Om alle vormen van censuur in de wereld uit te bannen
Donatie t.b.v. Operatie Tim kan de boom in

en een hele hoop "* Tim Kuik *"
Zet hem op, jongens
Keep on sailing the seven proxeas
Voor het bestrijden van censuur en herstel van de rechtstaat
Arrr! En brand Brein even af, svp, pretty please 🙂
Jullie zijn helden
Steun voor jullie rechtzaak tegen Brein, ARRRRRR
Voor de strijd tegen de Copyright-gestapo
Goed bezig
Succes lieverds
Mijn laatste geld van deze maand tegen Brein
Voor een open internet
Succes, hak Brein tot bits and bytes

Als wij nog een motivatie nodig hadden om ons hard te maken voor een ongecensureerd en vrij internet, dan is die hierdoor wel gegeven. Ook bij mensen om mij heen, incl. diegenen de Piratenpartij niet eens kennen, is de sympathie voor Brein zéér laag. Ons morele plichtsbesef is hierdoor nóg groter geworden, en we beloven jullie bij deze dan ook dat wij ons tot het uiterste zullen inspannen om dit tot een goed eind te brengen. Onze inbreng binnen de politiek liet helaas op zich wachten, maar wij zullen onvermoeibaar voor onze idealen blijven strijden!

Momenteel we lopen nu op peil wat betreft de donaties en de kosten voor de rechtzaak. Maar we zijn er nog niet en kunnen nog meer rekeningen verwachten.

Tot slot: alle leden wil ik wel graag helpen herinneren aan het feit dat alle lidmaatschappen per kalenderjaar gelden. Deze worden dus in januari verlengd, en dan zal ook weer om contributies worden gevraagd. Hierover zal je begin volgend jaar bericht krijgen. Sinds juli dit jaar geven wij leden een gratis T-shirt of €4,50 korting op hun contributie als compensatie voor de kortere duur van hun lidmaatschap in 2012, maar ik kan me voorstellen dat sommigen hier toch niet op gerekend hebben. Het is daarom straks mogelijk is om per kwartaal te betalen (€4,38) en zo de kosten te spreiden. Echter, gezien deze rechtzaak en de nasleep van de campagne, die ook een zware financiĂ«le kluif was, verzoeken wij ieder om de jaarcontributie in Ă©Ă©n keer te betalen.

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Gepubliceerd in Geen categorie.

7 comments on "Geldinzameling t.b.v. hoger beroep vooralsnog een succes"

  1. Mooi om te zien hoeveel steun er is. Zo voelt het goed om meegedaan te hebben. En dat lidmaatschap komt goed. Don’t worry.
    Ben benieuwd hoever we komen want in de 2e kamer hoor ik nog niet veel goeds…… Daar moeten we naar toe. Enteren !! Ahrr!!

  2. Er is al eens gedacht om een advocaat te zoeken die achter de ideeĂ«n van de Piratenpartij staat en voor een kostprijs de diensten zou willen aanbieden? Op die manier kan je vele verder met de schatkist komen dan dat we nu doen. Vele piraten zijn ergens toch idealistisch bezig en doen veel voor ‘weinig’ omdat ze geloven in het doel, de vrije informatiesamenleving. Er moet iemand te vinden zijn…

  3. Zal ik dan maar weer een tientje overmaken? Nah, Ik denk dat ik eindelijk eens automatisch een paar euro maand laat overboeken. Ik voel het niet en de partij is er blij mee. 🙂

  4. Zal ik dan toch maar weer eens 10 euro overmaken? Nah, ik ga eindelijk eens instellen om een paar euro per maand automatisch te laten overmaken. Ik voel het niet en de partij is er blij mee. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *