De eerste Piraat in de raad!

Gepubliceerd op door | 8 reacties

Jelle de Graaf is gisteren als eerste Nederlandse Piraat verkozen. 3,6% van de stemmen is voldoende voor een plek in de bestuurscommissie van Amsterdam-West. Gefeliciteerd!

Ook in Zwolle, Groningen, Binnenmaas en Amsterdam hebben de lokale piraten een prachtig resultaat behaald, hoewel net niet genoeg voor een raadszetel. Het zou mooi zijn geweest als we in alle steden waar we meededen een zetel hadden behaald, maar die tijd komt. 

In 2010 behaalde de Piratenpartij 0,1% bij de landelijke verkiezingen, in 2012 werd dit verdrievoudigd naar 0,3% of een halve zetel. In 2014 hebben we de score gemiddeld vervijfvoudigd! Hier kan iedereen die zich de afgelopen maanden keihard heeft ingezet voor de campagne trots op zijn! Met iedere verkiezing komt de buit dichterbij, en we hebben hiermee een prachtige uitgangspositie om bij de Europese verkiezingen op 22 mei daadwerkelijk een piraat naar Brussel te kunnen gaan sturen. 

De Piratenpartij groeit hard. Niet alleen voor wat betreft aanhang en kiezers, maar met name de partij zelf. Dit jaar is duidelijk geworden dat er heel veel getalenteerde nieuwe mensen zijn bijgekomen. De lokale campagnes waren professioneler dan ooit, de programma's werden uitgedragen door capabele en goed debaterende kandidaten. Zowel op theoretisch gebied als praktisch hebben we veel mensen met kennis en ervaring aan weten te trekken.

Ook op de lijst voor de Europese verkiezingen staan kandidaten waar we trots op kunnen zijn. Als de wind in de zeilen blijft, kan 22 mei een historische dag worden. De uitslagen zijn overigens ook ruim hoger dan de kiesdeler voor de Tweede Kamerverkiezingen, die staat op 0,67%.

 

 • Voorlopige uitslagen
 • Amsterdam: 1,7%
 • Amsterdam West: 3,6%
 • Binnenmaas: 2,1%
 • Groningen: 1,3%
 • Zwolle: 1,4%

Alle kandidaten, vrijwilligers, flyeraars, handtekeningenzetters én partners: heel veel dank voor jullie tomeloze energie en inzet bij de afgelopen campagne!

Jelle de Graaf, Piratenpartij Amsterdam-West

 

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Gepubliceerd in Geen categorie.

8 comments on "De eerste Piraat in de raad!"

 1. Gefeliciteerd! Jaren werk wordt door kiezers beloond. Dit is een bevestiging van wat wij al wisten: De vrije informatiesamenleving is relevanter dan ooit.

  Jelle, veel succes gewenst met jou nieuwe job!

 2. Dichtbij.nl bericht:

  In de voorlopige uitslag lijkt de Piratenpartij 1 zetel te hebben gehaald. Partijleider* Jelle de Graaf is euforisch. Hij had deze uitslag niet verwacht. De Graaf: "Ik heb de hele dag tegen mezelf gezegd; hou er rekening mee dat je het niet gaat halen'. Hij is ontzettend trots dat het nu toch lijkt te zijn gelukt.

  *) Dichtbij.nl bedoelt: lijsttrekker voor Amsterdam-West

  Feli Jelle!!

 3. Ik heb een aantal mensen nog in een 1 op 1 gesprek weten te overtuigen, waarom ze moeten stemmen op de piratenpartij. Maar je moet de massa bereiken. Het verhaal waarom privacy belangrijk is, het verhaal waarom schending van privacy ook JOU raakt, dat verhaal bereikt nog niet op de juiste manier de massa ! En daar ga ik me de komende tijd actief voor inzetten ! ( Naast het ontwikkelen van privacy beschermende software , iets wat ik al jaren doe ! )

 4. doen jullie mee aan de Europese Verkiezingen via Monsterlijst.EU ? Opdat eventuele reststemmen gaan naar gelijkgezinde partijen die samenwerken in Monsterlijst, in plaats van naar de partijen die internet aanvallen? Monsterlijst is geen partij maar een middel. Eenheid in diversiteit, samen sterker. Indien jullie kiezen voor solistische deelname: ook veel succes gewenst. Europa heeft piraten nodig, in alliantie of solistisch. Hebben jullie 12-13 april congres of alleen piratenweekend ? 8 april is de dag van kandidaatstelling. groet, Micha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.