Ancilla van de Leest nieuwe lijsttrekker Piratenpartij Nederland

Ancilla van de LeestDe Piratenpartij heeft een nieuwe lijsttrekker voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Zondag kozen de leden tijdens een speciale ledenvergadering in Amsterdam met een overweldigende meerderheid van de stemmen voor Ancilla van de Leest.

Van de Leest (30) zit al jaren bij de Piratenpartij. Ze is een geboren Rotterdamse en een vooraanstaand privacy-activist. In het verleden werkte ze onder andere voor Bits of Freedom. Verder is Van de Leest bekend van radio en televisie, onder meer door optredens in De Slimste Mens en Expeditie Robinson.

‘Met deze uitverkiezing heb ik mandaat gekregen om het piratengedachtegoed de komende 4 jaar uit te dragen’, aldus Van de Leest. ‘Ik ben heel trots op het vertrouwen dat ik met deze uitverkiezing heb gekregen van de leden. De maatschappelijke veranderingen waar de Piratenpartij zich al 10 jaar mee bezig houdt, zijn nu opeens zeer urgent geworden. Zelfs in Den Haag. Het is nu aan mij om een brede beweging een gezicht te geven. We gaan met alle Piraten samen zorgen dat burgerrechten ook gewaarborgd blijven in de digitale samenleving.’

De Piratenpartij werkt de hele zomer aan een kieslijst en een verkiezingsprogramma. Na de zomer barst de campagne los. Piraten door heel Nederland zullen in het najaar meedoen aan de grootste verkiezingscampagne van de partij ooit.

De Piratenpartij is een wereldwijde beweging van lokale en landelijke politieke partijen, met democratische vernieuwing, privacy en burgerrechten als belangrijkste speerpunten. In IJsland is de partij inmiddels de grootste in de peilingen.

Voor vragen aan lijsttrekker Ancilla van de Leest of interviewverzoeken kunt u bellen of e-mailen met Thomas de Groot (namens het Campagneteam) op 06-417 287 85 of thomas [at] piratenpartij [dot] nl.

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

21 comments on "Ancilla van de Leest nieuwe lijsttrekker Piratenpartij Nederland"

 1. Ancilla, van harte gefeliciteerd! Jij gaat de kar trekken die uiteindelijk moet leiden tot Kamerzetels. Nu met z’n allen de rug eronder en gaan voor het maximale resultaat!

 2. Ancilla is een erg interessante en slimme dame.. Dit zal de Piratenpartij zeker PR opleveren en ik hoop dat de ideeen hiermee ook breed naar voren worden gebracht. Interessante verkiezingen!

  1. Volgens mij is dat nou juist een lokkertje. Dat iemand die in de publiciteit treedt aandacht vraagt voor de grens tussen publiek en privé.

   Privacy betekent niet dat je een kluizenaar wil zijn. Het betekent dat je zelf kan kiezen wie wat van je weet. Niet een overheid of een bedrijf.

 3. Sorry, maar ik kan haar maar moeilijk serieus nemen. Ze tweette, haast angstzaaiend, “Where did press freedom go?” vanwege dit artikel: http://thedesk.matthewkeys.net/2013/08/nine-alternatives-to-al-jazeera-englishs-online-stream/

  Wat ze duidelijk dus NIET had gelezen, want het ging er dus om dat Al Jazeera English zou sluiten in Amerika, niet vanwege censuur, maar omdat Al Jazeera America werd gelanceerd. (Dat werd overigens al in de eerste regel van het artikel uitgelegd!)

  Dat oogt als tunnelvisie. Zo erg bezig zijn met censuur, persvrijheid, et cetera dat je gaat lezen wat je wil lezen. Geen goede instelling als politicus.

  Als je een artikel niet leest, maar wél tweet mét angstzaaiende kortzichtigheid…tsja.

  De tweet: https://pbs.twimg.com/media/BRp96fGCYAAIzbl.png:large

  1. Het blijft natuurlijk geoblocking, iets wat ook niet echt bevoorderlijk is voor de informatievrijheid.

   Maar wie nooit te snel gereageerd heeft werpe de eerste steen.

 4. Ancilla gefeliciteerd!

  Ook de andere kandidaten vond ik sterk trouwens. Kanjers allemaal, jullie geven energie! 🙂
  Ik wordt blij van de gedachten in de toekomst meer van jullie te zien. Goed team!

 5. goed team als het echt beter en anders word dan wat nu in de 2e en 1e kamer hebben zitten de banken en alle instellingen die werken met ons belasting geld en wat er nu naar de EU gaat het kan anders en beter er is geen overzicht voor de Nederlanders de EU doet maar wat daar is ook geen echt overzicht meer en wij geen inspraak

  gr.Norbert

 6. Ancilla veel succes, ik hoop van harte dat wij
  de tweede kamer mogen bezetten met zoveel
  mogelijk stoelen , al ben ik met het minimale
  net zo tevreden . Met dat podium en juiste
  aanpak kan de Piratenpartij heel groot worden.
  Daar ben ik van overtuigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.