Janmaarten Batstra

MUZIKANTEN EN CONSUMENTEN
HOREN TE PROFITEREN
VAN MUZIEK, BUMA-STEMRA NIET

Als ik mensen vertel dat ik kandidaat ben voor de Piratenpartij, word ik meestal met een verbaasde en vaak licht afkeurende blik aangekeken. “De Piratenpartij, dat is toch die partij die gratis wil downloaden?” Mijn antwoord is ondertussen steevast: Dan zie je maar een heel klein deel van onze standpunten en idealen! De Piratenpartij is voor vrij downloaden voor persoonlijk gebruik, als stok achter de deur voor het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen die goed zijn voor artiest en consument. Zonder “illegaal” downloaden was er geen Spotify geweest, geen Netflix etc. etc. En het feit dat deze diensten aanslaan, betekent dat mensen graag bereid zijn om te betalen voor dit soort zaken, als het maar voldoende gebruikersgemak met zich meebrengt.

WIL JIJ DAT JE WERKGEVER
KAN ZIEN WELKE
PORNO
JIJ KIJKT? #PRIVACY

Maar de Piratenpartij is veel meer dan alleen downloaden. Hervorming van het octrooirecht, bijvoorbeeld. Octrooien moeten dienen om innovatie aan te jagen, niet om als wapen aangekocht te worden in rechtszaken. Of neem het beschermen van de privacy, een groot goed dat snel afneemt. Niet voor niets staat het hoog op de agenda van alle progressieve partijen. Maar de Piratenpartij roept dit al jaren, en niet alleen in verkiezingstijd…

En zo zijn er nog een fiks aantal punten, die allemaal terug te vinden zijn in het partijprogramma. Al met al is de Piratenpartij een gezonde partij met volwassen standpunten die getuigen van digitale kunde, toekomstvisie en de gemeenschappelijke wil om de maatschappij naar een betere toekomst te sturen. Niet voor niets zijn er piratenpartijen in meer dan 48 landen, een unicum in de mondiale politiek. Allemaal mensen die inzien dat de huidige overheden het tempo van de technologische ontwikkeling niet kunnen volgen, met afglijding van rechtsstaat en democratie tot gevolg. Hoog tijd om dit een halt toe te roepen!

PATENTTROLLEN? WEGWEZEN!

Ik sta bekend om mijn praktische aanpak. Binnen het parlement wil ik werken aan het daadwerkelijk verwezenlijken van onze standpunten. Geen gemakkelijke taak, omdat onze punten vernieuwend zijn. En in mijn huidige werk als innovatief en duurzaam ondernemer heb ik geleerd dat innovatie doorvoeren een zaak is van enthousiasme en lange adem. Deze eigenschappen zal ik dan ook meenemen naar het parlement.

DE USA LEGALISEERT
WIET
MAAR IN NEDERLAND
KAN DAT NIET?? #WTF

De komende kabinetsperiode wordt een zware. De standpunten tussen de verschillende partijen lopen steeds meer uiteen, en de toon van de debatten wordt steeds agressiever. Als de Piratenpartij straks ook vertegenwoordigd is in de Tweede Kamer, zijn daar mensen voor nodig die niet op hun mondje zijn gevallen en die stevig in hun schoenen staan. Als nieuwkomer moeten we opboksen tegen een gevestigde orde met veel meer ervaring. Dat kost kracht, uithoudingsvermogen en vastberadenheid. In dat speelveld voel ik mij thuis.

MET SPORT BEN IK VOOR
NEDERLAND,
MET POLITIEK BEN IK VOOR
DE WERELD

 

 

Volg Janmaarten Batstra op Twitter