Nieuwsbrief juni 2016

Piratenpartij.nl

Nieuwsbrief juni 2016

Beste Piraat,

Hierbij ontvang je de juni nieuwsbrief van de Piratenpartij. Het nieuwsbriefteam wenst je veel leesplezier toe.

In deze nieuwsbrief:

Presidium

De komende twee Algemene Ledenvergaderingen

Op zondag 5 juni houdt de Piratenpartij haar eerstvolgende Algemene Ledenvergadering. De agenda is inmiddels vastgesteld en kun je met alle andere informatie lezen op de website. Op de agenda staan onder andere: het vaststellen van de statuten en het wijzigen en vaststellen van het huishoudelijk reglement. Deze ALV zal verder in het teken staan van de voorbereidingen op de Tweede Kamer verkiezingen van maart 2017. Kandidaat lijsttrekkers zijn uitgenodigd zich op de ALV aan je voor stellen.

Op zondag 26 juni is een speciale lijsttrekkers ALV. De agenda voor deze ALV is grotendeels bepaald door de kiescommissie. Op deze ALV kiest de Piratenpartij haar lijsttrekker voor de Tweede Kamer verkiezingen van maart 2017.

Presidiumleden

De ALV van 5 en 26 juni zullen worden georganiseerd door het handelend Presidium. Het presidium is nog op zoek naar nieuwe leden. Het presidium is verantwoordelijk voor het organiseren van de Algemene Ledenvergadering, zit de vergadering voor, maar bovenal zorgt ze dat alles zo georganiseerd is dat de leden een goed, open en inhoudelijk debat met elkaar kunnen voeren. Meld je aan door te mailen naar presidium [at] piratenpartij [dot] nl. Heb je vragen, stel die dan vooral door het presidium een bericht te sturen of te mailen naar bestuur [at] piratenpartij [dot] nl.

Bestuur

Het bestuur is deze maand voornamelijk bezig geweest met het voorbereiden van de stukken voor de ALV van 5 juni. Dat hield in het verwerken van de moties in het concept-HR en het doornemen van nieuw ingediende moties. Er is voortdurend contact geweest met het handelend Presidium om deze belangrijke ALV zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen.

Daarnaast is het functioneren van de bestaande werkgroepen geëvalueerd en heeft als resultaat daarvan een ruil plaatsgevonden van de bestuursverantwoordelijken voor de werkgroepen Communicatie en Organisatie. Floor Drost neemt de verantwoordelijkheid voor de werkgroep Communicatie vanaf nu voor zijn rekening en Roland Louter voor de werkgroep Organisatie (vrijwilligers). Ook is het proces van publiceren van notulen van vergaderingen opnieuw bekeken. De huidige vorm, via de wiki, is te complex en tijdrovend en vergt te veel kennis, waardoor een te hoge drempel bestaat voor deze publicaties. Dankzij de inzet van Rico is een voorlopige oplossing gevonden en geïmplementeerd. Uiteraard vormen ook de voorbereidingen voor de verkiezingen een regelmatig terugkerend punt op de agenda. Met de werkgroep Verkiezingen en de programmacommissie is regelmatig overleg geweest.

Na de komende ALV zal weer meer tijd beschikbaar komen voor het werken aan een verdere professionalisering van de organisatie. Dit is, met name in het licht van de komende verkiezingen en de effectiviteit die daarbij onontbeerlijk is, broodnodig.

Piratenpartij Amsterdam

ALV

Op de Algemene Ledenvergadering van 29 mei is Laurens Kuppens unaniem verkozen tot bestuurslid van de Piratenpartij Amsterdam.

Kroegmeet Piratenpartij Amsterdam in café Checkpoint Charlie

De kroegmeet afgelopen zondag 30 mei was een gezellige bijeenkomst. Terwijl buiten code geel losbarstte, bespraken we binnen het project Crowdsource Europe om een People’s Constitution te crowdsourcen met initiatiefnemers Matthijs Pontier en Thomas de Groot. Met wat nieuwe gezichten en oude bekenden werd het een avond met inspirerende discussies over de koers van de Piratenpartij Amsterdam.
Dank aan café Checkpoint Charlie voor de gastvrijheid en de heerlijke borrelhapjes!
Ben jij benieuwd naar de Piratenpartij Amsterdam en draag je de volgende keer ook bij aan een succesvolle avond? Houd onze website in de gaten voor de datum van de volgende kroegmeet.

Crowdsource Europe: Schrijf mee aan een nieuwe grondwet voor de EU

Matthijs Pontier en Thomas de Groot hebben in de New Democracy Dome op de Europe by People Fabcity Campus het project Crowdsource Europe gelanceerd. Met dit project willen ze een People’s Constitution voor Europa crowdsourcen. Thomas de Groot kondigde het project aan, Bart Cosijn vertelde over zijn ervaringen met het organiseren van de G1000 Burgertoppen in Amsterdam en zijn reis naar IJsland. Matthijs Pontier gaf een presentatie over e-democracy en Katrín Oddsdóttir van de Constitution Committee in IJsland stuurde een inspirerende video.
Je kunt hier meeschrijven aan een nieuwe grondwet voor Europa via het YourPriorities e-democracy platform, of je opgeven als vrijwilliger of redacteur voor de grondwet. Het is de bedoeling dat er door heel Europa crowdsourcing sessions gehouden gaan worden. Wil je er een organiseren, neem dan contact op met Matthijs Pontier.

Feestelijke begrafenis van TTIP en CETA

Zaterdag 28 mei hebben we met een brede coalitie van organisaties gedemonstreerd tegen TTIP en CETA. We liepen in een “vrolijke begrafenisstoet” door het centrum met een lijkkist om “de verdragen te begraven”. Matthijs Pontier liep samen met andere sprekers voorop in de begrafenisstoet en sprak deze afscheidswoorden voordat TTIP en CETA onder de zoden werden gestopt.
In de stoet was Isabelle Vardar was te bewonderen als monddood gemaakte Vrouwe Justitia. Onder andere de NOS en het Parool hebben foto’s gemaakt en over de demonstratie bericht.

Campus Party

Op Campus Party in de Jaarbeurs Utrecht gaf Matthijs Pontier een presentatie over technologie en ethiek. Hij vertelde onder andere hoe de ethische modellen die hij ontwikkelde aansluiten op de visie van de Piratenpartij. Het was een mooi Piratenpartij-onderonsje, want Ancilla kondigde hem aan.

Tegenlicht meetup Bredevoort

Matthijs Pontier sprak via een livestream op de Tegenlicht meetup Bredevoort naar aanleiding van de uitzending Volk, macht en Varoufakis over e-democracy als alternatief voor partijpolitiek en het crowdsourcen van een grondwet, De aanwezigen waren enthousiast dat de Piratenpartij als enige partij openlijk het manifest van DiEM’25 ondersteunt.

Cannabis Bevrijdingsdag

Zondag 12 juni staat de Piratenpartij weer op Cannabis Bevrijdingsdag.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Matthijs Pontier is lid geworden van de werkgroep politieke relevantie, om participatie via e-democracy te promoten. Op de Fabcity campus toont het Waterschap hoe je met groene muren en daken het regenwater geleidelijk weg kan laten lopen om zo overstromingen te voorkomen, hoe afvalwater gebruikt kan worden om de stad te verwarmen en hoe je als bewoner mee kan werken aan een circulaire stad.

Woensdag zullen we vragen stellen over Free and Open-Source Software (FOSS), in navolging van de Piratenpartij Delft.

Afdeling Enschede

De Enschedese Piraten ontmoeten elkaar elke dinsdagavond vanaf 19:00 bij makerspace TkkrLab (Tegenover UT, Hengelosestraat 525, Enschede).

Piratenpartij Eindhoven

Zaterdag 28/5 waren we met een paar (oud)piraten aanwezig bij de #040TTIPvrij demonstratie. Ik heb vanuit de organisatie positieve reacties gehad op onze aanwezigheid.
Afgelopen Piratencafé was ondanks een paar afmeldingen toch nog een mooie avond. De insteek is om voortaan de derde vrijdag van oneven maanden samen te komen. Schrijf 15/7 dus vast in de agenda!
De bedoeling is om allereerst een leuke club te krijgen die samen praat en ideeën uitwisselt en die nieuwe bezoekers/leden welkom heet en introduceert in het piraten gedachtegoed.
Als er vervolgens voldoende animo is zal heel pragmatisch bekeken worden welke acties verder zullen worden opgepakt.
We zoeken altijd vrijwilligers om op Facebook te bloggen, te flyeren of op welke wijze dan ook te helpen groter en groter te worden.
Informatie of vragen: eindhoven [at] piratenpartij [dot] nl.

Piratenpartij Limburg

De Piratenpartij Limburg zoekt voor Pinkpop (10, 11 en 12 juni) vrijwilligers (m/v/?)
Die rond het Pinkpopterrein (in Landgraaf) willen flyeren (een of meerdere dagen) voor de Piratenpartij. Voor een slaapplaats (wel zelf luchtbed & slaapzak & Piratenpartij T-shirt meebrengen) en voor eten en drinken wordt gezorgd.

Aan melden kan via Peter of via het contact formulier op www.hopel.nl.

Piratenpartij Utrecht

De Piratenpartij Utrecht heeft alweer haar vierde bijeenkomst van 2015 gehad, dit keer wat groter dan normaal. We hebben op donderdag 19 mei een informatieavond georganiseerd met als thema Nieuwe Democratie. Sprekers waren Jelle de Graaf en Rogier Huurman. Er waren tien aanwezigen onder wie enkelen die nog nooit eerder bij een Piratenbijeenkomst zijn geweest.
Onze eerstvolgende kroegmeeting is 21 juni.

Piratenpartij Delft

De Piratenpartij Delft heeft op woensdag 25 mei een kennis- en discussiebijeenkomst over vrije opensourcesoftware (FOSS) georganiseerd voor de gemeente Delft. Het verslag kun je op onze site teruglezen.

Recente blogposts

Aankondiging ALV 26 juni 2016 – Lijsttrekkersverkiezing
Geschreven door: Redactie op 28 mei 2016

Europe by the People: PPA gaat Europese grondwet crowdsourcen
Geschreven door: Matthijs Pontier op 25 mei 2016

Panama paper infographic
Geschreven door: thijs markus op 18 mei 2016

Alternatief voor het downloadverbod?
Geschreven door: Jos . op 11 mei 2016

De Piratenpartij zoekt een lijsttrekker
Geschreven door: Redactie op 11 mei 2016

TTIPLeaks laten zien: TTIP is nog erger dan we al voorspelden
Geschreven door: Matthijs Pontier op 6 mei 2016

Kalender

1 juni 2016, 20:30Bestuursvergadering
5 juni 2016, 12:00Algemene Ledenvergadering
7 juni 2016, 20:00Meeting Enschede
9 juni 2016, 20:30Overleg Werkgroep Communicatie
10 juni 2016, 19:30Kroegmeet Haarlem
10 juni 2016, 20:00Kroegmeet Zwolle
10 juni 2016, 20:00Kroegmeeting Delft
10 juni 2016, 20:30Kroegmeet Groningen
12 juni 2016, 14:00Piratenpartij op Cannabis Bevrijdingsdag 2016
14 juni 2016, 20:00Meeting Enschede
15 juni 2016, 20:30Bestuursvergadering
17 juni 2016, 20:30Kroegmeeting Leiden
21 juni 2016, 20:00Meeting Enschede
23 juni 2016, 20:30Overleg Werkgroep Communicatie
24 juni 2016, 19:30Kroegmeeting Zandvoort
24 juni 2016, 20:30Kroegmeet Groningen
24 juni 2016, 20:30Kroegmeeting Den Haag
26 juni 2016, 12:00ALV: Verkiezing lijsttrekker
26 juni 2016, 14:00Bestuursvergadering
28 juni 2016, 20:00Meeting Enschede
29 juni 2016, 20:30Bestuursvergadering

Nieuwsbrief info

Heb je zaken voor in de nieuwsbrief, agenda-items, heb je vragen, wil je helpen of een oproep doen? Mail naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl

Deze nieuwsbrief wordt opgemaakt in html. Voor een archief met verzonden nieuwsbrieven of als deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven per e-mail kun je terecht op de website: Piratenpartij Nieuwsbrief

Facebook

Deze e-mail is verstuurd naar {email} omdat je lid bent van de Piratenpartij en/of aangemeld bent om de nieuwsbrief van de Piratenpartij te ontvangen. Klik hier om je aanmelding te wijzigen of om je af te melden.