Nieuwsbrief 2015-02

PPLogo-po-black

Nieuwsbrief 2015-02

In deze nieuwsbrief:

In deze nieuwsbrief staat de campagne van de Noord-Hollandse Piraten voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart 2015 centraal.

 

Provinciale Staten 2015

Campagne Provinciale Statenverkiezingen Noord-Holland

De campagne voor de Provinciale Staten van Noord-Holland is in volle gang. Interviews zijn gegeven, artikelen geschreven en acties staan klaar om de wereld in geslingerd te worden. Onze kandidaten en ons verkiezingsprogramma en een overzicht van onze activiteiten is te vinden op onze website stempiraat.nl.Vol overtuiging en enthousiasme werken we keihard om opnieuw een zetel binnen te slepen, maar we hebben jouw hulp nodig. Dus heb je tijd om te flyeren, posters te plakken of op een andere manier bij te dragen aan de campagne, neem dan contact op met de coördinator in jouw regio!

Dit zijn de lokale coördinatoren:

Coördinator Den Helder en omgeving: Jenneke Koorn, jenneke [at] piratenpartij [dot] nl
Coördinator Enkhuizen en omgeving: Rachel Cabenda, rcabenda [at] hotmail [dot] com
Coördinator Alkmaar en omgeving: Roland Louter, roland.louter [at] piratenpartij [dot] nl
Coördinator Haarlem en omgeving: Thorwald “Bokkie” Peeters, bokkie [at] piratenpartij [dot] nl
Coördinator Zaanstreek: Jenneke Koorn, jenneke [at] piratenpartij [dot] nl
Coördinator Amsterdam en Diemen: Max Oosterbeek, max.oosterbeek [at] piratenpartij [dot] nl
Coördinator Amstelveen: Mira de Vries, mira [at] dds [dot] nl
Coördinator Uithoorn en omgeving: Joran de Jong, jorantibor [at] piratenpartij [dot] nl
Coördinator Hilversum en omgeving: Rico Brouwer, rico [at] piratenpartij [dot] nl
Coördinator Hoorn en omgeving: Puck Mol, puckmol [at] hotmail [dot] com

Interviews met onze kandidaten:

Wij presenteerden op 28 januari onze verkiezingsprogramma en poster: Minder politiek en meer democratie. Je kunt ons volledige programma hier lezen (pdf). In het Noordhollands Dagblad van vandaag staat een stuk over onze onze perspresentatiemet een foto van lijsttrekker Charif Mewsen onze poster: Minder Politiek; Meer Democratie!Jong en radicaal anders. Scan van de krant hier.
Matthijs Pontier schreef voor Joop een stuk over hoe een basisinkomen ons zou kunnen verlossen van privacy-inperkende controles, bureaucratie en armoede. Ook beschrijft hij hoe de vrijheid die een basisinkomen biedt, mensen stimuleert om innovatieve ondernemingen te starten. En dat is wat we nodig hebben om extra banen te creëren en de economie een nieuwe impuls te geven.
Zijn we wel baas in eigen brein? DJBroadcast interviewde Matthijs Pontier over drugsbeleid:
Onze lijsttrekker Charif Mews schreef een opiniestuk voor DeFusie.
“De politiek remt de economie met onzinnige belastingwetgeving die multinationals bevoordeelt, maar de start-ups en het MKB (Midden- en kleinbedrijf) benadelen. Terwijl juist de start-ups en het MKB voor banengroei en innovatie zorgen.”
Vandaar ook onze slogan: “Minder Politiek, Meer democratie” op deze poster.
De dorpsraad Badhoevedorp wil de Provinciale Statenverkiezingen graag in lokaal perspectief trekken. De Piratenpartij richt zich graag op het lokale, dus werkt hier graag aan mee. Wij konden ons onder andere onderscheiden door slimme oplossingen te bieden voor overlast door Schiphol. Je kunt dit teruglezen via ons antwoord op deze vraag.
Op 11 februari gaf onze lijsttrekker Charif Mews een gastles op het Montessori Lyceum Amsterdam over politieke vernieuwingen.
Op 13 februari was hij te bewonderen bij De Idee #7, een filosofische talkshow van de SSBA Salon in de Stadsschouwburg Amsterdam! Hier vertelde hij hoe de overheid met snelle technologische ontwikkelingen en hun impact op de samenleving moeten omgaan.
Op Valentijnsdag ‘is de Vonk overgeslagen tussen de Piraten en de Groenen. Omdat ‘de liefde wederzijds bleek’ en we veel interesses bleken te delen, hebben we gezamenlijk een manifest geschreven, dat ook gepubliceerd is op Sargasso:
Charif Mews:
Matthijs Pontier werd op 19 februari door GetmixedRadio Station geïnterviewd over drugsbeleid. Je kunt het hier terugluisteren en terugzien:
De Piratenpartij was mede-organisator van het protest voor meer democratie op universiteiten en daarbuiten. Matthijs Pontier gaf een speech voor het Maagdenhuis, ongeveer een uur voordat De Nieuwe Universiteit hier introk om te werken aan een nieuwe democratie:
Matthijs Pontier, Isabelle Vardar en diverse andere Piraten zijn aanwezig in het Maagdenhuis en actief betrokken bij de beweging voor democratisering van universiteiten. Inmiddelsis deze beweging voor democratisering overgeslagen naar diverse andere organisaties, waaronder thuiszorgers in Oss, medewerkers op Schiphol en studenten in Groningen, en heeft zelfs geleid tot internationale aandacht. De verwachting en hoop is dat de beweging zichals een olievlek verder zal verspreiden.

Meer info

terug naar boven ↑

 

Update van het Bestuur

Status ledenadministratie

Op dit moment is er een kleine achterstand ontstaan in de verwerking van mutaties. Hiervan zijn wij ons bewust en we hebben maatregelen genomen om de achterstand zo snel mogelijk weg te werken. Indien je wacht op een bericht over je in- of uitschrijving, onze excuses, we werken er aan.

Penningmeester

Momenteel wordt er gewerkt aan de verslaglegging van 2014, deze zal hier te vinden zijn. De begroting voor dit jaar is goedgekeurd door de ledenraaden staat hier.
We hebben een nieuwe donatiemogelijkheid, de Guldencoin. Dit is een cryptocurrency van Nederlandse bodem. We hebben er voor gekozen om donaties in Guldencoin te accepteren omdat we de coin kunnen gebruiken als betaalmiddel. Het is zelfs mogelijk om campagnemateriaal aan te schaffen met Guldencoin en dat maakt het voor ons bruikbaar. Wist je dat we tijdens de campagne voor de Europese verkiezingen 7 bitcoin hebben besteed aan drukwerk? Dit is het donatieadres van de Guldencoin.

het-roer-moet-om

Meer info

terug naar boven ↑

Read More Read More

Ondertussen in Den Haag…

Massale oproep aan providers: stop met de bewaarplicht, nu!

Nog niet gedaan? Teken dan nu ook het initiatief om te stoppen met de illegale bewaarplicht:

De Bewaarplicht voor de rechter:

De helden van de providers SpeakUp, Voys Telecom en BIT stonden samen met een aantal andere organisaties afgelopen woensdag in de rechtbank tegenover de Nederlandse Staat. De eis is helder: stel per direct de Wet bewaarplicht buiten werking. Het oordeel van de rechter laat nog een paar weken op zich wachten.
Helaas lieten alle grote providers het afweten en durfden ze dit gevecht met de Staat niet aan. Lees hier meer: De bewaarplicht staat voor de rechter.

NSA en GCHQ hacken Nederlands sim-kaarten bedrijf – vragen aan minister Plasterk

Uit gelekte Snowden-documenten blijkt dat het Nederlandse bedrijf Gemalto, dat o.a. simkaarten maakt, is gehackt door de Britse en de Amerikaanse geheime diensten.
Door deze hack hebben de geheime diensten toegang gekregen tot de sleutels die het communicatieverkeer tussen de simkaart van een mobiele telefoon en de provider versleutelen. Met zo’n sleutel kan het verkeer ook worden ontsleuteld en worden afgeluisterd. We weten uit de leaks dat dit bedrijf simkaarten heeft geleverd aan Nederlandse providers, zoals Vodafone en KPN. Dat deze sleutels massaal zijn gestolen is dan ook groot nieuws met een enorme impact, mogelijk ook voor de Nederlandse burger.

controleer-small

Meer info

terug naar boven ↑

Internationaal

 

De documentaire CitizenFour van Laura Poitras over Edward Snowden heeft de Oscar voor beste documentaire gewonnen. Op woensdag 4 maart is deze docu ook te zien bij Spui25 in Amsterdam. Na afloop is er een discussie.

Blogs Julia Reda:

Ich habe €1 Million aufgestellt, um zu demonstrieren, dass Sicherheit und Freiheit keine Gegensätze sind.
Europa muss an der Unterstützung von Verschlüsselung und der Ablehnung von Überwachung festhalten. https://juliareda.eu/2015/02/verschluesselung-unterstuetzen-ueberwachung-ablehnen/
Reform des Urheberrechts: Kunst- und Kreativschaffende, sagt mir Eure Meinung.
globe

Meer info

terug naar boven ↑

Regionaal

Hoeksche Waard

Eneco heeft het initiatief genomen om in de Hoeksche Waard, op diverse plekken windmolens te plaatsen.
Ook in de Gemeente Binnenmaas wil Eneco windmolens plaatsen bij de Oude Maas. Dit komt in feite door het energieakkoord. De Provincie heeft de bevoegdheid om de gemeente aan de kant te schuiven. Dit is ook gebeurd in de gemeente Korendijk. Doordat gemeente Binnenmaas heeft aangegeven aan de provincie om zelf aan het stuur te zitten kan de gemeente meer de regie houden. Bij de informatieavonden werd te kennen gegeven dat dat niet van harte ging.
Op de website van de gemeente echter is te zien dat een van de wethouders een bijbaan heeft bij eneco.
Tot 14 februari kon er een zienswijze worden ingeleverd betreffende de nota Reikwijdte en detailniveau een soort plan van aanpak voor de milieueffectrapportage. Dit is ook gebeurd.
De lokatie Oude Maas is gedeeltelijk geprojecteerd in een gebied dat deeluit maakt van de ecologische hoofdstructuur(EHS).
De windmolens die er wellicht komen staan verkeerd geprojecteerd in verband met de EHS/Natura 2000.
De Oude Maas is een drukke verkeersroute over water. Plaatsing van windmolens staat op gespannen voet met de veiligheid. De burgemeester zou meer informatie verschaffen hierover omdat hij spreekbuis is voor de gemeente in de Veiligheidsregio Zuid-Holland-zuid. Al bij de informatieavonden begin 2014 heeft hij beloofd om aan de Inwoners van de gemeente hier meer duidelijkheid over te krijgen. Nu 1 jaar verder hebben we nog niks gehoord.
We houden vinger aan de pols wat dat betreft.
Ook buurgemeente Barendrecht is boos. Langs de oever van de Oude Maas hebben zij geïnvesteerd in een recreatieve zone (groenblauw)
Bewoners aan de zuidkant van Barendrecht gaan stappen ondernemen.
Zij hebben met succes de CO2 oplsag weggeprocedeerd.

Delft

We hebben in Delft besloten om de maandelijkse kroegmeeting te verplaatsen van de 1e vrijdag naar de 2e vrijdag van de maand. De volgende kroegmeeting is dus op vrijdag 13 maart.
regionaal

Afdelingen

terug naar boven ↑

Nieuws uit de Werkgroepen

Communicatie

Blogs in februari:

In de maand februari zijn er 2 persoonlijke opiniestukken over het basisinkomen verschenen.
Eentje contra van Gijs Overvliet: Het basisinkomen nader bekeken
Verder een blog van Charif Mews: De (verouderde) politieke klasse is het probleem
Een blog van David van Deijk: Onbeperkt tappen
En tot slot een blog van Steven Russchenberg over de nieuwe “Growshopwet” Het verbod op tuincentra en meer onzinnigheid van het gedoogbeleid
LR

Meer info

terug naar boven ↑

Vrijwilligers/vacatures

We zoeken altijd vrijwilligers voor verschillende werkgroepen, dus als je je wilt inzetten voor een vrije informatiesamenleving, mail dan wat je interesse is of wat je wilt doen naar vrijwilligers [at] piratenpartij [dot] nl

dekzwabber

Alle vacatures

terug naar boven ↑

Oproepen

Provinciale Staten Noord-Holland

De afgelopen maanden zijn we hard bezig geweest met het samenstellen van een mooi campagneteam, maar we zijn nog op zoek naar meer vrijwilligers. Kijk op onze site voor een overzicht van onze openstaande functies. Je kunt je aanmelden voor een van deze functies, of een andere rol als vrijwilliger, door te mailen naar joran.tibor [at] piratenpartij [dot] nl. Blijf je liever op je luie stoel zitten, of heb je soms maar een minuutje de tijd? Ook dan kun je helpen! Kijk daarvoor op onze website.
Verder kun je onze activiteiten volgen door op onze Facebook-pagina te kijken en ons Twitter-account te volgen.
Nieuwe vrijwilligers die willen helpen met acties voor de PS-verkiezingen kunnen mailen naar joran.tibor [at] piratenpartij [dot] nl
dekzwabber

Alle vacatures

terug naar boven ↑

Kalender

Iedere nieuwsbrief vind je een overzicht van alle Piraten-bezigheden die bij ons bekend zijn. Heb je evenementen, flyer-acties of iets anders waarvan je vindt dat elke piraat het zou moeten weten, mail dit dan naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl zodat we de agenda op de site en in onze nieuwsbrief kunnen bijwerken.

NB: Inzendingen later dan de 28e van elke maand kunnen helaas niet altijd meer worden opgenomen in de nieuwsbrief.

iedere dinsdag, 20:30 uurLedenraadsvergadering
3 maart, 20:00Meeting Enschede
6 maart, 20:30Kroegmeeting Groningen
7 maart, 19:30Kroegmeeting Heerlen
10 maart, 20:00Meeting Enschede
11 maart, 20:30Bestuursvergadering
13 maart, 19:30Kroegbijeenkomst Haarlem
13 maart, 20:00Kroegmeeting Delft
17 maart, 20:00Meeting Enschede
20 maart, 20:30Kroegmeeting Amsterdam
20 maart, 20:30Kroegmeeting Groningen
24 maart, 20:00Meeting Enschede
25 maart, 20:30Bestuursvergadering
29 maart, 14:00Bestuursvergadering
31 maart, 20:00Meeting Enschede

Nieuwsbrief info

Heb je zaken voor in de nieuwsbrief, agenda-items, heb je vragen, wil je helpen of een oproep doen? Mail naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl

Deze nieuwsbrief wordt opgemaakt in html. Voor een archief met verzonden nieuwsbrieven of als deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven per e-mail kun je terecht op de website: Piratenpartij Nieuwsbrief →

newsletter

Archief

Deze e-mail is verstuurd naar {email} omdat je lid bent van de Piratenpartij en/of aangemeld bent om de nieuwsbrief van de Piratenpartij te ontvangen. Klik hier om je aanmelding te wijzigen of om je af te melden.


Facebook

Twitter

Youtube