Nieuwsbrief 2014-05

PPLogo-po-black

Nieuwsbrief 2014-05

In deze nieuwsbrief:

 

Ahoy piraat!Er is de afgelopen maanden keihard gewerkt door alle vrijwilligers om ons door de campagne voor zowel de Gemeenteraadsverkiezingen als de Europese Parlementsverkiezingen te slepen. Daarom verdienen onze vrijwilligers een korte pauze om bij te komen en vind je in deze nieuwsbrief geen categorieën maar een snelle update en de hoogst nodige informatie. Vanaf volgende maand ontvang je weer een volledig gevulde nieuwsbrief zoals je gewend bent.

Europese Parlementsverkiezingen

In Nederland hebben we tijdens de afgelopen verkiezingen gestreden voor een plekje op een van de 26 MEP zetels in het Europees Parlement. De Piratenpartij behaalde vlak voor deze campagne haar eerste electorale succes tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen eind maart en had de kans hierop voort te borduren. We hadden iets minder dan 4% van de stemmen nodig om een zetel te bemachtigen.

Tijdens de scholierenverkiezingen zag het er goed uit voor ons. Met 14.5% werd de Piratenpartij als de tweede grootste partij verkozen. Helaas hebben we dit niet verzilverd in de uiteindelijke uitslag. Met 0,8% (40208) van de stemmen bleven we ver beneden het benodigde percentage steken, waardoor er nog geen Nederlandse piraat naar Brussel gaat. Wel zouden we met dit percentage een zetel in de Tweede Kamer bemachtigen en is er een duidelijke stijging van het aantal stemmen ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 te zien.

Op Europees niveau behaalde de piratenbeweging een succes, hoewel dit niet direct zo voelt voor veel van de vrijwilligers die zich tijdens de campagne hebben ingezet voor hun partij.

De cijfers in Zweden liegen er niet om. Met een eindresultaat van 2.2% mogen zowel Christian Engström als Amelia Andersdotter helaas niet blijven. Volgens de cijfers verliest de Zweedse Piratpartiet 215,524 stemmen, ondanks een verhoging van het aantal stemmers met 489,992; een toename van 5% in opkomst.

In Duitsland behaalt de Piratenpartei met 1,4% hun eerste zetel in het Europees Parlement, waardoor Julia Reda de beweging mag gaan vertegenwoordigen in Brussel. De opkomst van 47,9% leverde onze oosterburen 424.510 stemmen voor de piraten op.

In Tsjechië waren de verwachtingen hoog gespannen rond de hoge peilingen voor de Pirátská strana. Met 4.78% van de stemmen kwamen ze akelig dicht bij de benodigde 5% voor een zetel. Het tekort was slechts 3,337 stemmen en de partij heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de kiesdrempel, waardoor het in theorie nog mogelijk is dat Ivan Bartos zich alsnog bij Julia Reda voegt.

In de overige 11 landen waar de piraten vertegenwoordigd waren tijdens deze verkiezingen werd helaas ook niet voldoende stemmen verzameld voor een zetel. Het totaal aantal stemmen is echter indrukwekkend te noemen. Met bijna een miljoen stemmen is de partij nu een niet te ontkennen factor in de Europese politiek.

PP-EP2014

 

Oproepen

Roel van Dijnen zoekt piraten Oost-Brabant en Noord-Limburg
“Ik wil graag weten of er in Oost Brabant / Noord-Limburg ‘sluimerende Piraten’ zijn die graag actief willen worden.
Daarbij denk ik in eerste instantie aan houden van kroegmeets, flyeren of posters plakken of contact zoeken met regionale media, lokale politici of bedrijven.

Ikzelf woon in Griendtsveen en wil helpen met opzetten van groepen in regio Helmond, Deurne, Asten, Venray, Horst a/d Maas, Sevenum of Venlo.
Eerlijk is eerlijk, ik heb niet veel tijd en geld, maar iemand moet het begin maken. En samen staan we sterk!
Dus hopelijk doet goed voorbeeld goed volgen en kunnen anderen dit initiatief overnemen, waar dan ook in Nederland natuurlijk 🙂
Mijn insteek is: Informeel en ongedwongen, maar wel serieus met doelen voor ogen.”

Contact opnemen kan via Roel [at] VanDijnen [dot] nl of 06 4878 6808 (tussen 18:00 & 21:00).

wantu

 

Vrijwilligers/vacatures

We zoeken altijd vrijwilligers voor verschillende werkgroepen, dus als je je wilt inzetten voor een vrije informatiesamenleving, mail dan wat je interesse is of wat je wilt doen naar vrijwilligers [at] piratenpartij [dot] nl

In de spotlight

Redacteur nieuwsbrief
Voor de nieuwsbrief zijn we op zoek naar een redacteur. De werkzaamheden zullen met name bestaan uit het opvolgen van eerdere berichten in de nieuwsbrief en het zorgen voor content. Meer info →

dekzwabber

Alle vacatures

 

Kalender

Iedere nieuwsbrief vind je een overzicht van alle Piraten-bezigheden die bij ons bekend zijn. Heb je evenementen, flyer-acties of iets anders waarvan je vindt dat elke piraat het zou moeten weten, mail dit dan naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl zodat we de agenda op de site en in onze nieuwsbrief kunnen bijwerken.

NB: Inzendingen later dan de 25ste van elke maand kunnen helaas niet altijd meer worden opgenomen in de nieuwsbrief.

iedere dinsdag, 20:30Ledenraadsvergadering
wo. wk 23 & 25, 20:30Bestuursvergadering
vr. 13 juni 2014, 20:00 – 23:30Kroegbijeenkomst Breda
zo. 15 juni 2014, 14:00 – 22:00

Cannabis Bevrijdingsdag

zo. 6 juli 2014, 13:00 – 17:00

Algemene Ledenvergadering (ALV)

Google_Calendar

Alle data

 

Nieuwsbrief info

Heb je zaken voor in de nieuwsbrief, agenda-items, heb je vragen, wil je helpen of een oproep doen? Mail naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl

Deze nieuwsbrief wordt opgemaakt in html. Voor een archief met verzonden nieuwsbrieven kun je terecht op de website: Piratenpartij Nieuwsbrief →

Om deze nieuwsbrief voortaan in je mailbox te ontvangen, meld je je hier aan.

newsletter

Archief


Facebook

Twitter

Youtube