Nieuwsbrief 2014-04

PPLogo-po-black

Nieuwsbrief 2014-04

In deze nieuwsbrief:

 

Ahoy piraat!De laatste nieuwsbrief voor de Europese Parlementsverkiezingen staat grotendeels in het teken van nieuwe uitdagingen. Een aantal nieuwe afdelingen in wording, een nieuwe campagne, een nieuwe website en zelfs de nieuwsbrief is in een nieuw jasje gegoten!

 

Campagne EP2014

De Piratenpartij heeft de afgelopen tijd veel goeds gedaan voor de campagne. Denk bijvoorbeeld aan het debat in Schagen, dat door ons met twee derde van de stemmen gewonnen werd.

Ook was er de persconferentie op 23 april 2014 waarbij er een constructieve discussie ontstond met de aanwezige journalisten over politieke issues. Een mooi voorbeeld van de aandacht die dit heeft gegenereerd is te vinden op het blog van Roelf Renkema, die zijn vertrouwen uitspreekt naar aanleiding van de persconferentie.

Verder zijn veel mensen bezig met het ontwerpen van nieuwe posters bij de nieuwe slogans die zijn verzonnen door de leden. – Door: Charif Mews

index

 

Campagneboot

Vanaf 1 mei zal de campagneboot van de Piratenpartij weer door het land varen. Daarbij zijn vrijwilligers nodig die aan de wal of aan boord mee willen helpen met zoveel mogelijk aandacht te genereren voor onze standpunten!

De steden waar je de campagneboot zult kunnen bezoeken zijn als volgt (data onder voorbehoud):

  • Groningen (2 mei)
  • Zwolle (5 mei)
  • Almere (7 mei)
  • Utrecht (9 mei)
  • Rotterdam (12 mei)
  • Delft (14 mei)
  • Den Haag (16 mei)
  • Leiden (19 mei)
  • Amsterdam (20 mei)

Op dit moment is er in bijna alle steden iemand als aanspreekpunt die de activiteiten coördineert. Indien je interesse hebt om mee te helpen, een leuke actie weet tijdens het verblijf van de boot, een stukje mee wilt varen of op een andere manier betrokken wilt zijn, stuur dan een mailtje naar vrijwilligers [at] piratenpartij [dot] nl met “campagneboot [de stad waar je wilt helpen]” in het onderwerp, dan word je zo snel mogelijk in contact gebracht met de persoon die in jouw stad de activiteiten coördineert.

index

 

Update van het Bestuur

De voorbereidingen voor de Europese Parlementsverkiezingen zijn in volle gang. Een groot deel van de bestuurders is hiermee bezig, maar het meeste werk wordt gedaan door de enthousiaste vrijwilligers in het campagneteam en door de kandidaten. Op naar 22 mei! Laat zien dat we de grootste van Europa zijn.

Secretaris Gerben Brands legt per 1 juni 2014 zijn bestuurstaken neer. Er zullen bij de eerstvolgende ALV meerdere vacatures voor het Bestuur open gesteld worden, mede om daarmee het aantal bestuursleden te vergroten. Dus heb je interesse in een meer formele functie in de partij, houd dan de nieuwsbrief en de website in de gaten voor meer informatie hierover.

In diverse plaatsen zijn er vrijwilligers actief met het opzetten van een lokale afdeling. Deze initiatieven doen het bestuur erg goed en we juichen dit dan ook toe. Inmiddels is ook een kleine start gemaakt met het opzetten van de jongerenafdeling, wil je hier meer van weten abonneer je dan op de mailinglijst.

De redactie heeft gevraagd om een update van de financiën, maar deze is helaas nog niet beschikbaar.

het-roer-moet-om

 

Update van de Ledenraad

De redactie heeft gevraagd om een update van de Ledenraad, maar heeft deze helaas niet ontvangen.

 

Werkgroep: ICT

De werkgroep ICT heeft een bewogen tijd achter de rug en zit midden in een aantal grote projecten. Daarom zetten we hun werk deze maand extra in het zonnetje.

Doorstart van de werkgroep
Enkele betrokkenen bij de werkgroep ICT hebben in het begin van dit jaar een plan van aanpak geschreven op verzoek van de werkgroep ‘Organisatie’. Dit plan is aan het bestuur aangeboden, dat haar steun hiervoor uitgesproken heeft.

Met ingang van april is de doorstart van de werkgroep ICT een feit. Er zijn nieuwe servers bij gekomen en momenteel wordt er druk gewerkt om hier al onze diensten naar over te zetten. Daarnaast wordt er voortdurend overlegd om onze interne processen te stroomlijnen.

Ben je een techneut en wil je weten hoe de Piratenpartij haar servers inricht? De meeste van onze configuraties zijn openbaar inzichtelijk en natuurlijk vrij over te nemen! Kijk daarvoor op onze Github en stuur een ‘pull request’ als je zelf verbeterideëen hebt!

Heartbleed
Onze systeembeheerders zijn tot diep in de nacht in de weer geweest naar aanleiding van een bug in OpenSSL, dat voor de beveiligde https-verbinding met onze website moet zorgen. De certificaatautoriteit StartCom, waar wij een betaalde overeenkomst mee hadden, eiste een grote som geld om de potentieel gelekte certificaten in te trekken.

Onze website heeft om deze reden enige tijd met ‘self signed’ certificaten gedraaid. Deze zijn wel veilig, maar worden door de meeste browsers niet als ‘vertrouwd’ gezien. Hierdoor kregen onze bezoekers waarschuwingen van hun browser, wat voor enige onrust zorgde. Inmiddels is dit opgelost en hebben we bijna overal weer een ‘vertrouwd’ certificaat, ditmaal van GeoTrust.

Website
Het kan je bijna niet ontgaan zijn. De Piratenpartij heeft een gloednieuwe website! Deze is tegelijk met de presentatie van de kandidaten en het partijprogramma gelanceerd, ondanks de problemen met onze certificaten. De nieuwe site heeft een frisse en schone uitstraling en hoewel het voor alle vrijwilligers – ook bij ICT – nog wel even wennen is, zijn we erg blij met deze nieuwe website de EP2014 campagne in te kunnen. Uiteraard kun je de vrije en opensource broncode van de website ook inzien op Github.

Toekomstplannen
In mei blijft de migratie naar de nieuwe servers prioriteit, zodat iedereen daarna in een gestructureerde werkomgeving aan de slag kan. Daarna willen we onder andere de layout van onze subsites, zoals het forum, onder handen gaan nemen. Daar kunnen we natuurlijk wel wat hulp bij gebruiken. Stuur alvast een oriënterend mailtje naar patrick.godschalk [at] piratenpartij [dot] nl voor meer informatie over wat er te doen is en houd de website in de gaten voor concrete vacatures.

sound-cables-lawatt

 

Oproepen

Rotterdam
Rogier staat open voor meer piraten uit Rotterdam en omstreken. Niet alleen is hij onze Rotterdamse kandidaat voor de Europese Parlementsverkiezingen én de coördinator van de activiteiten rondom de campagneboot in de toegangshaven van Europa, maar ook is hij een van de drijvende krachten achter deze afdeling.

Inmiddels heeft Rotterdam ook een eigen pagina op de website, waar je meer te weten kunt komen. Neem gerust eens contact op om je vragen te stellen of betrokken te raken!

Uithoorn
Joran is voor de regio Uithoorn op zoek naar piraten, om samen bij informele bijeenkomsten over politiek en activisme te praten. Je kent hem wellicht al via zijn blogpost op de website over het ICT protocol van zijn school.

De eerste kroegmeet vindt op vrijdag 2 mei vanaf 20:00 uur plaats in Café Drinken & Zo. Vragen kan je kwijt via Twitter of per mail naar jorandejong [at] live [dot] nl

Oost-Brabant en Noord-Limburg
Roel is in Oost Brabant / Noord-Limburg op zoek naar piraten die actief willen worden. Samenkomen in kroegmeets, flyeren of posters plakken, maar ook contact zoeken met regionale media, lokale politici of bedrijven.

Zelf woont hij in Griendtsveen en hij zoekt contacten in regio Helmond, Deurne, Asten, Venray, Horst a/d Maas, Sevenum en Venlo. Samen staan we sterk! Contact opnemen kan via Roel [at] VanDijnen [dot] nl of 06 4878 6808 (tussen 18:00 & 21:00).

wantu

 

Vrijwilligers/vacatures

We zoeken altijd vrijwilligers voor verschillende werkgroepen, dus als je je wilt inzetten voor een vrije informatiesamenleving, mail dan wat je interesse is of wat je wilt doen naar vrijwilligers [at] piratenpartij [dot] nl

In de spotlight

Campagneboot
Vanaf 1 mei zal de campagneboot van de Piratenpartij weer door het land varen. Daarbij zijn vrijwilligers nodig die aan de wal of aan boord mee willen helpen met zoveel mogelijk aandacht te genereren… Lees verder →

Amsterdam-West
Jelle de Graaf, onze volksvertegenwoordiger in Amsterdam West, heeft behoefte aan ondersteuning bij zijn werk als bestuurscommissielid. Daarvoor is een aparte pagina op de website ingericht.

Ben je principieel èn pragmatisch, wil je je bezighouden met de lokale politiek van de alledag maar de grote lijnen niet uit het oog verliezen, kan je goed samenwerken én zelf verantwoordelijkheid nemen voor je eigen werk en wil je het geluid van de Piratenpartij laten horen en vormgeven in je eigen stad? Solliciteer dan snel! Meer info →

dekzwabber

Alle vacatures

 

Kalender

Iedere nieuwsbrief vind je een overzicht van alle Piraten-bezigheden die bij ons bekend zijn. Heb je evenementen, flyer-acties of iets anders waarvan je vindt dat elke piraat het zou moeten weten, mail dit dan naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl zodat we de agenda op de site en in onze nieuwsbrief kunnen bijwerken.

NB: Inzendingen later dan de 25ste van elke maand kunnen helaas niet altijd meer worden opgenomen in de nieuwsbrief.

iedere dinsdag, 20:30Ledenraadsvergadering
vanaf do. 1 mei 2014Pirates on Tour
vr. 2 mei 2014, 20:30Bijeenkomst Groningen
wo. 7 en 21 mei 2014, 20:30Bestuursvergadering
do. 15 mei 2014Conferentie Bitcoin Foundation
donderdag 22 meiVerkiezingen Europees Parlement
Google_Calendar

Alle data

 

Nieuwsbrief info

Heb je zaken voor in de nieuwsbrief, agenda-items, heb je vragen, wil je helpen of een oproep doen? Mail naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl

Voor een archief met verzonden nieuwsbrieven kun je terecht op de website: Piratenpartij Nieuwsbrief →

Om deze nieuwsbrief voortaan in je mailbox te ontvangen, meld je je hier aan.

newsletter

Archief


Facebook

Twitter

Youtube