Nieuwsbrief 2013-11

PPLogo-po-black
Nieuwsbrief 2013-11
In deze Nieuwsbrief:

Ahoy piraat!

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van november 2013. Heb je ideeën of suggesties, mail dan naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl

Algemene Ledenvergadering 2013

Van de Algemene Ledenvergadering op 17 november zijn door bestuurssecretaris Gerben notulen gemaakt. Hij heeft deze ter goedkeuring voorgelegd aan Presidium, Bestuur en Ledenraad. Op dit moment is alleen het concept beschikbaar. Zodra de notulen goedgekeurd zijn zullen deze worden gepubliceerd op de Wiki-pagina.

De uitslag van de verkiezingen op kandidaatstellingen zijn op de website gepubliceerd. Ook hier is het deels wachten op benoeming van de mensen die zich kandidaat gesteld hebben. Via deze weg willen wij hen allemaal heel hartelijk bedanken voor hun verkiesbaarstelling en wensen diegenen die met ingang van het nieuwe jaar (extra) verantwoordelijkheden op zich nemen heel veel geluk!

Campagne

Piratenpartij in het nieuws

Op vrijdag 23 november 2013 heeft Dirk Poot bij Radio 1 toelichting gegeven bij het onderwerp ‘NSA goes Holland’. De uitzending is te beluisteren op de website van Radio 1. Volgens Dirk kunnen we morgen een eind maken aan de afluisterpraktijken van de NSA door er voor te zorgen dat iedereen encryptie gaat gebruiken. Lees bij ‘Piratenpartij lanceert Operatie Envelop’ hoe jij hier aan bij kunt dragen.

Sticker-campagne

Sinds enkele weken voeren we campagne met de Obama stickers. Het drukken en verzenden heeft eventjes op zich laten wachten, maar de eerste hashtags zijn op Twitter en Facebook al te vinden. We hopen op nog veel meer foto’s! De eerste 5000 stickers zijn op, maar nieuwe voorraad is inmiddels besteld.

Bitcoin actie

Begin november richtte tyfoon Haiyan veel schade aan op de Filipijnen. De Piratenpartij heeft voor de samenwerkende hulporganisaties Bitcoins ingezameld. De opbrengst hiervan was €1301,36!

Piratenpartij lanceert Operatie Envelop

In reactie op de vele onthullingen van Edward Snowden hebben veel Nederlanders het gevoel, dat privacy op het internet tegenwoordig onmogelijk is. Het blijkt een uitdaging om de boodschap van encryptie voldoende uit te dragen. Dirk Poot stelt een oplossing voor: piraten moeten het land ingaan, om aan vrienden, familie, kennissen en geïnteresseerden uit te leggen, hoe ze zo simpel mogelijk hun e-mailverkeer kunnen versleutelen. In dit geval is ‘het perfecte’ de vijand van ‘het goede’: hoe hoger het beveiligingsniveau dat wij vereisen, hoe minder mensen het succesvol zullen gebruiken. Tijdens het Piratenweekend van 15-17 november vond de eerste bliksemcursus plaats, en op dit moment wordt er gewerkt aan helder lesmateriaal, waarmee iedereen die bij zo’n cursus is geweest, zelf de volgende cursus kan geven.

Wil je meehelpen om Nederland zijn privacy terug te geven? Kom naar één van de cryptoparties, en organiseer daarna zelf je eigen cryptoparty/bliksemcursus/privacybijeenkomst/hoe je het maar noemen wilt. Voor meer informatie mail je naar rogier.huurman [at] gmail [dot] com.

Lokale afdelingen

Piratenmeet & Cryptoparty Rotterdam

In navolging van bovenstaande, neemt Rotterdam de aftrap om het goede voorbeeld te geven.
Volgende week woensdag 4 december vanaf 20:00 uur vindt in Rotterdam een ontmoeting plaats voor Piraten, en tegelijkertijd een praktische cursus data/email beveiligen d.m.v. versleuteling. Nodig massaal je kennissen uit, ook al komen ze alleen maar voor de cryptoparty en niet voor de Piratenpartij.

De locatie is Nieuwe Binnenweg 176, in de kelder van het kantoor van de Wereld Esperanto-Vereniging. Om het ook toegankelijk te maken voor mensen die niet zo in de Piratenpartij geïnteresseerd zijn maar wel hun data willen beveiligen, is in het eerste uur de cryptoparty en gaat de bijeenkomst daarna over op partijzaken zoals het eventueel opzetten van een lokale afdeling en het organiseren van volgende ontmoetingen. Pepernoten zullen in overvloed aanwezig zijn.

Maastricht Conference

Zaterdag 14 en zondag 15 december is er een internationale bijeenkomst in Maastricht. Met name politieke piraten uit Frankrijk, Duitsland en de Benelux zullen deelnemen. Informatie, contact en inschrijven kan op de Belgische piratensite.

De Piratenpartij in Europa

In 2014 zal er een Europese Piratenpartij worden opgericht. Hiervoor wordt een gezamenlijk Europees verkiezingsprogramma (CEEP) opgesteld, waarbij een aantal stappen vooraf gaan aan de uiteindelijke stap van ratificatie. De deadline voor het uitspreken van veto’s door de internationale coördinatoren is voorbij. De leden van de deelnemende Europese Piratenpartijen mogen zich nu uit gaan spreken over het concept voor het CEEP. Zij hebben de mogelijkheid om een veto uit te spreken over delen van het CEEP. De tekst die overblijft is het gedeelde programma voor de Europese verkiezingen.

De ledenraad zal zich hier, als wettelijk vertegenwoordigend orgaan, tot 6 januari 2014 over kunnen buigen. De discussie zal in het openbaar plaatsvinden op de openbare mailinglijst van de ledenraad: ledenraad-discussie. Participatie van leden is hierdoor mogelijk, zodat de ledenraad de mening van de leden kan meenemen in haar overweging.

De programmacommissie zal het gezamenlijke Europese verkiezingsprogramma (CEEP) in het programma van de Nederlandse Piratenpartij opnemen. Het is dus niet het complete verkiezingsprogramma, daarvoor wordt nog steeds participatie gevraagd! Goede ideeën, waar de Piratenpartij zich volgens jou sterk voor moet maken, kan je nog steeds aandragen. De programmacommissie kan je helpen om van een goede idee en sterk programmapunt te maken.

De kiescommissie heeft de sollicitaties van alle kandidaten die zich hebben aangemeld voor een plaats op de kieslijst van EP2014 doorgenomen. Het is momenteel niet meer mogelijk je kandidaat te stellen. De kandidaten krijgen vanaf maandag 2 december 2013 te horen of zij uitgenodigd zullen worden voor een gesprek. Heb je je wel kandidaat gesteld maar geen ontvangstbevestiging ontvangen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met kiescommissie [at] piratenpartij [dot] nl

Update van het bestuur

Het bestuur is druk bezig met alles wat voor het einde van het jaar nog gebeuren moet. Daarom deze maand even geen update van hen in de nieuwsbrief.

Vacatures/Vrijwilligers

Afdeling Groningen heeft een vacature om kandidaten te vinden die zich verkiesbaar willen stellen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Meer informatie vind je op hun afdelingspagina op de website.

We zoeken altijd vrijwilligers voor verschillende werkgroepen, dus als je je wilt inzetten voor een vrije informatiesamenleving, mail dan wat je interesse is of wat je wilt doen naar vrijwilligers [at] piratenpartij [dot] nl

Oproepen

  • Caspar (Nijmegen) deed een oproep in de nieuwsbrief van oktober. Zijn deur staat altijd open voor leden en geïnteresseerden die in Nijmegen wonen en een keer samen willen komen om te praten over de Piratenpartij en de politiek. Heb je interesse? Mail dan naar cw.safarlou [at] ru [dot] nl.
  • Wim (Hoeksche Waard) deed een oproep in de extra nieuwsbrief voor de ALV. Hij staat ook nog open voor piraten om een lokale afdeling mee te starten. Je kunt hem mailen op wim [at] coldmail [dot] nl als je er bij betrokken wilt zijn of ondersteuning wilt geven aan zijn initiatief.
  • Jan Hopmans (Breda) zoekt nog vrijwilligers en medeorganisatoren voor de kroegmeeting in Breda. Momenteel wordt de kroegmeeting al erg lang door dezelfde mensen georganiseerd. De opkomst is redelijk, maar we zijn op zoek naar nieuwe leden en mensen met verse ideeën om de kroegmeeting nieuw leven in te blazen. Ben jij die persoon of help je graag eens mee? Neem contact op via jan.hopmans [at] piratenpartij [dot] nl.

Wil je zelf ook een oproep in de nieuwsbrief zetten? Mail dan naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl

Piratenpartij Agenda

Iedere nieuwsbrief vind je een overzicht van alle Piraten-bezigheden die bij ons bekend zijn. Heb je evenementen, flyer-acties of iets anders waarvan je vindt dat elke Piraat het zou moeten weten, mail dit dan naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl zodat we de agenda op de site en in onze nieuwsbrief kunnen bijwerken.


Nieuwsbrief infoHeb je zaken voor in de nieuwsbrief, agenda-items, heb je vragen, of wil je helpen? Mail naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nlVoor een archief met verzonden nieuwsbrieven of als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je terecht op de website:


Piratenpartij Agenda

dinsdag, 3 december, 2013 – 20:30Ledenraadsvergadering
dinsdag, 3 december, 2013 – 22:30TekTok – ICT trends in het onderwijs
woensdag, 4 december, 2013 – 20:00Piratenmeet & Cryptoparty Rotterdam
dinsdag, 10 december, 2013 – 20:30Ledenraadsvergadering
zaterdag, 14 december, 2013 – 11:00 – zondag, 15 december, 2013 – 20:00Maastricht conference
dinsdag, 17 december, 2013 – 20:30Ledenraadsvergadering
vrijdag, 20 december, 2013 – 19:30Kroegmeet Amsterdam
dinsdag, 24 december, 2013 – 20:30Ledenraadsvergadering
dinsdag, 31 december, 2013 – 20:30Ledenraadsvergadering
Tot en met 31 december, 2013Sticker-campagne