Nieuwsbrief 2013-09

PPLogo-po-black
Nieuwsbrief 2013-09
In deze Nieuwsbrief

Algemene ledenvergadering

Dit jaar zal de ALV plaatsvinden op zondag 17 november tijdens het Piratenweekend van vrijdag 15 november t/m zondag 17 november in het Waaghuis op het Scouting-onderkomen in Delft.

We zijn nog bezig met de exacte agenda, maar zet deze datum alvast in je agenda!

Piratenweekend

Eind juni werd het eerste Piratenweekend in Nederland voor vrijwilligers gehouden. Het was zeer geslaagd. Het was een mooie afwisseling van presentaties, overleg, veel socializen en leuke spelletjes spelen.activoweekend2013-01

Er waren presentaties over (hard) drugs (voor-/nadelen legalisatie), de maatschappij (Zeitgeist movement), het werk van een gemeenteraadslid (GL-lid Den Haag) en afsluitend een presentatie over de parlementaire geschiedenis in Nederland. 
activoweekend2013-02Tijdens het weekend zijn genoeg ideeën geopperd om voorlopig nog niet stil te hoeven zitten. Ook zijn we aan de slag gegaan met de Gemeenteraadsverkiezingen voor in 2014. De totale Gemeenteraadsverkiezingen 2014 is een hoop werk, maar als we er vrijwilligers bij betrekken, krijgen we feedback, aanvullingen en komen we zo tot  een volledig iets. Het is geen noodzaak dat alles eerdaags af komt. Het is de bedoeling dat dingen gaan rollen, iedereen tot inzichten komt, en alles zich zo cultiveert tot één geheel. Daarom zijn we bijtijds begonnen, zodat we straks tijdens de campagne alles hebben uitgewerkt, de folders voorradig zijn, en ieder zich volledig op de promotie van de lokale afdeling/partij kunnen richten. Wil je meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen, kijk dan hier: /werkgroep/gemeenteraadsverkiezing.

De volgende Piratenweekend is vrijdag 15 november t/m zondag 17 november. Zondag 17 november vanaf 13.00 uur is op dezelfde locatie ook de Algemene Leden Vergadering. Het programma is ongeveer als volgt:

Vrijdag 15 november
vanaf 16:00 iedereen welkom
 • 15:00 Mogen we er in. Opbouw. We zoeken nog vrijwilligers.
 • 16:00 Iedereen is welkom
 • 18:00 Avondeten
 • 19:30 Presentatie
 • 20:30 Spel
Zaterdag 16 november
 • 10:00 Ontbijt
 • 11:00 Vrijwilligersgedeelte
 • 12:30 Lunch
 • 13:00 Spel
 • 15:00 Gemeenteraadsverkiezingen 2014 overleg
 • 18:00 Gourmetten
 • 20:00 Spelletjes, chillen, borrelen, bonte avond 🙂
Zondag 17 november
 • 10.00 Ontbijt
 • 10:45 Presentatie, overleg of spel
 • 13:00 uur tot 17:00 Algemene Ledenvergadering, uitloop mogelijk
 • 17:00 Lekker chillen (indien de ALV klaar is), doen waar je zin in hebt, restant inpakken en schoonmaken.
 • 18:00 (Biervat’s famous) pannenkoeken.
 • 19:00 Schoonmaken en opruimen van accommodatie.
 • 20:00 Deuren sluiten. Moeten we dan ècht weg zijn? Écht? Ja!

Kijk hier voor de meest up-to-date informatie: /specials/activoweekend
Aanmeldformulier: /special/activoweekend/aanmelden

Designwedstrijd

Het wordt tijd dat de Piratenpartij zich nog duidelijker zichtbaar onderscheidt van de zittende politiek. Hiervoor is een online wedstrijd geweest. Tot zondag 8 september kan er worden gestemd op de inzendingen. Zie de inzendingen hier; /special/designwedstrijd/inzendingen.
De uitkomst van de huidige designwedstrijd zal worden gepresenteerd in de nieuwsbrief van oktober. Ook zal dan de nieuwe designwedstrijd worden aangekondigd.
Gemeenteraadsverkiezingen
We zijn hard bezig met de voorbereidingen van de gemeenteraadsverkiezingen. Vanaf 1 januari 2014 gaan we campagne voeren, en voor die tijd willen we de organisatie, promotiemateriaal en de werkgroepen zelf op volle kracht hebben. Wil je meehelpen met de Piratenpartij, kijk dan op /vrijwilligers of mail naar vrijwilligers [at] piratenpartij [dot] nl.
Piratenpartij op Reddit
Sinds enige tijd heeft de Nederlandse Piratenpartij ook de sociale nieuwswebsite Reddit geënterd! Voor degene die nog niet bekend zijn met Reddit: dit is een mix van een forum en sociale media. Iedereen kan namelijk berichten, links, filmpjes en discussies plaatsen, en de lezers kunnen deze positief of negatief beoordelen. Hierdoor komen de beste posts bovenaan te staan (democratie pur sang!), en wordt de content voortdurend ververst. Posten gaat snel, het is gemakkelijk, en het wordt goed gemodereerd. Tegelijkertijd kun je ook gemakkelijk reageren op een post, niet heel anders dan een forum.

Ook als je geen behoefte hebt om te posten, maar gewoon je dagelijkse dosis Piratenpartij gebundeld op je browser wilt hebben, is dit bij uitstek de plek om naar toe te gaan. Daarnaast heeft Reddit ook ruimte voor vrijwel elk denkbaar onderwerp, dus al je hobby’s, interesses en dagelijks vermaak buiten de Piratenpartij om komen hier ook zeker tot hun recht. Namens iedereen op de Piratenpartij Reddit zou ik zeggen, neem eens een kijkje op http://www.reddit.com/r/Piratenpartij !

Nieuwsupdate

De maand augustus begon met het grote hackersfestival OHM2013.
Ivo Opstelten, de NSA & AIVD en betalingsbedrijf Equens zijn genomineerd voor de Big Brother Awards.
De NSA gaat de strijd aan met anonieme internetdiensten; onder andere Lavabit, Silent Circle en TOR Browser zijn het slachtoffer.
Obama heeft een commissie aangesteld die de NSA gaat onderzoeken.
Documentairemaakster Laura Poitras is degene die Snowden en Greenwald bij elkaar bracht en dit gebeuren vanaf het begin gefilmd heeft.
De partner van Glenn Greenwald, journalist van The Guardian, is 9 uur lang vastgehouden op Londen Heathrow.
Chelsea Manning is veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf.
De oorlog in Syrië: wat is er aan de hand?

Piratenpartij Agenda

Iedere nieuwsbrief vind je een overzicht van alle Piraten-bezigheden die bij ons bekend zijn. Heb je evenementen, flyer-acties of iets anders waarvan je vindt dat elke Piraat het zou moeten weten, mail dit dan naar vrijwilligers [at] piratenpartij [dot] nl zodat we de agenda op de site en in onze nieuwsbrief kunnen bijwerken.

Piratenpartij Agenda
Woensdag 4 september, 20:00Bitcoin Wednesday
Amsterdam
Vrijdag 6 september, 19:00Kroegmeeting Maastricht
in Het Landhuis, Maastricht
Vrijdag 6 september, 20:30Kroegmeeting Leiden
De Pelibar, Leiden
Vrijdag 6 september, 20:30Kroegmeet Groningen
Lokaal Ambrosius, Groningen
Zaterdag 7 september, 21:45Freedom not Fear-campagne
Dinsdag 10 september, 08:45Baas NSA bezoekt Nederland
Vrijdag 13 september, 16:00Dirk Poot bij Magneet Festival
Magneet Festival, Amsterdam
Vrijdag 20 september, 19:30Kroegmeeting Amsterdam
Batavia 1920
Prinshendrik kade 85, Amsterdam
Nieuwsbrief
Heb je zaken voor in de nieuwsbrief, agenda-items, heb je vragen, of wil je helpen? Mail naar nieuwsbrief [at] piratenpartij [dot] nl. Zoals je kunt zien, kan de nieuwsbrief nog wel een leuke opmaak gebruiken 🙂