Rosenthal moet Britse partner aanspreken op on-Europees gedrag

De Piratenpartij roept minister Rosenthal op om bij de Britse overheid aan te dringen  op het waarborgen van de autonomie van de Ecuadoriaanse ambassade. Ook  roepen wij de minister op om hierover in contact te treden met zijn  Europese collega’s en gezamenlijk te trachten om onze Europese partner voor deze on-Europese misstap te waarschuwen. Zo nodig vragen wij het parlement om hier bij de minister op aan te dringen en een motie van  deze strekking aan te nemen. De tijd dringt, omdat de Britse overheid heeft aangekondigd zich vanaf 22 augustus vrij te voelen de ambassade  binnen te vallen, één week na het ultimatum op 15 augustus werd gesteld. 
De Piratenpartij maakt zich grote zorgen over de op hande zijnde inval in de ambassade van Ecuador door de Britse overheid. Deze aangekondigde schending van de diplomatieke onschendbaarheid is onaanvaardbaar. Het druist in tegen de universele vrijheden die de basis vormen van de Europese Verklaring van de Rechten van de Mens en de Europese samenwerking. Het doel van de voorgenomen actie, de arrestatie van Julian Assange rechtvaardigt op geen enkele wijze het door de Britten gekozen middel. Daarnaast schept het een gevaarlijk precedent als gevolg waarvan de bescherming van alle ambassades wereldwijd in gevaar wordt gebracht. 
Lijsttrekker Dirk Poot: ” Het vragen en verlenen van asiel zijn expliciet beschermd door het verdrag van Wenen en ook de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft unaniem uitgesproken dat het verlenen van asiel een humantaire daad is, die niet als een vijandige actie opgevat mag worden. Het verlenen van asiel aan een dissident zou dus geen reden mogen zijn om deze fundamentele waarden te schenden. “
Ook is het onaanvaardbaar dat Bradley Manning, die door de Amerikaanse overheid verdacht wordt van het doorspelen van geheime documenten aan Wikileaks inmiddels al 815 dagen onder een streng regime wordt vastgehouden in afwachting van een proces. Hiermee is de termijn van 120 dagen die daarvoor in de Amerikaanse wet staat onaanvaardbaar lang overschreden. Zo Bradley Manning deze documenten inderdaad zou hebben doorgespeeld zou hij juist niet vervolgd moeten worden, maar de wettelijke bescherming moeten krijgen die een klokkenluider toekomt. Zowel Assange als Manning hebben het recht om menselijk behandeld te worden. Als de Chinese overheid zich net zo onbuigbaar had opgesteld als nu de Britse regering, zou Chen Guangcheng  en zijn familie nog steeds in China bevinden, in plaats van de Verenigde Staten waar hij asiel heeft gekregen.
=
Update:
In ons persbericht stond foutievelijk het voorbeeld Ai WeiWei genoemd. De persoon die bedoeld wordt heet Chen Guangcheng. Ai WeiWei is een kunstenaar die bekend is van het Olympisch stadion van Peking en die door de Chinese overheid wordt lastiggevallen. Hij heeft zelfs vastgezeten vanwege zijn kritiek op diezelfde overheid.
Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

5 comments on "Rosenthal moet Britse partner aanspreken op on-Europees gedrag"

  1. ik vraag me af waarom iedereen zo pro assagne is. We weten volgens mij allemaal niet wat de achterliggende gedachte is, en dat nu iedereen deze boef probeert uit te roken (met valse beschuldigingen, zoals verkrachting) maakt voor i jduidelij kdat hij toch daadwerkelijk niet de gulle informatie gever via wikileaks is. iemand ooit erbij stil gestaan dat die banaan va neen assagne mensen afperst (regeringen om zo hun files niet openbaar te maken) en dat ze daarom hem willen oppakken. JA, we willen openheid van de regering, maar willen we nu aanzetten dat we ALLES gaan weten, incl vuile was van onze minsiters (waarbij bijsterveld een BJ geeft aan Wilders)..en dat soort shit. en dat is iets wat die regeringen willen voorkomen..ook denk ik dat Ecuador alleen maar steun geeft aan Assagne, omdat die misschien wel een docu heeft over massavernietigingswapens in equador..ik zeg..oppakken diue Assagne..dus doe maar een inval.

  2. mag dit weer de een of andere verkiezingsstunt zijn ? Ik denk dat de piraten partij ( evenals alle andere partijen) er goed aan zou doen een oplossing te zoeken naar de maatschappelijke problematiek dan deze onzin waar het volk niets aan heeft.Ik vindt het bedenkelijker als mevr Schippers uitspraken doet dat wanbetalers van de zorgpremie de maatschappelijke solidariteit ondermijnen. zou het bij mw. Schippers niet opkomen in haar gestudeerde hoofd dat van de 300.000 wanbetalers het grotendeels te wijten heeft dat het deze mensen het gewoon niet meer KUNNEN bekostigen. stelt u voor..mensen met die het moeten doen met een salaris van het van het bestaansminimum .als gezin betaal ik 300,- per maand. daarnaast de huur en de rest van de vaste lasten ..en het is op. misschien is dit een beter item voor politiek den haag u hier hard voor te maken , dan de een of andere miljonair die aan zich zelf te wijten heeft dat hij nu gezocht wordt. Missschien bent u dan wel mijn partij als dat zo zou zijn. aan onzin partijen als SP, PvdD, PVV , GL heeft ons land al zat van, evenals boevenbendes als PvdA, CDA, eb HOOFDOPLICHTERS VVD. mvrgr. Dhr Berg- Sprang-Capelle

  3. Een ambassade binnenvallen is een aanval op de soevereiniteit van dat land. Als ‘wij’ soevereiniteit met ‘z’n allen’ zo belangrijk vinden dat de Europese Unie geen extra bevoegdheden meer mag krijgen die de Nederlandse soevereiniteit zou inperken, dan zou dit zeker bovenaan het lijstje van minister Rosenthal moeten staan. Het lijkt mij extreem belangrijk dit meten met twee maten aan de kaak te stellen, dus uitstekend dat dit persbericht is uitgegeven.

  4. Beste mede Piraat ik ben blij dat er eindelijk iemand is opgestaan die dezelfde mening deelt als ik. Wij als piraten kunnen tegenwoordig niets meer downloaden. Aangezien schip drie op dit moment varende is hoop ik snel dat deze weer online komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.