PIRATEN IN TEGENAANVAL

Gepubliceerd op door | 16 reacties

Piraten in tegenaanval

Piratenpartij daagt Stichting BREIN.

De Piratenpartij Nederland is zojuist een procedure gestart om de Stichting Bescherming Rechten Entertainment INdustrie te dagvaarden in een zogenaamd executiegeschil.

De Piratenpartij is van mening dat executie van de ex parte onmiddelijk opgeschort moet worden, omdat de beschikking op een oneigenlijke manier verkregen is. Voorts is zaterdagavond gebleken dat Brein de verkregen ex parte misbruikt om onder dreiging van het verbeurd verklaren van boetes vergaande extra eisen te stellen, die de werking van de onderliggende beschikking op onaanvaardbare wijze oprekken.

Evidente Misslag
De Piratenpartij maakt onder andere bezwaar tegen het feit dat de rechtbank ons uitdrukkelijke en valide verzoek om gehoord te worden naast zich neer heeft gelegd. Dit steekt te meer daar Brein zelf wel in staat gesteld is geweest om met een aangepaste eis te komen nadat ons grijsmakingsverzoek in eerste instantie succesvol was.

De Piratenpartij maakt ook bezwaar tegen het absurd hoge toegwezen boetebedrag van €10.000 per dag(deel) tot een maximum van €1.000.000.

De Piratenpartij is een jonge politieke partij met alleen inkomsten uit donaties en lidmaatschapsgelden. Door een jonge politieke partij met een maximale boete te dreigen die vier maal hoger ligt dan de boete die aan grote financiëel draagkrachtige bedrijven als XS4ALL en Ziggo werd opgelegd, is elke proportionaliteit zoek. De rechtbank heeft hier duidelijk verzuimd om een proportionele boete op te leggen. Het effect van het besluit van de rechtbank is een keuze tussen de politieke boodschap uitdragen en een faillisement.

Open vizier
De partij ziet deze gang van zaken als een evidente misslag en een onaanvaardbare aanslag op de democratische rechtsstaat. Wanneer burgerrechten in het geding zijn, mag de rechtbank niet toestaan dat er niet met open vizier gestreden wordt.

Aanvullende eisen
Ook verzet de Piratenpartij zich tegen de ongefundeerde aanvullende eisen die ook onder dreiging van executie van het boetebeding worden gesteld en zal de rechter verzoeken deze te vernietigen.

De Piratenpartij heeft er alle vertrouwen in in haar juridische gelijk en democratische recht te staan.

Zodra een definitieve datum en tijd voor de zitting is vastgesteld zullen wij dit hier op het blog melden.

 

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Gepubliceerd in Geen categorie.

16 comments on "PIRATEN IN TEGENAANVAL"

 1. Kijk dan wel even welke rechter en bij welke rechtbank er uitspraak wordt gedaan. Bestaande grote bedrijven en instellingen hebben hun voorkeurslijsten voor rechtbanken en rechters, heb ik – toevallig – wel eens gehoord…..:-)
  Anders ben je bij voorbaat veel geld kwijt en kansloos.

 2. Ik heb net een donatie overgemaakt. Steun dit goede werk en pak Brein aan. Dit kan niet langer. Het veegt de vloer aan met de rechtspositie van iedereen die op het internet actief is.

  Maak zoveel mogelijk ophef, blog, link etc. Of steun deze partij in hun werk!

 3. Waarom bestaan dit soort rechtbanken? Waarom trekken nerds zich hier wat van aan?
  Fuck rechters, en fuck de nederlandse staat. Het is het godverodmme internet, gewoon doorgeven die packets.

 4. Ga door piraten!! Fuck Tim Kuik, verlengstuk van Hollywood! TPB FTW en ahoy naar alle piraten! Let’s sail this download-ship

 5. Goede zaak, wel even voorkomen dat jullie bij de bevriende rechtertjes van Brein terecht komen. Die ex-parte uitspraken en de uitspraken tegen FTD, TPB, Ziggo/XS4ALL komen allemaal uit 1 en dezelfde hoek.

 6. Goed bezig, we hebben tegengas nodig.
  Het is ook zo vreselijk zinloos allemaal, dat hele gedoe waar ze mee bezig zijn. Zolang het internet niet gereguleerd wordt door de overheid heeft dit alles van BREIN geen enkel nut. En laten we dat in godsnaam zo houden.

 7. Ik vraag me af of erinmiddels geen gronden aanwezig zijn om de Stichting Brein buiten de wet te laten plaatsen en te ontbinden? Brein is namelijk met haar acties behoorlijk bezig om de grondrechten van burgers en de rechtsregels te ondermijnen… Het is maar een idee…

 8. Is er geen mogelijkheid om handtekeningen in te zamelen of er proberen te voor zorgen dat dit aandacht van de media krijgt, zodat politici er wat aan kunnen doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *