Ondersteuningsverklaringen Piratenpartij

Gepubliceerd op door | 12 reacties
Zoals je weet is de Piratenpartij hard bezig zich in het Nederlandse politieke landschap te vestigen. Daar horen een paar procedurele dingetjes bij, zoals de verklaringen van ondersteuning. Of zoals we intern er altijd over spreken, de handtekeningen die moeten worden gezet bij de gemeente.
 
We zijn nog niet compleet in alle kieskringen, dus mail ons als je mee wil doen. Het enige wat je hoeft te doen is dinsdag 24 juli t/m 30 juli je handtekening zetten bij de gemeente waar je staat ingeschreven op het h4 formulier wat je uiterlijk maandag 23 juli krijgt gemaild. Daarna, uiterlijk maandag 30 juli dient dit formulier (orgineel) dan in bezit te zijn bij de kieskring-coordinator. De kieskring-coördinatoren zoeken we dicht in de buurt van de hoofdstembureaus (zie verderop), en dit overzicht zullen we zo spoedig mogelijk mailen.
 
Ook zoeken we dus nog coordinators die de formulieren in ontvangst willen nemen, 2 personen per kieskring. In de wiki kun je kijken of we in jouw kieskring nog een coördinator nodig hebben.
 
Waarom deze strakke planning?
De kieswet geeft aan dat de handtekeningen in een termijn van 7 dagen vooraf aan de dag van de kandidaatstelling moeten worden gezet. Dit is uiterlijk 31 juli. Zie de wet.
 
Dus wil je ons helpen, mail naar handtekening [at] piratenpartij [dot] nl dat je coördinator wilt zijn, of dat je je handtekening wilt zetten met in de mail je adresgegevens en kieskring.
Hoe meer handtekeningen, des te zekerder we zijn dat we dit kunnen realiseren! Dus lobby op je werk, in de lokale coffeeshop en tussen je vrienden, we gaan naar Den Haag!
 
Flyer: https://dl.dropbox.com/u/79900887/handtekeningena3.pdf
 
 
Meer informatie: Piratenpartij Wiki
hier staan alle gegevens over de Ondersteuningsverklaringen
 
Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Gepubliceerd in Geen categorie.

12 comments on "Ondersteuningsverklaringen Piratenpartij"

 1. Kunnen jullie dit ook twitteren? Dan bereik je meer mensen!

  (Ik zou heel graag meehelpen, maar ik woon in het buitenland.)

 2. Dus als ik het goed begrijp krijg je een mailtje, die print je uit, dan ga je naar het gemeentehuis waar je ingeschreven bent en zet je daar je handtekenening.
  Weten ze bij het gemeentehuis dat je komt en hoe het werkt dan? Krijg je een stempel o.i.d., en waar moet je zijn?

 3. Hoe komt het dat er geen coördinator in Kieskring 15 is, terwijl die wel op jullie piratepad staat? Is één van de 2 niet up-to-date?

 4. Ik sta niet bij een Nederlandse gemeente ingeschreven omdat ik als Nederlander in het buitenland woon. Dan kan ik geen handtekening zetten?

 5. Tellen leden van de piratenpartij trouwens niet automatisch als handtekening? Leek me een logisch gevolg. Dan tikken we er direct 500 af!

 6. Ik heb net de mail gestuurd dat ik de PP ondersteun. Moet ik nu ook nog met het pamflet naar het gemeentehuis? Dat zou toch wel helemaal uit het jaar blok zijn?! Laat het even weten, anders ga ik wel naar het gemeentehuis…

 7. Een klacht:

  In de Piratenpartij Wiki staat dat er slechts 1 steunverklaring is in kiesdistrict2/Friesland.
  In werkelijkheid zijn er inmiddels ruim 40 officiële steunverklaringen voor het keisdistrict2/Friesland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *