Visiedebat kandidaten Tweede Kamer met Matthijs Pontier

Klik om kaart te tonen
Wanneer:
1 februari 2017 @ 19:30 – 22:00
2017-02-01T19:30:00+01:00
2017-02-01T22:00:00+01:00
Waar:
Nivoncentrum Rotterdam Crooswijk
Dirk Smitsstraat 76
3031 XE Rotterdam
Nederland
Kosten:
Gratis

“Ze willen mijn auto en mijn pensioenrechten afpakken.” Zo ervaren veel kiezers maatregelen die tot doel hebben de wereld leefbaar te houden en de pensioenen betaalbaar. Sommige partijen spelen daarop in door te roepen dat die maatregelen nergens voor nodig zijn of zelfs ‘diefstal’.

Nut en noodzaak
Door het debat te richten op visie, de gewenste samenleving voor de volgende generatie, komen nut en noodzaak weer in perspectief te staan. Daarvoor organiseert Nivon Natuurvrienden Rotterdam op woensdag 1 februari 2017 (van 19.30 tot 22.00 uur) een Visiedebat. Entree: gratis!.

Kandidaten voor de Tweede Kamer zullen er met elkaar spreken over de visie van hun partij. Behalve over maatregelen op korte termijn, die wellicht impopulair zijn, zal het ook gaan over wat daarna nodig is om de visie te realiseren. En waarom de visie aantrekkelijk is.

Voor- en nadelen
Het is een psychologisch fenomeen dat mensen bij iedere verandering meer letten op nadelen dan op voordelen. De nadelen voor henzelf op de korte termijn krijgen veel meer aandacht dan de voordelen voor het geheel. Door op een rij te zetten van wie welke offers worden gevraagd en waarom dat zinvol is voor de volgende generatie, komen voor- en nadelen meer in balans.

Meer dan geld
Tijdens de avond wordt gewerkt met stellingen, daarbij is plaats voor de mening van de sprekers en die van het publiek. De avond wordt geopend door schrijver en milieuactivist Jan Juffermans, bekend van De Kleine Aarde. Hij zal de sprekers aanvuren tot een volwaardig debat onder het motto ‘Economie is meer dan geld’.

Deel via social media:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *